2015. június 3., szerda

Nagyrészt ezért utálják a taxisokat - sárga terroristák a hazai utakon ( - nincs rendőrségi magyarázat)

Sokan tartják agresszív, tolakodó, modortalan és primitív bunkó a taxisokat. Nem véletlenül híresültek a hiénaként a pesti szlengben.  Visszatérő problémák velük szemben a megfélemlítés, az erőszakosság és a csoportos fellépés. A szabálytalan parkolások nagy száma már annyira nem téma ebben a lajstromban, hogy ezzel szinte már senki sem foglalkozik.  

Igazából a rendőrség sem kezeli megfelelően a helyzetet. A legtöbb ismertté vált szituációban a rendőrség hozzáállása és szerepe is felmerül, mint mostani és a legutóbbi ismerté vált helyzetben. 

A lakosságban az a képzet alakul ki, hogy a taxis az a  törvényen kívüli, aki összejátszik a rendőrrel. Ez olybá avanzsálja őket, mint egy különleges védelem alatt álló személyt.  Pedig a taxis sem élvezhet előnyt más közlekedővel szemben. Egyedüli kedvezményük a közfeladat ellátásának státusza. Azonban a polgári- és a büntetőtörvények, a KRESZ előírásai ugyanúgy vonatkoznak rájuk, mint másra. A rendőrség sem biztosíthat számukra más, különleges státuszt.

Mégis, amikor az egyik tévéstáb azt örökítette meg, hogy Budapest közepén egy embert ütlegelnek, és eszméletlenségig a földre verik, a rendőr a tettleges garázdát nem fogja le, a tanúkat nem tarja vissza, hanem inkább az eseményt rögzítőkkel foglalkozik, időt és egérutat adva a cselekményben érintettek számára. Így a tanúkat hagyja elmenni a támadót pedig nem különítik el.  A stáb munkája sokkalta jobban irritálta a közeget, mint a megvert személy állapota, és a támadók feltérképezése. Érdekes, hogy ez a történet is csak a taxisokkal fordulhat elő.  


A stáb felvételén egyértelműen látszik, hogy közterületen leütöttek egy személyt, ezt követően a bántalmazók a felvételt készítő tévéseket primitív módon fenyegetni kezdték, a stáb hölgy tagjait is perceken át válogatott ocsmányságokkal illették. Viszont az arra járó rendőri egység a tévéstábot igazoltatta ahelyett, hogy az egyértelmű bűncselekmény elkövetőit vonta volna eljárás alá, sőt velük szó szerint „bratyizni” kezdtek.
Forrás: https://kuruc.info/r/37/142967/
 A stáb felvételén egyértelműen látszik, hogy közterületen leütöttek egy személyt, ezt követően a bántalmazók a felvételt készítő tévéseket primitív módon fenyegetni kezdték, a stáb hölgy tagjait is perceken át válogatott ocsmányságokkal illették. Viszont az arra járó rendőri egység a tévéstábot igazoltatta ahelyett, hogy az egyértelmű bűncselekmény elkövetőit vonta volna eljárás alá, sőt velük szó szerint „bratyizni” kezdtek. (További részletek: https://kuruc.info/r/37/142967/#ixzz3byijg7Xm)
Forr�s: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zVUjiFyTWkgJ:https://kuruc.info/r/37/142967/+&cd=4&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Miért ez a szemlesütő, összejátszó, tétlen hozzáállás? Hol az igazság?

Nemrég számolt be a média arról az évek óta zajló folyamatról, mi szerint a reptéren az érkezőket inzultálják az utasokat zsákmányként kezelő taxisok. Hiába az ottani szigorú rend, a vonatkozó szabályzat, az előírás, a reptéri biztonsági szolgálat, a rendőrség, a beszámolók szerint mindezt a taxishiénák háborítatlanul űzhetik

Aztán emlékezhetünk még az Omega tagjait ért taxis inzultusra, a B.Tóth László taxis afférjára, mire persze mind volt valami sárga magyarázat. A lényeg, hogy nem ők, hanem a szolgáltatást igénybe venni akaró, az utazni szándékozó ember, a leendő utas a hibás.  A taxis mindenek felett áll.  A rendőrség meg úgy tűnik hagyja, vagy kedveli ezt annyira, hogy ne lépjen fel velük szemben kellőképpen.

Mostani esetünkben egy sima koccanás után ugrik be a taxisnak, hogy ezt mégsem kéne annyiban hagyni. Talán egy régi sérülés kijavítására éppen jól jön a szőke nő. Minderről a Bors-ban lehet olvasni.

A 160 centis, törékeny sportolónő mint élete egyik legborzalmasabb kalandjáról számolt be a Borsnak és a Music Fm tegnapi Önindítójában Bochkoréknak a történtekről. 

Kiss Virágot a Nyugati pályaudvarnál akarták kirángatni az autójából .

A 112-es központi segélyhívón szolgálatot tevő állítólag inkább véleményezte a bejelentést, mintsem azonnal intézkedett volna.
Aztán a kiérkező rendőrök az eseményben a szabálytalanságban résztvevő azon társakat küldte el adatfelvétel, tanúmeghallgatás nélkül, akikkel szemben a hölgy pont védelmet kért.  Azt sem tudni, hogy ők támadók, garázdák, közlekedési vétségben érintett szereplők, tanúk, vagy kik voltak. Kiss Virág azonban valóban félt és megrémült a rárontó taxisoktól.

Elmondása szerint: - A Nyugatinál, a körút végén koccantam egy taxissal, miután hirtelen befékezett előttem. Szerencsére lassan gurultam, nem történt nagy baj. Mindketten kiszálltunk, közös megegyezéssel megállapítottuk, hogy nincs sérülés az autónkon, majd visszaszálltunk a kocsikba, és mentünk tovább – elevenítette fel a történteket Virág, aki akkor még azt hitte, szerencsésen megúszta a dolgot. Pár perc vezetés után azonban azt vette észre, hogy az iménti taxis próbálja letolni az úttestről. Közben még két újabb taxi csatlakozott az üldözésébe, míg végül sikerült teljesen leszorítaniuk a halálra rémült sportolónőt.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/p180x540/22518_838876459523339_4525010943486241100_n.jpg?oh=cf8400443259b8900ae15021cd93f95f&oe=55FAB3FE&__gda__=1443039476_c1d5e9911aa69bb2f4bc5f0cd519f1fd
89.5 Music FmEgy hallgatónk lefotózta a történteket.... Felháborító, hogy egy nőt ilyen atrocitások érhetnek! Három férfi egy nő ellen, gyönyörű....:(((

- Az a férfi, akivel előtte koccanásom volt, elkezdte ököllel verni a motorháztetőmet, és obszcén szavakkal szidalmazott. A kollégái szintén ütögették az ablakomat, rángatták az ajtómat és kiabálták, hogy szálljak ki, én pedig magamra zártam az ajtókat. Kétségbeesésemben felhívtam a 112-t, hogy segítsenek. A diszpécser hölgynek elmagyaráztam, milyen szituációba keveredtem, de ő csak annyit mondott, biztos meg van az oka, amiért ütögetik az autómat. Akkor tehetetlenségemben elkezdtem zokogni, végül odaküldött két járőrt. Ahogy a rendőrök megérkeztek, valamiért egyből elküldték az utóbb csatlakozott két taxist. Az ott maradt taxis az autója jobb oldalán mutogatott egy sérülést a rendőröknek, hogy azt én okoztam. Ők azonban egymás mellé állították a két kocsit, és helyben megállapították, hogy nincsenek is azonos magasságban, nem okozhattam én a sérülést. Egyébként is látszott, hogy már régebbi a horpadás – mesélte Virág, akinek még most is görcsbe rándul a gyomra, ha eszébe jutnak a történtek.

– Megrémültem, amikor pánikomban bezárkóztam a kocsimba. Arra sem volt lélekjelenlétem, hogy felírjam a másik két taxi rendszámát. Az is megdöbbentett, hogy senki nem segített, pedig az egész egy villamosmegálló mellett történt – magyarázta Európa negyedik legjobb fitneszmodellbajnoka, aki azóta visszament a XIII. kerületi rendőrkapitányságra feljelentéskiegészítést tenni. Virág magánindítvánnyal élve önbíráskodásért és személyi szabadságban való korlátozásért feljelentette az agresszív fuvarost.

A taxisok perzse másképp emlékeznek:
Tamás Miklós, a City Taxi elnöke a Borsnak azt mondta: sajnálják a kialakult helyzetet, de azt a vizsgálatnak kell eldöntenie, kinek is van igaza.
– Beszéltem a kollégámmal. Szerinte a hölgy hátulról belehajtott, majd elmenekült, ezért mentek utána. Semmiféle leszorításról nem volt szó, a hölgy egy piros lámpánál állt meg. Kollégánk a motorháztetőt sem ütötte, csak ahogy a hölgy előre-hátra tolatgatott, rátette a kezét a kocsira. A rendőrséget sem ő, hanem a kollégám értesítette, amikor elhagyta a baleset helyszínét. A kárbejelentő lapot felvette a rendőrség, reméljük, a cserbenhagyás miatt hivatalból eljárás indul.
Az internet tele van évekre visszamenőleg hasonló történetekkel a taxisokat illetően. A városvezetés, a közigazgatás és a rendőrség úgy tűnik nem képes, vagy nem akar megbirkózni ezzel a kihívással. Mindig oda jutunk vissza, hogy a taxis egy külön állatfaj, akit nem véletlenül hiénáznak le. Cserébe viszont védett faji státust élvez. Legalábbis a látszat szerint.

  • 89.5 Music Fm Valóban koccanás történt, senki sem tagadja, de a taxis és Kiss Virág megbeszélték a történteket. Kicsivel később viszont 3 taxis körbefogta Virág kocsiját, szidni kezdték és verni az autóját. Nagyon férfias.....frown hangulatjel  
    Gergely Tamás A City Taxinak jó reklám! Remélem a vezetőséghez eljut ez a kép, és megkapják büntetésüket. A legenyhébb az lenne, ha azonnal kidobnák őket a cégtől! 
  • Granyák Arnold Sok hülye kö..ög taxis..... 
    Monori Zsolt Kiváncsi lennék, ha pl Erdei Zsolt ül a volánnál akkor is így viselkednek-e....
    Valószinűleg otthon kuss van aztán itt kiélhetik magukat...
    Remélem a hölgy elmegy a végsőkig!

A rendőrség úgy tájékoztatta a Borsot, hogy nyomozást rendeltek el zaklatás gyanújával R. Dávid taxis ellen.
Forrás: Bors Blikk, 
Kurucinfo, Népszava
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése