2013. december 6., péntek

Rákosista stílusjegyek Ócsa kapcsán, vagy "csak" egy szélsőjobbos cég forgatott Ócsáról a közmédiának - giccs

Rákosista propagandát vélnek felfedezni az alsópakonyi szociális telep reklámozása és elfogadottabbá tétele során egyes szemlélők.  Minderről az Index hírfolyamán fellehető Comment.com blog számolt be, hivatkozással.

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/8/20/22/cikk_2082022/1_o-ocsaKO_29948.jpg
Célterület: büszkén a semmi közepén - túlzott elképzelések
 Mint ismert, a kormányzati szándékot befogadó ócsai városvezetés magát és az itt élőket alárendelve, lelkesedéssel fogadta a szociális telep létesítésnek ötletét. Bukodi Károly és Horváth Tamás fémjelezte vezetés  nagy ehetőséget látott az elképzelésben. Szerintük a város legújabb-kori történelmének legnagyobb fejlesztése előtt áll(t), amely nagymértékben megerősítheti szerepü(n)ket a később kialakuló járásban, sőt a megyében, utat nyitva új vállalkozások, munkahelyteremtő beruházások előtt. Legalábbis ezt plántálták. A városvezetők, Bukodi Károly polgármester és Horváth Tamás alpolgármester a kültelepi építkezésben nem annyira a gondot, hanem sokkal inkább a lehetőséget látták.   Ebben a fejlesztésben bízva ígértek utat, vizet és ellátást, hogy a hozzá remélt pénzről ne is beszéljünk. Ezért a helyi politikusok - korábbi  közleményükben is - abban a hurrá-optimista hangnemben fordultak a helyi polgárokhoz, hogy így a Kánaánt látva támogassák a projektet.

Politikai elképzelés, vezetői támogatás ide, vagy oda, a nagy lehetőség és a fejlesztés oda lett. A projekt bebukott, a nyűg, a szociális gond maradt. A telep nem épül tovább, torzó marad. A buszforduló becsapásnak bizonyult, ahogy a kerékpárút sem valósult meg. Régi pakony sem kapott a hálózati vízből. A Volán sem bővítette járatait, az is elmaradt a régióban. A beígért nagy lehetőségből legalább akkora bukta lett, amekkora hevülettel nyomták az igét.  Az első nyolcvan ház nagy része sem kell senkinek abban a pusztában. Sajátos bevallásuk szerint is csak 39 házban laknak kint a  várostól távolálló szegregált környezetben. Most éppen ezért, illetve erre hivatkozva milliókért őriztetik az a telepet, amit propagandistáink lakóparkként aposztrofálnak. Az őrzésre az önkormányzat 100 %-os tulajdonában álló városüzemeltetési cég szerződött, de a közpénzből finanszírozott üzlet pénzügyi és szerződésbeli hátterét titokban tartják. Tehát van aki nyer az üzleten. Aztán likviditási gondokkal küszködő Ócsa az ismert eladósodása mellett is képes volt jelentős mértékben növelni a cégvezető havi juttatását, hivatkozva az új teleppel járó megnövekedett munka és teherviselés kapcsán. Ezt a bértöbbletet a helyiek kénytelenek fizetni, hiszen a folyamatos veszteséget termelő üzemeltetési kft-t az önkormányzati bevételekből és adókból összeálló költségvetésből tartják fent.  Ezzel ismét csak egy egy ember nyert, mégpedig a cég ismert ügyvezetője.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSON9dKjkq4Wb2INX96Dh33yOKFYDJ57tni4iPa5oTzXUf1owZw
Laptopba mélyedve - Asus, rossz választás
Tehát abból az önkormányzati közösségi pénzből finanszírozzák a kft ügyvezetőjének bérét és juttatásait amit a város termel ki. A Nemzeti Eszközkezelő a hírek szerint ehhez nem járul hozzá,  ugyanúgy, mint a többletfoglalkoztatással járó munkabéreket, vagy a plusz leterheltséggel indokolt havi 60 ezres béremelést is az önkormányzat állja. A Bukodiék által korábban ígért nagy lehetőség csak pár embernek hozott sikert. Ők igyekeznek fedettek maradni. A fejlődés azonban a kerékpárút ígéretének megvalósulás-nélküli szintjén maradt. Az új alsópakonyi torzó pedig a régóta ott élők számára sem hozta el a fejlődést. A normális ivóvíz és az áhított csatornahálózatot nem építették ki a számukra.  Az ebbéli álom megvalósulatlan maradt. Bukodiék ígéretei történelmileg  hagynak bélyeget a városon. Az idézet történelmi változások nem hoztak fellendülést a városban lakók számára. A nagymértékű megerősödés ígérvénye elporladt, a munkahelyteremtő beruházások nem valósultak meg, vagy nem hozták a beharangozottakhoz mérhető előrelépést. Az egykori FÉG maradványain nyerészkedők sem teremtettek magasabb foglalkoztatást. Az egykori munkásbuszok már rég elmaradtak. Ócsa a saját polgárságának sem képes teljes foglalkoztatást biztosítani. A városlakok rossz, fejletlen közlekedés mellett képesek naponta ingázni más településre, hogy dolgozhassanak.

Bukodi Károly és Horváth Tamás sokak szerint beégette magát és "városát" a meg nem valósultak kapcsán. A városlakók máig a kiépítetlen, balesetveszélyes vasúti átjárón át kénytelenek a városrészek közt közlekedni annak ellenére, hogy a vázolt fejlődés részeként feltüntetett és akkor csábítónak tűnő összekötő kerékpárút nem valósult meg. Ócsa ma is járdázatlanságban szenved. Az önkormányzat a problémát a lakossággal kívánja megoldani az által, hogy a járdarészletek megépítését pályáztatja. Végül azonban csak az ott élőnek magának kell a közterületi járdát megépíteni kalákában. Valóban olyan ez, mint a Rákosi idők háború utáni szervezettsége. Ez nem egy sikertörténet.

Nem véletlen, hogy a valóságot az Ócsa-Alsópakony városrészben létesült új telepet és az azt körüllengő keserű szájízt a kincstári televízióban leadott propaganda filmsorozattal kívánják ellensúlyozni.  A Hírhatár szerint mindez nem más, mint egy hatásvadász giccs.

http://m.cdn.blog.hu/va/vastagbor/image/2013/11/%C3%B3csa2.jpg
Ezek szerint összesen 2 728 609 960 forintba került az ócsai lakópark - a mi pénzünkből

A városházi forrásokhoz  közelálló, névtelenségbe burkolódzó egyik helyi blog (Alsópakony) is népszerűsítő publikációt folytat ottani szinten, ahol ugyanazt a Rákosi-féle stílusjegyeket, metódusokat hordozó riportokat propagálja, amit a televízió (az MTVA) sorozata. 

Az alant ismerhető szélsőséges nézeteket osztó, két különböző hírcsatorna ebbéli összefüggései  a mögöttes politikai irányzathoz kapcsolhatók és ez helyben is nyomon-fogható.

http://m.cdn.blog.hu/va/vastagbor/image/2013/11/%C3%B3csa.jpg
László Bognár ·
Engem a légifelvétel a koncentrációs táborok felépítésére emlékeztet

Az Átlátszó úgy tudja, hogy az a Dextramedia készítette az MTVA-nak az ócsai lakóparkról szóló, "rákosista hangvételű" ötrészes sorozatot, amelyik 2011-ig a nemzeti radikális N1 TV internettévé híradóját gyártotta, és amely jelentős államférfiaknak járó tisztelettel emlékezett meg Adolf Hitler születésnapjáról.

Mint írják, "a Dextramedia hivatalos honlapjának domain-tulajdonosa ugyanaz, akié az n1tv.hu. Emellett a dextramedia.hu-val azonos IP-címmel rendelkezik a hvim.hu, ami a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom honlapja, és a zagyvagyula.hu, amely a Jobbik országgyűlési képviselőjének a honlapját takarja, a Dextramédia egyik tulajdonosa Moys Zoltán, aki Lezsák Sándornak, az Országgyűlés fideszes alelnökének a veje".

Egyelőre nem tudni, hogy az Újrakezdők Ócsán című 5x26 perces sorozat mennyibe került, de a Hír24 már közérdekű adatigényléssel fordult az MTVA-hoz, így remélhetően hamar kiderül.

Az Átlátszó azt is kifogásolja, hogy a szakma szerint teljesen elhibázott, 2,7 milliárd forintból épült ócsai lakóparkról - melyben a tervezett 80 család helyett egyelőre csak 39-en laknak - miért készült egyáltalán sorozat, hiszen egyáltalán nem számít sikertörténetnek.
Ráadásul olyan film, amiben a narrátor ilyeneket mond:
"Ki ne hallott volna még az Ócsán felépült szociális lakóparkról. Ki ne látta volna az ott árválkodó házakat. Üres házak voltak csupán, ám azóta otthonná váltak. Olyan családok otthonává, akik az adósságok sűrű sötétjében egymásba kapaszkodva még fény után kutattak."

"Magyarországon ma sajnos megszámolni sem lehet az adósságok reménytelenségében őrlődő családokat. Lassú, gyilkos folyamatok, apró nehézségek, amelyek lavinává duzzadnak, és magyar családokat, embereket, életeket temetnek maguk alá."
"Amikor először jártunk Ócsán, még a munkagépek dübörögtek a szélfútta, üres utcákon."
Akinek ezek után még van kedve/gyomra végignézni a sorozatot, ezekre a linkekre kattintva megteheti.

A Dextramedia egyébként nem először gyárt a közmédiának, mint azt mi is megírtuk, tavaly 122 millió forintot számlázhattak ki a Munka-társ (epizódonként 1,6 millió forintért, összesen 46,2 millió forint) és a Hazajáró (2,45 millió forint részenként, összesen 75,98 millió forint) című sorozatokért.

Az atv.hu akkor megkérdezte az MTVA-t, hogy egy olyan cég, ami korábban neonáci műsort gyártott, mennyire felel meg az MTVA kritériumainak, mire azt a választ kapták, hogy a Dextramedia Kft. semmiféle kétes tartalmat nem gyárt azok szerint a szempontok szerint, melyek alapján az MTVA befogad egy-egy műsort.

http://m.cdn.blog.hu/va/vastagbor/image/2013/11/%C3%B3csa3.jpg
Katalin Veronika Bendikné · 
Olyan ez a lakó-park mint egy sivatagban létrehozott internáló tábor: csupasz sivár, semmi zöldövezet. El lehet képzelni mi lesz itt nyáron! Tényleg közpénz pazarlás!

Ócsa Önkormányzata a saját újságjának bevételeit sem teszi közzé, ahogy a bekerülési költségeit sem. Az azonban biztos, hogy az Ócsai Kisbíró szintén a kormányoldalhoz köthető helyi erők kezében van és propaganda célokat szolgál. Ezt 5 millió alatti költségvetési ráfordításokból biztosítják, amihez még egy külön álláskört alkotva egy szerkesztőnek kinevezett alkalmazottat is felvettek a hivatalba, közalkalmazottként. 

Kertészné Molnár  Anna köztisztségviselői vizsgával nem rendelkezőként került közalkalmazotti státuszba az önkormányzatnál. Férje számára pedig a szintén önkormányzati tulajdonban és finanszírozásban lévő Egressy Gábor Szabadidő Központban biztosítottak állást. Erről a blog már korábban és többször is beszámolt. A helyi sajtó és az ebbéli  tájékoztatás, mint propaganda így fordult ki önmagából Ócsán, ahol egyes képviselők ki vannak tiltva a lapból, ott nem publikálhatnak annak ellenére sem, hogy az mégiscsak az önkormányzaté és a választópolgárt, a népet lenne hivatott szolgálni. De nem, mert a milliós ráfordítások nem erre költetnek. 

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1150798_1389799541246190_46496128_n.jpgAz önkormányzati újság a havi bulvárosodás sikersztoriját biztosítja a lakosság számára Bukodi Károly öntömjénezésében amikor a "Fogadóóra" címszó alatt az életszerűséget mellőző fiktív kérdések, és alkalmazotti alákérdezések zajlanak. Ez lenne a lap gerince, ami nélkülöz mindenféle valós, fogadó-órabeli kérdezz-feleleket, avagy lakossági érdeklődést. 

Mi ez, ha nem az a bizonyos szellem, amiről az országos médiában olvashatunk

Önök szerint  Ócsára valóban a szociál-bolsevizmus költözött be a lakóparkkal, vagy csak a városvezetés követi azt a politikai modellt, amit a vázolt propaganda sorozat jelenít meg?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése