2013. december 27., péntek

Karácsony és félelem - félelem egészében ( - egész évben)

Bár többen mondták, hogy ezzel a témával nem most kell foglalkozni, én mégis azt mondom: de igen, most kell.

http://www.hirhatar.hu/images/newspic/large/3f18d197a81a48379918a77f2a150754.pngKarácsony és félelem: első látásra mindenki azt gondolná, hogy ez képzettársítás hülyeség! Normális esetben ez valóban így lenne, de ez a mostani (évek óta tartó) állapot nem az.

A karácsony 3 napig tart, az év 365 nap. A fennmaradó 362 napon folyamatosan érezzük a jelenlegi hatalom arroganciáját, félelemkeltését, a "mindenkit lesöprünk aki nem úgy gondolkozik mint mi!"

Miért is gondolom így (és valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül)?

Példák sokasága bizonyítja az erőszakhatalom visszaéléseit. Alkotmány, Bíróság, Ügyészség, Föld, Trafik, Takarékszövetkezet, Állami pályázatok és hadd ne soroljam! És mivel a nép látja, hogy ezek a dolgok megtorlatlanul maradnak, sőt még csak az ingerküszöböt sem lépik át, az egyszerű ember saját maga is elkezd félni. Hiszen, ha ország-világ szeme láttára az Állam mindent megtehet büntetlenül, akkor a kis embert (gondolja) simán földbe tapossa.

A borzasztó az, hogy még a nyugdíjasok is félnek kimondani álláspontjukat, pedig elvileg nekik nincs mitől tartani, ha csak gyermekük, unokájuk munkahelyét nem féltik. De az a helyzet, hogy féltik (kivéve ha külföldön dolgozik, bár az sem biztos, hiszen a hatalom utoléri: pl. nem engedi levélben szavazni!).

De félnek a vállalkozók is! Nem kapnak megbízásokat, különféle retorziók érik őket. Félnek a tanulók is, mert ha az osztálytársak (esetleg tanáraik?) megtudják, hogy szüleik másképp gondolkoznak, mint ahogy KELL (?!!) őket is atrocitás érheti. Az átlagember is fél mert ha van munkája és Fideszes főnöke megtudja, hogy baloldali már repül is.

Ezeket a példákat saját tapasztalatomból tudom,még mielőtt azt gondolná valaki, hogy én találtam ki.

Még a karácsony sem lehet a másként gondolkodóké, csak a Nemzetieké... Namármost: ez a gyönyörü ünnep nem törli ki az emberekből a félelmet, legfeljebb három napig nem gondolnak rá. De utána kezdődnek a hétköznapok és tovább félünk.

Kérek mindenkit gondolkozzon el, menjen el szavazni, hogy 2014-ben Karácsony előtt és utána se kelljen félni!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése