2024. április 27., szombat

Ócsán a polgármester akciózta muskátli is drágább, mint a piacon - virágosítás helyett világosodás

 Ócsa önkormányzatában, ahogy más települések esetén is tavaszi virágosítási akciót szerveznek. Bukodi polgármester mindezt Dönti Károlytól, a város előző polgármesterétől vette át. 

Csakhogy, Bukodi esetében van egy kis bökkenő a történésben.

Ócsa Város Önkormányzata nevében meghirdetett éves "muskátli vásár" az idén újfent olyan lakossági megosztást, közösségi vitafórumot generált, ami annyira jellemző Bukodi polgármesteri munkásságára.


Arra, ami mindvégig jellemezte a helyben érettségizett, majd továbbtanulás nélkül itt ragadt embert. A közösség megosztására. A város ma már egyértelműen a polgármester mellett álló tősgyökeresek és a fejlődést hozó "gyüttmentek" táborára osztott közösségre bomlott. Azonban ez így túl egyszerű lenne, mert a valóság mást mutat. Valóban adott a polgármester megosztó személyisége és az osztott közösségi tábor, de nem a polgármester és jórészt focis haverjai által nevezett "gyüttmentek" mentén, hanem sokkal inkább az értelmi,- érzelmi-, meglátásbeli hovatartozást illetően.  Bukodi polgármesterként pont azt az értelmiséget gyomlálta ki maga körül, aki a város fejlődését, korszerűsítését és naggyá tételét volt hivatott biztosítani. A szakmátlan "büfésnek",  máskor diszkósnak, vagy egyszerűen (lay's) chips-árusnak titulált Bukodi polgármesterként sem tudott odáig emelkedni, hogy a kis-jegyzőként elhíresült jogi végzettségű cinkostársa munkatársa mellett vagy kívül mások is megmaradjanak mellette. Így a műveltebb, magasabban képzettek egyre sokasodva hagyták hátra a narcisztikus személyét.  Ekként vesztette el városunk a korábbi sikeres főépítészét, az egyházi vezetőjét, művelődési felelősét, könyvtár-vezetőjét és politikai támogatóinak sokaságát.  

Bukodinak nem maradt más, mint az aki a senkit brahiból piedesztálra emelte. Ez az a tőgyökér tábor, aki itt élő helyiként próbálja kisajátítani, meghatározni a várost magának. Bukodi ezt nációt  megtestesítő, őket képviselő, a többségében itt élő, itt dolgozó, itt adózó populáció elleniben, ill. helyett. 

A polgármesteri-, városi akciók mind Bukodi lelkületére, hozzáállására, lakossági viszonyulására vezethető vissza.  Az, hogy polgármesteri intézkedéseinek első sorában az itt élők megsarcolása, a helyi kommunális adó bevezetése, a városi focipálya lenyúlása és az általa birtokolt sportegylet kisajátítása, valamint a járdázatlanság fenntartása, a választási ígérvényeinek meghazudtolása fedezhető fel, mind azt illusztrálják, hogy egy fölényeskedő hatalmi pozícióba került szarjankóval szembesülünk, aki nem a többségében itt élők, hanem a saját klientúrájának érdekei mentén jár el. Az összes többi pedig nem más mint parasztvakítás, egyfajta képmutatásnál. 

A hivatali muskátlivásár is ennek példamutatója akkor, amikor azt látni, tapasztalni, hogy a szomszédos községben ez a helyben élő regisztráltak számára ingyenes. 

Aztán ha kimegyünk a piacra, akkor meg azt érzékeljük, hogy ott olcsóbban lehet adott időszakban muskátlihoz jutni, mint a polgármester által előre meghirdetett és akcióztatott 740,- Ft/tő áron.

Az ismert kertészetek és az Oázis is olcsóbb muskátli kínálattal áll ki a polgármester menedzselte helyett.  

Mindez jól példázza azt a "tősgyökeres" polgármesteri másságot, ami nem, hogy előreviszi a várost, hanem pont annak ellenében, lehúzza azt.  

A virágos Ócsáért hírverése egy olyan ember szájából, hivatalából, aki maga is csak akkor vette észre, hogy az általa engedélyeztetett "szívességi fuvarelhelyezés" nem mást tartalmazott, mint egy illegális hulladéklerakást önkormányzati területre. Ezt aztán úgy igyekeztek eltüntetni, hogy beásták a földbe.

Természetesen lehet erre virágokat helyezni és ezzel hamis látszatot kelteni akkor is, ha a Kormányhivatal ennek felszámolására szólította fel a polgármester hivatalát, és akkor is, amikor mindezért Ócsa adózó lakossága fizette meg az árát. 

A mostani drága muskátli vásár sem mutatja jobban azt a hazug ellentmondásos lumpen városvezetést, amit valójában Bukodi polgármestersége valósít meg. 

Jó lenne, ha a virágzó reklámtevékenység helyett megvilágosodás felé tenne pár lépést Ócsa vezetése, hogy ne csak a muskátli üzlet virágozzék.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése