2016. november 12., szombat

Tegnap is több baleset volt a térségünkben - Dabas, Dunaharaszti, Inárcs mind érintett volt ( - kéne egy vezető)

Dunaharasztin már fél nyolckor közúti balesettel indult a nap. Aztán jött a többi.


Itt frontálisan ütközött két személyautó Dunaharasztiban, a Kinizsi Pál utcában. A járművekben hárman utaztak, senki sem szorult be a roncsok közé, mentőt hívtak hozzájuk, hogy megvizsgálják őket. A balesetben károsodott egy közeli villanyoszlop, amely mintegy három méter magasan eltört, jelenleg a vezetékek tartják. A műszaki mentést a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók végezték.

Fél kilenc előtt szintén rosszul alakult a dolog, mert két kisteherautó és egy kamion ütközött az 5-ös főút dabasi szakaszán. A balesetben egy ember megsérült, akit a mentők a helyszínen vettek kezelésbe. A műszaki mentést a dabasi hivatásos tűzoltók végezték el, a beavatkozás idején egy sávban haladhatott a forgalom.

 Aztán azoknak a közlekedőknek sem alakult jól a délelőttje akik a szomszédos Inárcs és Ócsa között próbáltak haladni. Itt fél 12 előtt valahogy felhajtott a vasúti töltésre,  egy lovaskocsi majd, onnan visszaborult az útra. Ez a baleset az Inárcs és Ócsa közötti úton okozott közlekedési fennakadást. A lovaskocsi vezetője leesett a bakról. Az esethez a monori hivatásos tűzoltókat riasztották, (Ócsán nincs jegyzett alegység) akik a mentőket kérték a lovaskocsi vezetőjén észlelt sérülések ellátásához, a súlyosság megállapításához . A lovat eközben elszállították a helyszínről, ahol aztán félpályás útlezárás mellett zajlott a műszaki mentés. 

Mindezek a környékbeli esetek és a bevetett egységek térségbeli elhelyezkedése mind azt igazolják vissza, hogy Ócsán igen is szükség lenne egy helyi alakulatra. Olyanra amelyet lehet alkalmazni a mentések különböző események során. 

A két évvel ezelőtti próbálkozás sikertelensége azt mutatja, hogy ehhez a feladathoz egy erre alkalmas, és megfelelő ember szükségeltetik. 

*

1 megjegyzés:

  1. Túl sokat írsz, de baromi keveset tudsz! Anyádról kereshetnél már egy fotót. Ő jobban mutatna a blogodon, mint én!

    VálaszTörlés