2015. június 11., csütörtök

Tiszta őrület - Szűcs Lajos lett Pest megye miniszteri biztosa ( - csak Ócsa nem halad)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából megyénként egy-egy miniszteri biztost nevezett ki – az ezekről szóló utasítások a hétfői Hivatalos Értesítőben jelentek meg.
A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétől 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti.

http://tizenhetedik.hu/anew/galeria/images/hirek/2014%20%C3%81prilis/V%C3%A1laszt%C3%A1s%20Sz%C5%B1cs%20Katalin%20gratul%C3%A1l%20f%C3%A9rj%C3%A9nek3.jpg
2014-ben Szűcs Katalin  gratulált férjének Szűcs Lajosnak elsőként a sikerhez, aki akkor ötödik ciklusát kezdhette meg az Országgyűlésben - Tizenhetedik Online képe

A miniszteri biztos feladata, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálja a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását.

Ezen kívül közreműködik a feladatokhoz szükséges humánerőforrás-kapacitás mennyiségi és minőségi felmérésében, a követelmények meghatározásában, ellátja a humánerőforrás képzésével és oktatásával összefüggő koordinatív feladatokat. Irányítja továbbá a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintű képzések és workshopok megrendezését, és kapcsolatot tart a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának koordinációs feladatot ellátó szervezeti egységeivel és az irányító hatóságok vezetőivel.

http://m.blog.hu/al/aludasmatyi/skins/212-000_532b07cb49de79ef0a503c5766e31278df99c0ad-nol.jpgBács-Kiskun megyében Font Sándor, Baranya megyében Hargitai János, Békés megyében Vantara Gyula, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Riz Gábor, Csongrád megyében B. Nagy László, Fejér megyében Varga Gábor, Győr-Moson-Sopron megyében Simon Róbert Balázs, Hajdú-Bihar megyében Tiba István lesz a miniszteri biztos.

A tisztségre Heves megyében Nyitrai Zsoltot, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Bene Ildikót, Komárom-Esztergom megyében Völner Pált, Nógrád megyében Balla Mihályt, Pest megyében Szűcs Lajost, Somogy megyében Móring József Attilát, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Lipők Sándort, Tolna megyében Hirt Ferencet, Vas megyében Ágh Pétert, Veszprém megyében Kovács Zoltánt, Zala megyében pedig Manninger Jenőt nevezték ki.

Szűcs Lajos 2006 és 2014 között a Pest Megyei Közgyűlés elnöke volt. A 2014. évi országgyűlési választásokon Pest megye 7. számú (Vecsés) választókerületének képviselője lett.
MTI / www.pestmegye.hu
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése