2018. augusztus 18., szombat

Új vidékek felé veszi útját Ócsa fociegyesülete - ma kezdi meg a polgármesteri csapat a harmadosztályú játékot

Ócsa részint közpénzes csapat, az a városi egyesület, ahol eléggé össze nem férhető mód a polgármester az elnök. Nos ezen egyesületi klub focicsapat tavaly még a megye másodosztályában volt jelen, ahonnan el nem ítélhető mód - a teljesítménye alapján - kiesett. Így került vissza a régi helyére, a harmadosztályba. 

Ócsa számára a megyei harmadosztályú évadnyitó mérkőzés 17 órakor kezdődik Ecseren - tőlünk nem sokan lesznek
 
Mondhatnánk, hogy nincs ezzel semmi probléma, hiszen a jelenlegi politikai szélfordulat szerint ha a főállású alpolgármester álcázott oktatói munkaként feltüntetve középiskolai földrajztanárként is zsákolhat, miközben semmi tudományos, vagy doktori fokozattal nem rendelkezik, így csupán összeférhetetlenséggel telítetten duplázhatja az állását, akkor a szintén zenész polgármester is lehet kettő az egyben sportvezetői-elnök is, annak ellenére, hogy a Jobbik már korábban is azt ígérte, hogy ezt a ténykedést összeférhetetlennek tartja és felszámolja majd.

A majd és a felszámolás várat magára, annál is inkább, mert a párton belül inkább az önmaguk által gerjesztett erodációval vannak elfoglalva, mintsem az ilyen, hosszú évek óta fenntartott csip-csup ügyekkel. 

Ami pedig a csapatott illeti:  a szezon előtti átigazolásokat követően a városi csapat összeállítása az MLSZ honlapján nem elérhető és azt a polgármester elnök sem tette közzé nyilvános oldalán. Általában az Ócsa Vse közpénzes érintettsége ellenére nem tárja a városlakók elé az egyesület elnöksége a polgármester közreműködésével azokat a kifizetéseket, amik a város költségvetési keretéből kerülnek felhasználásra. Így az sem nyilvános, hogy ki mennyit és kire mennyi pénzt fizettek az átigazolási szezonban. Aztán arról sincs hír, hogy az évi több milliós önkormányzati támogatást mire fordították. 

Az azonban az elmúlt szezon szerepléséből kitűnik, hogy nem a sikeresség, akár a megye II.-ben maradás lett az eredmény. Nem véletlen, hogy mindezen (le)szereplés után a normális gondolkodó átértékeli a polgármesteri csapat munkáját és felteszi magának a kérdést, miszerint nem lenne-e célszerűbb a városi utak, a közterületek  rendbetételére költeni azt az átlag 7 milliónyi éves keretet, amit a polgármester kedvtelésére szórnak el?  

A képen a következők lehetnek: szöveg
Focinap a pályán - meghívó
A felvetés már csak azért is aktuális, mivel az ócsai B-közép által hirdetett, augusztus 4.-i "Szurkoló a pályán" kezdeményezésre alig vett részt más, mint az a maréknyi fan, aki ennek a képzeletbeli szektornak a tagságát képezi. Vagyis a kb 7 fős középtábor a járulékos tagokkal és családi háttérrel sem képez annyit, hogy ezért éves szinte 7 milliót áldozzon a város. 

Szakosztályvezető, a Pártos Lóránt alapítvány elnöke
Ez a túlzott fociőrület amúgy is sokba van már.  

A polgármester retorziós pályája és a mögöttes sörfocis tevékenység már korábban is perek tárgyát képezte, ami nem csak birtokháborításban, hanem a tornatanár érintettségében és távozásában is hátrányként ért sokakat. A perek azonban továbbra sem szűntek meg. Ezeket persze nem az egyesület és nem az MLSZ fizeti, holott mindkettő érintett. Nem nehéz kitalálni, hogy ezek a mögöttes focit érintő összegek a nép zsebéből és az önkormányzat kasszájából kerülnek kifizetésre a hivatkozott 7 milliós támogatáson túlmenően. 

Szóval miért kell ez nekünk? Miért kell az emberekre erőltetni azt az ócska focit, amit csak pár elvakult fant szórakoztat a többség pénzéből azok kárára valós eredmény és produktum nélkül. 

Az ócsai B-közép csapata - lényegében közülük jönnek ki a hétköznapi szurkolók és a fanok ( - alig vannak)

Ettől és a pénteki haveri meccsektől, a sörfocitól nem lesz Ócsa népe egészségesebb. Ha pedig ezt szeretnénk elérni, akkor közösség játszóteret, mászókákat, nyílt pályákat kellett volna létesíteni, nem pedig zártkerti kalitkákat.  Az sem normális, hogy az önkormányzati füves pályára, - ami ugyebár nem az egyesületé, hanem a városé - csak a polgármesteri egyesület tagjai léphetnek, illetve alkalmilag a B-közép néven tömörült fanok által beszervezettek.  Ez lenne az a nyíltság, amit sportnak hívnak. Erre hajazva költik e a város költségvetésének egy részét a saját hóbortjaikra. 

Családi program kínálat - összességében nincsenek ötvenen ( - alig voltak)

Mindenesetre ma a polgármesteri sportegylet játékosai Ecserre mennek, megméretni magukat. Az új csoportbesorolás messzebbi tájakat és talán könnyebb mérkőzéseket jelent. Pár óra múltával megtudjuk azt is mire jutnak odaát.

Talány azonban, hogy miért kell fenntartani a több milliós önkormányzati támogatást ezek után? 

Fotók: Internet/Facebook (nyilvános megosztások)
*

8 megjegyzés:

  1. Csak egy pici helyreigazítás. A családi sportnapnak semmi köze polgármesterhez és a sport egyesülethez. Sem pénzt sem szervezést nem tettek bele.

    VálaszTörlés
  2. Csak egy pici pontosítás. A rendezvényhez a polgármesteri hivatalnak, a polgármesternek, az OVSE-nak semmi köze nem volt. A rendezvény teljes egészében önerőből jött létre. A létszám közlése is pontatlan. Tény hogy nem volt 100.000 ember kint de délelőtt folyamán sok gyermek volt jelen köszönhetően az ingyenes programoknak. A délutáni mérkőzésen is szép számmal voltak jelen a nézők. Mi megértjük, hogy ön és még sokan mások nem kedvelik a polgármester urat, de ezért egy ilyen kezdeményezést leszólni szerintem nem túl fair. Illetve nem láttam sehol leírva, hogy milyen támogatást kapott az ÖTE tőlünk. Amivel nem dicsekedni akarunk csak ha már negatív vélemény van akkor azért az ilyesmit illik észrevenni.

    VálaszTörlés
  3. Tisztelt ismeretlen! Ócsa polgármesterének mindenhez köze van a városban. Különösen igaz ez, ha a fociról van szó. Az ócsai B-közép által kezdeményezett családi sportnap egy olyan hiánypótló kezdeményezés volt, amire évek óta nem volt példa és ami egy részt a pályára kívánta hívni és vinni az embereket, másrészt mozgást, kimozdulást próbált kreálni miközben egy kicsit össze is akart hozni az embereket. Ez alapjában véve nem rossz. A baj az, hogy a szeret polgármesterünk évek óta kisajátítja a városi önkormányzat pályáját és egyedi használóvá teszi a maga vezette sportegyesületet, miközben ezért a kisajátításért egy fillért sem fizet a városnak. Ugyanakkor az önkormányzat még külön támogatásban is részesíti a egyesületét, amiért már a Jobbik is szót emelt, mondván ez összeférhetetlen. És lássuk be, ez részint jogos és van ebben igazság. A lényeg azonban az, hogy a korábbi években divatos éves rendezvények a pályáról elmaradtak. Évek óta nincs önkormányzati családi program szervezve a pályára. A szabadidő központ sem mert vagy képes közösségi programokat szervezve megtölteni azt. A polgármester is inkább csak bicikli utakat szervez egy bizonyos rétegnek a városon kívülre. Valódi sportnap azonban nincs a városi pályán. A lakosság elől el van zárva, oda nem lehet bármikor kimenni, futni, vagy labdázni. Erre többen panaszkodtak már, amire az volt a polgármesteri válasz, hogy van erre lehetőség, ha nem kell az egyesületnek és egyeztetnek, beszélnek a gondnokkal,a pálya használatbavételi lehetősége iránt. Vagyis nincs heti rendszerességgel nyitott kapu és megadott idő a lakossági használatra. Mindez csak azért érdekes, mert a polgármesternek minden esetben köze van az önkormányzati pályához, amit egyesületi elnökként haszonélvezőként dirigál. Mindez válasz arra, hogy a polgármesternek mi köze a pályához és az adott eseményhez. Tény, hogy ezen a pályán soha nem volt 100 ezer ember. Örülhetünk, ha a rendezvény résztvevői és azok hozzátartozóin túl voltak páran. Erről szólt a blogbejegyzésben foglalt lényegi tartalom.
    A megjegyzésében még felhozott más irányú vélekedésére csak azt tudom mondani, hogy a polgármester megítélése nem személyes, hanem munka, vagyis teljesítmény kérdése, és a leírtakkal ellentétben nem személyes, hanem közszolgálati dolog. Az ócsai tűzoltó egyletet pedig a blognál jobban csak maguk az egyesület megszületését biztosító tűzoltók akarták jobban, mintsem mások. Gondolom érintettként fontos volt odanyalni egy kicsit. Amúgy nem is értem, hogy miként került ez ide. Az ócsai önkormányzat a mögöttes polgármesterrel nem sokat tett annak érdekében, hogy ne egy üres és mások által biztosított gépjárműfecskendővel keljen kiállniuk (csak hogy ne bohóckodást írjak). Felszerelés hiányában nincs bevethető egység. Tudom a képzések folyamatban, de a felszereltség tárgyában Ócsa városvezetése fontosabbak tarja a polgármesteri foci támogatását, mint a tűzoltó szerkocsiét. Szóval maradjunk ennyiben azzal kapcsolatosan, hogy mihez van köze a polgármesternek és hogy miért nem lehet dicsekedne ezzel. (Ha nem tartana másoktól, akkor névvel is vállalhatta volna a sorait; - amúgy meg köszönöm a véleményformálást.)

    VálaszTörlés
  4. A nevem ha akarom kiírom. Viszont nem hiszem hogy az ön anyakönyvezett neve: admin. Kitől kellene tartanom? A polgármesternek mindenhez köze van? Vicces. Teljes független szervezés volt. Pont azért hogy ne kelljen ezért magyarázkodnunk. De mivel az ön szemében mi csak alkoholisták vagyunk így feleslegesnek tartok mindem további vitát. Az ön gyűlölete a polgármester iránt kihat mindenkire akit egy kicsit is jóban van vele. Ebben a faluban pont ezért nem szervez senki semmit mert csak a kritikát kapja meg azt hogy "Bukkodi fan". További (szép) napot.

    VálaszTörlés
  5. Üdvözlöm! Nem érzem úgy, hogy bárki is "nyalna" ahogy ön mondta, a tűzoltóknak. Szerintem az mindenki érdeke, hogy rendeltetés szerűen tudjanak működni. Biztos vagyok benne,hogy ha meglesz a megfelelő képzés, illetve létszám, akkor sokkal több támogatást fognak kapni,illetve jobban lehet majd észrevenni ezeket a támogatásokat. Nagyon sokan segítettek most is, amit azért nem lát ön,mert nem néz rendesen utána. A pálya nem véletlenül van lezárva. Pontosabban azért, mert sajnos itt Ócsán nem mindenki tiszteli a közös tulajdont. Pont azért van ez így kitalálva, (bérbe kell venni) hogy ha valaki odamegy, akkor legyen aki felel a pálya rendjéért. Mellesleg bárki használhatja, aki szeretné. Biztosításként van ez így, hogy ki kell bérelni. Ami a nevünket illeti, rögtön azután, hogy Ön vállalja a nevét és személyazonosságát, mi is vállalni fogjuk. Remélem így érthető voltam. Nem szeretném,ha valami mögöttes dolog kerülne ki ebből.

    VálaszTörlés
  6. Üdvözlöm! Polgármesterünk nem sajátítja ki a pályát, csak védi. Bárki lemehet( előzetes egyeztetés után),és ez pont azért van így, hogy a felelőtlenebb polgárok ne tegyék tönkre. Így lehet tudni, hogy ha ne adj Isten valami probléma adódna, akkor kit lehet elővenni. Szerintem senki nem "nyal" az ön szavaival élve, az Ócsai Tűzoltóságnak. Mindenkinek érdeke, hogy teljes joggal működjön, de ez csak akkor érhető el, ha van elegendő létszám, és a megfelelő képzést megkapták. Azután, biztos vagyok benne, hogy minden segítséget megkapnak. Eddig is rengeteg segítséget kaptak, ha utána nézne jobban, akkor tudná. Ami a nevünket illeti, amennyiben Ön vállalja a nevét és személyazonosságát, abban az esetben, mi is vállaljuk.

    VálaszTörlés
  7. Üdvözlöm! Polgármesterünk nem sajátítja ki a pályát, csak védi. Bárki lemehet( előzetes egyeztetés után),és ez pont azért van így, hogy a felelőtlenebb polgárok ne tegyék tönkre. Így lehet tudni, hogy ha ne adj Isten valami probléma adódna, akkor kit lehet elővenni. Szerintem senki nem "nyal" az ön szavaival élve, az Ócsai Tűzoltóságnak. Mindenkinek érdeke, hogy teljes joggal működjön, de ez csak akkor érhető el, ha van elegendő létszám, és a megfelelő képzést megkapták. Azután, biztos vagyok benne, hogy minden segítséget megkapnak. Eddig is rengeteg segítséget kaptak, ha utána nézne jobban, akkor tudná. Ami a nevünket illeti, amennyiben Ön vállalja a nevét és személyazonosságát, abban az esetben, mi is vállaljuk.

    VálaszTörlés
  8. Figyelemreméltó ez a bátor és vehemens kiállás a polgármester mellett és a zárt, vagy kisajátított városi pálya sajátos hasznosítása érdekében. Olyan ez mint Charlie-boy korábbi zagyvaságai voltak. Akkoriban is a polgármester szószólójának, érdekeinek képviselőjének képzelte magát, ha pedig a fertálymosdatójaként hozták szóba, akkor ugyanúgy tiltakozott, mint most. Mégis mit ágál akkor? A gond végezetül ezzel is annyi, mint az összes többi félreértelmezéssel. Nem érti a lényeget. Csak a maguk fajta szűk kör és az önszórakoztatás a lényeg, miközben tömegek érdekei sérülnek. Mindez benne van abban, amiről az egész szól. A baj azonban az elfogultsággal van, ami vakságot okoz. Ez az elvakult kisebbség erőszakolja a többségre Ócsán azt a sörfocit, amit a többséggel fizettetnek meg. Ez ügyebár nem tömegsport. Szóval hagyjuk a mellébeszélés és a prédikációt. Az összes többi összehozott hülyeségre pedig felesleges bármit is mondani, mint azt, hogy valótlan vagdalódzás. És ez a legnagyobb baj az ilyen "szurkolói" kirohanásokkal. Fel kéne végre nőni a korhoz, amiben élünk. Nem a drága foci és önmagát is alulmúló körül forog a világ. Még Ócsán sem. Az elmaradottság, az elfogultság és az egyéni haszonlesés az öncélú érdekeltség a legrosszabb ebben. Hagyjuk a szerecsenmosdatást! A polgármester megtudja magát védeni. Mi fizetjük az összes kárt, az ügyvédeket és van kommunikációs munkatársnője is. Biztos hálásan viszonozza ezt a kéretlen segítséget, de igazán nem szükségeltetik számára a fogadatlan prédikátori szerepet betölteni, mivel a végén még tényleg elfogult nyalásnak tűnik az egész.

    VálaszTörlés