2013. december 23., hétfő

Betolakodó vagy családbarát ( - poltikai nyomulás, avagy harc a mandátumokért)

Pánczél Károlyt mintha babakocsiban tolná körbe Szűcs Lajos, eddig megszokott választási kerületéből távozó országgyűlési képviselő. Pedig nem kisgyerek már.
Az Ócsán lakó Szűcs mégis, mint valami újszülöttet mutatja be mindenhol a parlamenti (és Toyota márka- ) társát, ahol csak lehetséges.  

Már a kiírások előtt jóval megkezdték a kampányt, amikor az alsópakonyi tétlenséget és a tapasztalható szegregációt megunva gettó ellenes tüntetésbe kezdet a szocialisták.  Akkor is Szűcs Lajos oldalán amúgy politikailag karöltve együtt jelentek Ócsán és nyilatkoztak fűnek-fának valamint a tobzódó sajtónak, amikor Horváth Tamás korábbi kampányfönők-helyettes, mostani alpolgármester amolyan rendezőként az ellenforradalmi emlékeket felelevenítő ellentüntetést szervezett.  


Ezt az alkalmat meglovagolva jelentek meg Szűcs Lajosék oldalán olyan ismer, vagy kevés ismert politikai (Fidesz) személyek az ellentüntetők soraiban, mint Pánczél Károly, vagy Kőszegi Zoltán. Ők azok, akik többnyire a saját hivatalukban, vagy az Ország házában szoktak csak tündökölni. Ócsával eddig annyit sem törődtek, mint Szűcs Lajos a körzet választott képviselője.

http://www.nepszava.hu/image/?id=464771&ext=jpg&th=x_big_pic
Krállné Malecz Julianna (szocialista önkormányzati képviselő, Dabas) adja át a petíciót Pánczél Károly (alpolgármester, Gyál) számára - választókerületi mandátum nélkül
 
Most azonban fontosnak tűnik a láthatóság és a közszereplés. Itt tobzódik Pánczél úr, minden kapható alkalommal, mintha élete nagy lehetőségét szalajtaná el Ócsán. Az említett ellentüntetés alkalmával az ismert drága Toyotát diszkréten a Spar parkolójába lerakva vették Őt fel és kísérték a "Templom tér"-nek is nevezett foghíjra a Városháza elé, fogadni a valós tüntetőket.

http://www.pestiriport.hu/Pictures/ajandekpanczel_avn.jpg

Ajándék Toyotával búcsúztatja fideszes alpolgármesterét Gyál - gyalog azért még sem járhat… ( - testületi ülés jegyzőkönyve, ide kattintva megtekinthető)

Szűcs Lajos már ekkor nagyvonalúan átadta neki a lehetőséget, hogy Ő személyesen fogadja a tiltakozók petícióját. (Pedig semmi köze hozzá.) Nem mintha Szűcs urat érdekelte volna, hiszen amennyiben ez számára ez fontos lett volna, akkor nem egy olyan embernek engedményez, akinek akkor és jelenleg sincs mandátuma a körzetben ténykedni.  Most amolyan cukros bácsit játszik, aki csak a mézesmadzagot, a szépet és a jót mutatja, csak hogy befogadják.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU72PNwAqhhxs1m4Vz964iSTiiDCSnQhMsWvfv6O6T0pQjp8J-HZTKJGsd8IGe1gUh-al2VNrU0KZFfqFuPLkL1yHaduZMJ3monflLdkiwVQUWGi8jEZowNx1QesQQbmdGOHycBT4X8mw/s1600/DSCF9293.JPG
Horváth Tamás, rendező  - ellentüntető ( - mimika: szigor és ítélet)

Szűcs Lajos és Horváth Tamás ehhez nyújt hátulról segítséget, amikor maguk mellet kalauzolják, vagy istápolják Károlyt. 
Bukodi Károly regnáló polgármester sem tétlenkedik ebből a szempontból, hiszen amikor és ahol csak lehet, ott nyúl alá a druszának, segítve annak felemelkedését. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCURd6zFZkqcKHy3mcYFt2sNbUNVCyd77gnZs6H64WSWPEB0ELXiW2xJ9z6w_Bvhp_MjJBaTkUlfLlAF-jDKiA3jzW7Y2aV-k_nGf3ZQMlgSj87fVxRt2KpmP9naAFJUEhFBwmXdNvt6M/s1600/DSCF9299.JPG
Egymásközt - az egykori kampányfőnök helyettes és a bekampányolt ( - megnyilatkoznak)

De Pánczél Károly urat sem kell félteni, hiszen amolyan betolakodóként az ünnep előtti postaládánkba is belopta magát.  Most is itt virul a képe előttem.

Pánczél Károly a szobában - egyenesen a postaládából - ( - én is minden jót kívántam neki)

"Nyomul a lelkem, ezerrel" - mondat az idős szomszéd néni, amikor kivette a levél- és reklámszeméttel együtt a páncélosnak nem mondható naptárat, - hiszen olyan vékony papírra nyomták, ami semmire sem jó -, Pánczél Károly képmásával. "Hűn a ménkű üssön belé, hogy ki ez az ember  itt a képit a neki!" - mondta tovább a nénje a rideg utcai postafióknak, ahol Pánczél úr ofszet nyomatban megjelent.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiutFWgmHYJjUxhR2bQVCM_ZsXaUQPJHSxHSo_H6v7_wXylNOos26sxBURklUVZV3ueu4pPVopp6YZItpBuG1pmjG8qFt03SPGZ5VgvI9K9so11aDW2qlU_hSFrFcD1AR9y1UrdVHKJeQ/s640/DSCF9310.JPG
Hárman, párban - nyilatkozat az van bőven ( - közszereplés)

Bukodi Karcsink amúgy szívesen látja, és befogadja Őt akár az egyházközösségbe is, mert úgy vezeti körbe a helyi közéletben, mint az első bálozót a  táncparketten. Ott van a mi "új" Károlyunk templom első sorában, a nagytiszteletű előtt, az óvoda átadásakor és minden olyan alkalommal, amikor "ingyen van" a műsor Ócsán.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV3gBkpJXnF9V1AJEyTDpKHJ7kHmSBeoYzVVeKgck2Qmu3BUc9za_DGknFN1gj2LfSdtEY7wwUutIBVuw21jXqQxK_5jQTveFcNW0Tkc55cFGgNN6K67BO7l8xUUfeVkFA0ThkLPB2Rwo/s640/DSCF9306.JPG
Együtt demonstrálnak - stafétaváltás ( -népszerűsítési kísérlet)

„Most pedig az Istennek és kegyelme igéjének ajánllak titeket, aki felépíthet benneteket, és örökséget adhat nektek a szentek között.” (ApCsel 20, 32.) – Öröm volt számunkra, hogy Pánczél Károly országgyűlési képviselő úr, és Bukodi Károly polgármester úr köszöntötték a REFORMÁCIÓra emlékezve az ócsai evangélikusokat, baptistákat, és reformátusokat. Köszönet a csodálatos egyesült BAPTISTA-REFORMÁTUS KÓRUSNAK! De, legfőképpen DICSŐSÉG, és HÁLAADÁS ISTENNEK! SDG! - olvasható Hantos Péter bejegyzése.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x720/1381986_176026789257621_1331105829_n.jpg
Bukodi Károly és Pánczél Károly  - ájtatosság ( - Reformációi Emlék Istentisztelet 2013. Ócsa, Baptista Imaház)

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/944830_1496737583885718_831061681_n.jpg
Az "új" Károly itt az Óvoda átadón mond beszédet
A választásokat még ki sem írták, de Pánczél Károly úgy jön-megy itt város szerte, mint egy igazi gyütt-ment, akit pedig nagyon utál a helyi "kemény-mag". Ócsa nem egy jelét adta már abbéli ellenérzésének, amit a betelepülőkkel szemben tanúsítanak.  Pánczél Károly esetében ezt segítik talán áthidalni az egy padban ivódó politikai bajtársak, amikor úgy nyomják a fickót, mint süket az ajtót, mikor nem is hallja a hívó szót.
 
Én ellenben nem szaporítom tovább a sorokat. 
Lássuk, hogy miként vélekedik erről egy olyan helybéli, aki akkor is korábban maga is ringbe szállt, amikor még ennek az új embernek híre hamva sem volt. A közelgőú választások bizony megváltoztatják apolitikusok arcvonásait.  Több a mosoly, látványosabb a közeledés, és valahogy közlékenyebbek is próbálnak lenni, nehogy valami gikszer betartson nekik a politikai pályán.  Mert hát ugyebár ez mégis csak politika.


Magyar Péter, a Jobbik Ócsai alapszervezetének elnöke ezt jegyezte le a párt honlapján

"Ócsán az Egressy Gábor Szabadidőközpontban néztük végig a karácsonyi műsort, melyet sajnos beárnyékolt a politika. 

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő gyakorlatilag a 2014-es választások győztesét hirdette ki Pánczél Károly személyében, akinek még az sem volt ellenére, hogy ünnepi beszédet (!) mondjon egy olyan közösségnek, egy olyan település lakosainak, amelyhez gyakorlatilag semmi köze! Az ócsaiak rá nem szavaztak, nekünk Pánczél Károly nem képviselőnk, tehát örülnénk, ha a városi rendezvényeinken nem kampányolna a városvezetőink tudtával és segítségével, pláne nem egy karácsonyi ünnepségen!"


2014-es, 199 fős Országgyűlésbe várhatóan már nem fog beférni  - szüksége van az ócsai választókra ( - búcsúzóul Gyá egy Toyota személyautót szavazott meg Károlynak)

Érdekes, ez a beszámoló.

http://www.ocsaportal.hu/images/DSC03297_3.jpg
"Akkor, és ott sokan nem érthették ezen gondolatmenetet."  
Március 15.-én szintén az Egressy-ben Bukodi Károly polgármester volt az, aki összekeverte az ünnepi beszédében a magánérdekeit, vélt, vagy valós sérelmeit, ami aztán más portálon is kicsapta a biztosítékot.  Azóta persze kiderült, hogy nem volt jogos a felvetése és a bicska is a zsebekben maradt, amikor már a bíróság sem hozta ki ebből győztesen a panaszos felet. A történetekből fakadó viszályt nem a blog gerjesztette, amit azóta sem érenek többségében az emberek. Minden volt ez, csak nem odavaló.

Pánczél Károly most ugyanebbe a körbe lépett.
Karácsony kapcsán politikai karrierjét befolyásoló beszédet mondott Szűcs Lajos meg olyan kinyilatkoztatást tett mely legalább annyira nem odavaló volt, mint az ócsai polgármester tavaszi beszéde. Ezennel Pánczél Károly ennek a politikai érdekkörnek a társult tagjává vált. 

"Kia (igen, így egybe írva) fészkes fene ez a Pánczél Károly?"
"Ismét egy Károly?"- hallom visszhangokat.

És valóban. Pánczél Károly most a családbarát arculatát mutatva kopogtat az ajtón, amit már nem egy résnyire kitártak előtte az ismertetett személyek.

"Csak lassabban fiúk, ne csörtessetek úgy a házba" - mondaná nagyanyám, aki kellő méltatlansága ellenére nagyon tisztességes és becsületes asszonyság volt. Felvidék-szerte, az Ipoly mentén így ismerték, azután is hogy "haza" költözött.  

 
Együtt (Pm) főzték ki (abálták meg) - politikai hurka töltők. ( - Szűcs Károly, Szabó István, Pánczél Károly)

Mit akarnak akkor most ezek - mondom én, mikor az elmúlt több mint három esztendőben egyik országgyűlési képviselőnk sem jeleskedett az érdekünkben. 

Szűcs Lajos távozását nem bánom. Pánczél Karcsi érkezését pedig nem kívánom (- legalábbis nem nézem jó szemmel). Nem mondom, hogy rossz társaságba keveredett, de láthatóan rossz volt a belépője, az összes eddigi helyi szereplése.

Pedig Magyar Péterrel sem beszéltünk össze.

"Pánczél Károly nem képviselőnk, tehát örülnénk, ha a városi rendezvényeinken nem kampányolna a városvezetőink tudtával és segítségével, pláne nem egy karácsonyi ünnepségen!"

 Károly ne legyél már ennyire pofátlan, és tolakodó; - nyugodtan várd meg a választási startpisztolyt.

Ócsán amúgy (nélküle) is Károlyság van.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése