2015. június 8., hétfő

Közpénzen járó kis királyok és kis károlyok a fideszes palettán vidékszerte - Ócsán kit ismer e-körben

Elég nagy volt a gond, amikor iskolák maradtak fűtés, majd menza nélkül Pest megyében, miközben a távoli Azori-szigeteken tartottak konferenciát a fideszes megyei elnökök. 
Aztán akkor is baj volt, amikor kiderült, hogy a fideszes települések ugyanúgy eladósodtak, mintha mi sem történt volna és még mindig a szociál-liberális koalíció vezetné a városok többségét.

http://moly.hu/system/covers/big/covers_10785.jpg?1395346426Azonban ma sem ismeretlen a jelenség, hogy a Fideszhez tartozó politikai és városi vezetők mind rákaptak a jólétre, értve ez a alatt a pénzt, a luxust, a járandóságokat és az ilyen-olyan kiruccanásokat.  
 
Mint köreinkben sem ismeretlen, mind igyekezett közpénzből térítendő újra cserélni a bejáráshoz, a közlekedésre használt eszközét, az autót. Ezek után nem véletlen a párton belülről kihallatszó ellenérzések, a felkorbácsolt hangulatok sem. Egyre többen teszik fel a kérdést, meddig lehet ezt csinálni?
 
Önjáróvá vált helyi kiskirályok, kokainozó miniszteri patronált és egymás szívatása jellemzi a vidéki Fidesz-szervezeteket.

http://filmekletoltese.ucoz.hu/Borito1/kiskiralyok_1972.jpgMásfél hónap alatt a következő helyi szervezetek szűntek meg: Rákospalota, Esztergom, Edelény, Ózd, Hajdúdorog, Paks, Szigetvár, Sásd, Szombathely, Abony, Mátészalka. Az okok változóak voltak, helyi belháborúkat vagy botrányokat kellett helyretenni. Nagy a zavar helyi szinten a lap szerint, a miniszterek és államtitkárok nem látogatnak el a helyi szervezetekhez, a lakosság pedig a helyi Fidesz-szervezeteken vezeti le kormánnyal szembeni elégedetlenséget.

http://nemzeti.net/contents/imagestore/d/d5c/d5ce4e75bcf5ad06146e6723448bb5fcf0318016.jpgAzt írja a lap, utoljára 2009-10-ben volt ilyen felszámolási hullám, akkor 15 szervezetet oszlattak fel, most 44 nap alatt tíz fölött járnak. Most kilenc esetben a durva helyi belső viták miatt oszlattak (amik miatt akár az önkormányzati választást is elbukták). Mátészalka már érthetetlenebb, Hanusi Pétert nagy fölénnyel választották meg egy jobbikos és MSZP-s (!) támogatású jelölttel szemben. Itt az lehetett a gond, hogy a párt elégedetlen volt a helyi szervezetet irányító Szabó Istvánnal, így lecserélték őt a nyírcsahoji Hanusira, míg Szabó más pozíciót kapott. A feszültség ezzel nem oldódott.

https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/2015B21_web.jpgEsztergomot említik még példának, ahol Romanek Etelka ugyan négy év után polgármester lett Fidesz-színekben, de Meggyes Tamás volt polgármester híveit még nem sikerült kiebrudalni a helyi szervezetből. Szombathelyen Puskás Tivadar alig nyert, sőt az önkormányzatban elbukta a Fidesz a többséget. Emlékezetes botrány volt itt Lazáry Viktor kokainozása. Lazáryt a lap szerint Hende Csaba akarta Puskás ellen küldeni, ezért csináltak botrányt. Kövér László nem szeret alapvetően feloszlatni, próbálkozott békítéssel is, de sok helyen a mélyen beágyazott konfliktusok miatt nem volt más választása.

http://img.index.hu/imgfrm/4/8/6/7/BIG_0012904867.jpgRákospalotán se volt sok választása a párt választmányának: itt a XV. kerület alpolgármesterei és korábbi polgármestere mentek egymásnak egy, a kampányba besegített egyesület pénzeinek jogosulatlan felhasználása miatt. László Tamás korábbi polgármester építi most újjá a kerületi pártot, holott sokan arra panaszkodnak, hogy már rég nem olyan kompromisszumkész, mint anno volt. Ózdon is belháború miatt esett szét a szervezet, a fiatal, agilis kampányfőnök, Vitális István és Fürjes Pál korábbi polgármester között mérgesedett el annyira a viszony, hogy a párt gyakorlatilag szétesett a városban.

Gondok vannak a Hír24.hu információi szerint Hajdúdorogon, Sásdon és Edelényben is, itt a legendássá és függetlenné vált Molnár Oszkár polgármestert nem tudja leváltani a megosztott Fidesz. Sok helyen a belharcok miatt nagyot koppant az őszi választásokon a Fidesz, Szigetváron pl. mindössze két körzetet nyert meg. Itt és Pakson is szembement a koalíciós társ KDNP a Fidesszel, más jelölt mögé álltak be. Szegeden viszont nagyon kéne az átalakulás, a szocialista Botka Lászlót hosszú évek óta nem tudják elkergetni a polgármesteri szélből, és megosztottság itt is érezhető.

A kisebb településeken is szokatlanul passzív a Fidesz, megszűnőben van a mozgalmi jelleg a HVG.hu szerint. Emiatt lett vége a Kapospulán vagy épp Nakon a helyi szervezetnek.
  - bevezetés blogger majd
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése