2016. november 21., hétfő

Két baleset is nehezítette reggel a közlekedést az autópályán Ócsánál - sajnálatos, de a városban nincs segítség

Két személyautó karambolozott a reggeli csúcsban az M5-ös autópálya 30-as kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon, de a 28-as szelvény magasságában is volt esemény. 

Az egyik baleset a pályán Felsőpakonynál, a másik az ócsai lehajtó után 300 méterre történt. Az ütközésben senki sem sérült meg, azonban a forgalom, feltorlódott és csak a leállósávon haladhatott egy ideig. Sokan, ezért Ócsán át igyekeztek kikerülni a dugót. A városra zúduló forgalmat Ócsa úthálózata azonban nem képes megfelelőn levezetni. A városban sok helyütt még járda sincs, így különösen balesetveszélyes helyzet alakul ki amikor az autópályáról kiszabaduló forgalom itt próbál egérutat nyerni. Az ilyen hétköznapi esetekben a városi polgárőrség nem képes forgalomirányításra, vagy más hathatós segítségnyújtásra. Boros Tibor polgárőrei javarészt dolgoznak. A helyi tűzoltóság pedig nem jött létre, így valójában nincs segítség a városban. Az ócsai lehajtónál történt eset műszaki mentéséhez ma is a dabasi hivatásos tűzoltókat riasztották.
Rájuk azért még lehet számítani.

Ócsánál a helyszínelés az M5-ös autópályán negyed tizenegy előtt fejeződött be, míg Felsőpakony térségében 10:35-kor jelentették, hogy a forgalom minden sávon megindult.

*

1 megjegyzés:

  1. Bizony, kevés ember engedheti meg magának, hogy napközben otthon lógassa a lábát. A szorgosa dolgozik. Kéne az önkormányzat az önkéntes tűzoltósághoz, mert ez így maszek alapon a polgárőrvezetővel nem fog megvalósulni. Csakhogy amíg a képviselők a polgármester autóját, és focivágyát finanszírozzák valamint a reformátusok pompájára, az éjszakai díszkivilágítására költik a milliókat, addig nem fog jutni pénz másra. Boros ebben annyi, mint Macisajtban a brummogás. Csak a képi felületet, a látszatot adja. A lényeg a rendezvények biztosításában, a polgármester szolgálatában van. Ehhez kellenek, ezért támogatják, fizetik.

    VálaszTörlés