2013. december 18., szerda

Teremtorna amire érdemes elutazni - labdajátékos baráti társaság Jenei Jankánál ( - de mi van a pénzzel)

Az előző hétvégén, december 14-15.-én Bukodi Károly  az ócsai Székelykapu Baráti Társasággal Kézdivásárhelyre utazott a IV. Székelyföldért Labdarúgó Tornára. 

 Bukodi Károly a rendezvény egyik védnökeként volt jelen, de az Ócsa Se elnökeként és Ócsa Város polgármestereként sem tagadhatja le magát.

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1477461_1500080506884759_1798928359_n.jpg
Felsorakozott az ócsai csapat - igazi labdajátékosok ( - jó érzés)

Polgármesterünk nem először jár Székelyföldön. Volt, amikor az Önkormányzat nevében amolyan üzleti útként tette tiszteletét azon az elcsatolt területrészen, aminek gyászos emléknapját eddig még Ócsán egyszer sem tartotta meg hivatalosan.

A tavalyi és az idei megemlékezte, amit lelkes hazafiak tartotta fontosnak elmenni. Ő inkább kijár és ott hirdeti a szolidaritást. 

Így volt ez akkor is amikor  Ócsa város pénzéből 300 ezer forintot ajánlott fel Jenei Janka megemlékező törekvései számára.  Hazaérve erről a Képviselő-testület előtt úgy számolt be, hogy ez egy fontos, üzleti út volt, ahol olyan vállalkozókkal is találkoztak, akik a magyar földön termelt kovásznai kenyeret is árulhatnák. 

A sugallott ócsai kenyérgyárról azóta sem hallottunk, ahogy a kiutalt pénzünkről sem. 

A mostani látogatás is inkább csak olyan szereplés volt, ami egy teremlabdarúgó bajnokság kereteit mutatja. 

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q86/s720x720/1499528_1500080816884728_1409588311_n.jpg
Janka asszonnyal  műhelylátogatáson - póz és csapatszellem ( - Székelykapu)

Bukodi Károly azonban nem hagyta ki a találkozást Jenei Jankával.  Az ócsai pénzbeli juttatást követően biztos volt a vendégszeretet.  

Bukodi Károly ekként írt a történtekről:


"A péntek esti megérkezés és pihenés után, szombaton korán reggel kezdődtek a meccsek. A megnyitó felemelő volt. Több mint kétszáz ember - Felvidék (Érsekújvár), Kárpátalja (Beregszász) és Délvidék (Topolya), a magyarországi székely körök csapatai, a Partium és a nyolc székely széket képviselő alakulatok, vagyis összesen 20 csapat - énekelte közösen mindkét nemzet himnuszát. Azt, amit éreztem, leírhatatlan. A torna komoly, magas színvonalú játékot hozott. Csapatunk kapta a Fair play díjat. Este rövid sétát tettünk a városközpontban, majd egy régi ismerősünk, Jenei Janka látott vendégül vacsorára

Janka rengeteget dolgozik a székely örökség fennmaradásán és mindenen, ami jobbá, értelmesebbé teszi az életet. Megmutatta nekünk azt az asztalos iskolát, ahol az ő segítségével hátrányos helyzetű gyerekek tanulhatják a szakmát. Bár 730 kilométerre voltam lakhelyemtől, mindvégig úgy éreztem, otthon vagyok."
 
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q89/s720x720/1520680_1500080866884723_1950930555_n.jpg
Vendégségben Jenei Janka asztalánál - etetés ( - a pénzről gondolom nem esett szó)

A képes beszámoló Bukodi Károly  Facebook oldalán megjelentek alapján készült.

 Kár, hogy az emlékműre fordított ócsai áldozatvállalásról, a helybéliek 300 ezer forintjáról itt nem beszél senki.
Jó lenne tudni, hogy Ócsán túl van-e még olyan önkormányzat, mely csak így (elszámolatlanul) osztja a pénzt Janka néninek.

Bukodi Károlynak most lehetősége lett volna elszámoltatni az asszonyságot az ócsai adófizetők pénzéről. 
A szívélyes mosoly gondolom levette a lábukról a feleket és elfeledkeztek a kifizetésről, valamint a mögöttes ígérvényről. Pedig én is szívesen olvasnám elsőként Ócsa Város Önkormányzatának önfeláldozó nevét azon a bizonyos emlékművön, amire egyedüli településként annyit költöttünk. 

Lz
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése