2015. június 25., csütörtök

Gond lehet a most épülő focipályával - harcos és peres aggodalom a tervben ( - melléállást kér a mester)

Gond lehet a most elkezdett iskolai focipályája. Erről a polgármester Facebook oldalán értesülhettek az emberek, amikor Bukodi Károly erre utalva tett bejegyzést:  - "Lesz még gondunk".

Elkezdődött az általános iskola hátsó udvarának rendezése, melynek első lépéseként a következő egy hónapban megépül az MLSZ pályaépítő programjának keretében egy műfüves grundpálya. Az építkezés 30% önkormányzati önrész mellett 70%-os társasági adó (TAO) támogatásból valósul meg, melyet az OBO Betterman Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. biztosított számunkra. A pálya segítséget nyújt a mindennapos testnevelés órák megtartásához. Ez az első lépés a hátsó udvar kialakításában, aminek terveit az iskola vezetésével közösen terveztünk meg.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10827908_1876015895957883_2924011628253685912_o.jpg
"Lesz még gondunk"-  "minden harc, minden per, bármit megér" ( - véli a közpénzből élő polgármester)

Ennél a pályánál, a korábbihoz hasonlóan a sportolni vágyókra és a gyerekekre hivatkozik. A leírtakból kiderül, hogy harcra számít, majd ennek kapcsán reményét fejezi ki a "látványterv tényleges látványosságáért" szót emelő  párt- és képviselőtársának a felől, hogy "mellette lesz".

  • Bukodi Károly Ez egy grundméretű műfüves pálya lesz, ami 12m*24m, azaz nem kézilabdapálya nagyságú. Mégpedig azért, hogy az udvar minél több funkciót tudjon ellátni. A tervek szerint lesz egy kis játszótér,streetball palánk, s egy kis pihenő padokkal, növényekkel.
  • Murinainé Murár Emília Reméljük a látványterv ténylegesen látvány lesz!!! Hajrá Ócsa, hajrá Halászy!
  • Bukodi Károly Emi! Lesz még gondunk, dolgunk ezzel. Sajnos. De azt gondolom, sőt hiszem, hogy a gyerekekért, s a sportolni vágyókért minden "harc", minden per, bármit megér. S remélem, te is mellettem leszel.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10540686_1876015739291232_1900364792211379612_o.jpg
Talán a korábbi birtokháborítási ügyből adódóan aggódik a polgármester - az is sokba volt a városnak

Ilyenkor az egyszerű polgár fel nem fogja mi folyik itt. Murainé Murár Emilia ugyanannak az ócsai Fidesznek a tagja, amiben a polgármester szintúgy tevékenykedik. Aztán ugyancsak annak az önkormányzatnak az oszlopos tagja, amelyiknek a párttársa Bukodi Károly

Továbbá mindkét fél előtt ismert lehet a helyi költségvetés, aminek része ez az új pálya, hiszen azt elfogadták és szavazataikkal támogatták. Bár a pálya építését még az előző testület alatt fogadták el, azonban az idei költségvetési évben fog megjelenni.  

Ezért érthetetlen az általuk megjelenített párbeszéd, mert az rajzolódik ki, mintha két idegen most kezdene tájékozódni és felmérést végezni, esélyt latolgatni a megkezdett munka következményeiről.  Furcsa ez attól aki az önkormányzatban a lakosság képviseletét látja el. Különös a leadott párbeszéd azért, mert ez a vállalásuk. Vagy maguk sem tudják, hogy mibe vágták a fejszét? Érdekes ez a megnyilvánulás tőlük.  Nem teljesen  érthető az a felvetés sem, hogy a "látványterv ténylegesen látvány lesz".   Murár Emilia még nem találkozott ennek a több milliós munkának a terveivel? Vagy a látványtervek látványossága most készül? Lehet, mert a városi honlapon erről semmi hír.   

Mindez pedig nem gondosan előkészített, jól megfontolt beruházásra látszatára utal. Mert ha egy felelős ember már az első "kapavágás" után kételkedik a saját mesteri munkájában, akkor miként vélekedjünk mi, adózó állampolgárok, akik mindennek a hátterét adjuk és biztosítjuk az aggodalmasan cseverésző képviselőknek.

Talán ezért álljunk a polgármester mellé, vagy azért, hogy ne kelljen egyedül állni, viselnie a felelősséget?  Ki tudja?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése