2013. december 31., kedd

Itt az idő - számadás az évfordulón ( - BUÉK)

Az év végét mindenki számadással zárja.
Ócsa polgármestere is elmondta már a maga beszédét és a leendő országgyűlési képviselők is bejelentkeztek immáron a jövő évi választásokra.  Így Ócsa város blogja is beáll a sorba.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKlJ5h34o_x8-h7ZfWR08PrP93OmmlfhrPDeQyiyCTd6iWo1v6xzdn5vpq2iYjUVHT3Xp4YT-xvxnOiFdddJQcXoXX2mIR5cmhefdD4KZ23q5gZVXkJ3wfZUg9WajE25TCA4ndHuLT9UU/s320/%C3%A9jf%C3%A9l.gifÓcsán egyre nagyobb a politikai ebbéli sürgés-forgás. Újabb politikusok tűnnek fel, jelennek meg, jönnek, kopogtatnak.

De kit érdekel ez most, amikor Ócsa város blogja egy éves születésnapjára készül az idei Ó év búcsúztatóján.

2012.  december 31.-én köszönt el Ócsa város fórumpótló blogja az olvasóitól és kezdte meg működését Ócsa város blogja.

Az Ócsa város (fórumpótló) blog szerkesztői csapata akkor ezúton köszönte meg Olvasóinak, hogy a 2012-es évben is rendszeresen olvasták a lapra oldalra felkerülő cikkeket, illetve hozzászólásaikkal, javaslataikkal segítették a blog csapatmunkáját. Akkor vagy 180-185 ezres látogatottságot regisztrált a számláló, ami nem is az első perctől fogva volt bekapcsolva.  Ekkor nem is gondolta volna az a maréknyi ember, aki e mögött munkálkodott, hogy ekkora érdeklődés és látogatottság övezi majd munkájukat. Ők csak az eltörölt városi fórumot akarták pótolni. Soha nem gondolták, hogy abból a megszüntetésből, annyi negatívum fog előretörni és kifakadni, ami ekkora érdeklődést von maga után. Ócsa ezt követően, a blog által ébredt rá, hogy egy valós önkormányzati-politikai magma fortyog altatta. Ez azóta mélyben rejtőző méreggel teli képlékeny közeg azóta sem képes aláhagyni, avagy csillapodni, kihűlni. A felszín alatti mérges mozgás jelenleg is feszíti a felszínt és az itt élőket.
Ócsa sem gondolta volna, hogy az alantas magma a blog által felszínre tör és ekkora folyam lesz belőle.

És lássunk csodát, mert a fórumpótló tavalyi "leállása" után további 20 ezres nézettségi adatott tudhat be magának, miközben friss hír mondhatni nem jelent meg rajtra. Ma már látható, amolyan archívumként funkcionálva is érdekli az embereket az akkor és ott leírtak, hiszen figyelik, olvassák az elérhető tartalmakat. Ez oly annyira igaz, hogy a fórumpótló a 201 ezer 500-s statisztikai adatot is túllépte. 

Ezzel a városi blog nagy kihívás elé került. Nem csak a nézettség megőrzése, hanem az aktuális és érdekes információk közlése terén is. Hiszen ha nincs aktualitása és vonzata a blognak, akkor azt minek látogassák a hírre, információra éhes böngészők.  

Hála a városnak és annak önkormányzatának, ezzel nincs gond. Elég feldolgozni és megírni a napi történéseket, annyi a kuriózum. Sokszor a blogger is belefárad ebbe. Még szerencse, hogy vannak noszogatók. Fodor Lászlónak is rengeteggel tartozunk, mert Ő maga számos eseményről adott anyagot. Sajnos kap is érte eleget, és van része meghurcoltatásban is rendesen, mivel az önkormányzat kényes urai Őt találják meg a blog kapcsán. Fodor úr állva a sarat, védte a mundér becsületét mikor kirántotta a zavarosból a "Valentin-napi hőst", de aztán erre olyan vircsaftot ültek a felek, ami az egész városnak megterhelő volt, nem még neki. A hős és a hősök ügyvédjeként fellépő Ács Balázs azóta már többször találkozott a Törvényszéken a bajnokkal, de úgy tűnik erre a jövőben is igényt tart.

De hagyjuk a személyeskedést. Főleg, hogy erről már volt szó az írásokban, és ha jól gondolom lesz is még. A bírósági tudósításokat, beszámolókat vélhetőleg megkapjuk a későbbiekben is mind a Fővárosi Törvényszék, mind pedig a Budapest Környéki Törvényszék pereiben. Nem szeretnénk ezekről sem lemaradni jövőre sem. Remélhetőleg a város és vezetői is elszámolnak az erre fordítottakkal és az érintettek a lelkiismeretével. Elvégre senkinek nem mindegy, hogy a járdára, buszmegállóra, átjáróra, vagy perre költik a város pénzének egy részét.

Most azonban nézzünk mi magunkba.
Ócsa város blogja (blogunk) az 58 ezres látogatottságot haladta túl nem egész egy év alatt. Ez amolyan részeredmény, de az elvártat megtettük, mondhatni teljesítettük. Bár Ócsa város fórumpótló blogjának eredményeit nem produkáljuk, - hiszen ehhez átlagban és évente a 80400 feletti nézettséget kéne hoznunk, - de azért elégedettek vagyunk. Az összességében kettőszáz ezret meghaladó elődünk népszerűségét hogyan is hoznánk akkor, amikor az a blog Csipkerózsika álmában is képes az évi húszezres nézettségre. Az utóbbi egy esztendőben ezt produkálta a fórumpótló. Az ezt megelőző közel háromban meg a többit.

http://kibetekintekavilagra.lapunk.hu/tarhely/kibetekintekavilagra/kepek/egy_eves_szulinapra_torta.jpgMi most itt első évesek múltunk. Évünkkel mégis büszkék lehetünk magunkra a megörökölt háttérrel együtt sikerült fenntartani a korábban kilakult érdeklődést. Sikerült elérnünk, hogy az egyik leglátogatottabb helyi internetes oldal lettünk. Hogy sok helyütt ránk hivatkoznak, minket idéznek. Hitelesek és biztosak vagyunk. A dolgunkban is. Beszámolunk és tájékoztatunk akkor, amikor más, vagy az, aki erre pénzügyi kerettel rendelkezik, nem teszi, mert  elhallgat, vagy éppenséggel elfelejt, eltitkol dolgokat. Mi ezt a rést használjuk. Ezért vagyunk. Ez nem könnyű, mert nekünk sem a csapból jön az információ. Utána kell járni. Be kell kopogtatni érte, máskor meg kérni kell. Hála az égnek, még vannak olyan emberek, munkatársak, akik képesek erre. Köszönet nekik az önzetlenségért. Velük közösen és önállóan is számos esetben igazoltuk helyünket, gyorsaságunkat és megbízhatóságunkat.

Nélkülük és az olvasótáborunk nélkül mi sem lehetnénk. Számunkra fontos a névtelenül segítő, a böngésző, és a levet író, figyelmünket felhívó ember ugyanúgy, mint Ócsa minden más honpolgára, lakjon a a városon belül, vagy a külterületen.   Köszönjük a kapott észrevételeket, a noszogatást és a fotókat. Köszönjük, hogy figyelnek ránk.

Ócsa város blogja jövőre (2014-ben) is szeretne Önökkel maradni - Önökért.  Ócsáért, Alsópakonyért és mindannyiunkért.
Ócsáért, - Érted.

http://szekelyistvan.hu/images/buek_001_1.gifA blog ezúton köszöni meg Olvasóinak, hogy a 2013-as évben is rendszeresen olvasták a lapra felkerülő írásokat illetve hozzászólásaikkal, javaslataikkal segítették a munkát, még akkor is ha ezért egy embert hatalmi erővel, arroganciával rángattak bíróság elé Ócsa túlbuzgó fejesei. Neki is köszönjük a kiállását, és kitartását az igaza és az igazság mentén. Mert ez is ránk, (mondhatni hozzánk) tartozik.

2014 a választás éve. Válasszák továbbra is az Ócsa város blogot. Ezzel jól járnak, mert itt nem csapják be Önöket. Ez nem kerül senki pénzébe. Ebben biztos nem csalódnak.

Ezennel minden kedves blogoló Olvasónknak Boldog Új Évet kívánunk!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése