2016. november 28., hétfő

Közmeghallgatással indul a december Ócsán - érdektelenségre számít a városvezetés ( - új helyszinen tartják)

A közmeghallgatást törvényi előírás szerint évente kötelező legalább egyszer megtartani a képviselő-testületnek, hogy a lakosság, közügyeket érintő kérdéseket tehessen fel a polgármesternek illetve a képviselőknek.

Ócsán évek óta csökkenő érdeklődés kíséri a közmeghallgatásokat. A lakosság teljes érdektelenséget mutat az ilyen rendezvények iránt. Az utóbbi években alig maradt olyan személy, aki a közügyek felől érdeklődne, és még kevesebb az, aki kérdéseket tesz fel a polgármester, vagy a testület felé. Az önkormányzati munka mintha nem érdekelne senkit sokakat nem érdekelne a városban. Holott a városi sorsunk, a közjónk az önkormányzati ténykedések során dől el. Ezért sem lehet közömbös számunkra a testületi munka, az ott történtek. A közmeghallgatás a beleszólás jogát biztosítja a választó számára.

2016. december 1. 18:00 órakor
Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. december 1-én (csütörtökön) 18:00 órai kezdettel az Ócsai Polgármesteri Hivatal Tanácstermében közmeghallgatást tart melyre ezúton tisztelettel meghívom.
Napirendek:
1. 2016. évi költségvetési év áttekintése / Előadó: Bukodi Károly polgármester
2. Egyebek /Előadó: Bukodi Károly polgármester
Megjelenésére számítok!
Bukodi Károly polgármester

http://www.ocsa.hu/userfiles/image/kozm2015_4.jpg
"Szűk körben zajlott" (2015) december 2-án a közmeghallgatás Ócsán ( - fotó: Mészáros Gábor)

Ezt jól érzékeli a városvezetés is, aki ezért már nem is a szabadidőközpontban, hanem a Városháza tanácstermében tarja az évente legalább egyszer kötelező eseményt.

Persze, jó lenne ha az idén nagyobb érdeklődés mutatkozna és többen mennének, illetve jelennének meg ezen az aktuális eseményen, mint amivel a városvezetés számol. Éljenek a lehetőséggel. Vegyenek részt a programon. Hallgassák meg a polgármestert. Aztán kérdezzenek. Hétköznapi dolgokról. Városunkról, közéletünkről, a hétköznapi eseményekről, itteni ügyekről. Ez erről szól, ezért van.

Mindezzel az érdeklődéssel Ócsa lakossága zavarba-ejtően rácáfolna azon előjelekre, mely a csekély létszámú résztvevőre utal.  
Tegyenek annyit a városért, hogy érdeklődést mutatnak iránta. 
Itt az alkalom.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése