2015. június 21., vasárnap

Komoly forgalmi változások hétfőtől - vonatok helyet pótlóbuszok járnak Pestre egész nyáron ( -142-es vonal)

Eddig sem volt rózsás az ócsai közlekedés, amikor a járatok ritkasága, a buszok zsúfoltsága és az utazás kulturálatlansága ismert tény a városban élők előtt.  A vasút pedig a rendszeres késéseiről, a bizonytalanságáról híresült el, míg az ócsai vasútállomás az ottani nemzeti zúg-ívó árnyékában csoportosan ott lebzselő és piszkító alakoktól ismert.

Ehhez nem is kell több, mint egy hosszantartó vasúti leállás és máris olyan a helyzet áll elő, amit sem Inárcs, sem pedig Kakucs autópályás gyors-busszal közlekedő utazóközönsége nem él át.  Mert a rossz szolgáltatásból évek óta nem tudunk kikeveredni, hiába van látszólag erős vezetése a városnak. 

Másutt mégis mindig jobb a helyzet.

Talán ebben is hoz némi enyhülést az érintett vasútvonal nyári leállása.

2015. június 22. (hétfő) és július 5. (vasárnap) között a MÁV ideiglenesen lezárja a Nyugati pályaudvart. Ez jelentős kihatással lesz a teljes "nyugati" vonalhosszra.

Ebben az időszakban olyan karbantartási és felújítási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen, amelyek elvégzése halaszthatatlanná vált, de a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehetne elvégezni. A felújítások jelentős mértékben javítják a Nyugati pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését.

 http://static.mav.hu/sites/default/files/styles/width_1260/public/upload/pv_vgz_trkp_a3_01-4_2015-06-08_mod.jpg?itok=x7mm1bcu

Budapest–Lajosmizse vonalon – pályafelújítás miatt – az S21 jelzésű vonatok helyett Kőbánya-Kispest és Ócsa között 2015. augusztus 19-ig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

http://2.bp.blogspot.com/-ujZAPed0nfE/VW0pZwYOGEI/AAAAAAAAB0o/KzUucDdYpPg/s1600/info1.png 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése