2024. április 25., csütörtök

Koltai Róbert szerint az elmebajjal egyenlő az ócsai polgármester reakciója - Bukodinál elgurult a gyógyszer

 Ócsa helyben érettségizett, fideszes polgármesterének, Bukodi Károlynak ámokfutásáról blogunk számtalan bejegyzést tett már közzé az elmúlt évek során. 

Mostanság azonban már nem csak természetkárosító, városromboló, közpénzt felemésztő és politikai háttérszervezetét felégető tevékenységei kapcsán elhíresült tevékenységéről ismert emberünk korábbi történéséiről értekezünk, hanem a legújabb cselekedetéről. Arról, hogy már  művészeti-, kulturális kérdésekben is meghatározó tevékenységéről, értékítéletéről, és beleszólásáról lett felkapott, ami túltesz a kommunista állampárt legádázabb cenzorának tevékenységén is. Ez Bukodi Karesz, városunk regnáló polgármestere.  Ócsa ismert politikai vezetése a kormánypárt adta és Pánczél Károly, valamint Szűcs Lajos támogatta személye ezt is képes volt megtenni az egyik legismertebb hazai színművész helyi fellépésének megakadályozása kapcsán. Akkor, amikor kiderült a polgármesteri tiltás, majd a sajátos mosakodás.

Ekkor Koltai Róbert kénytelen volt - Bukodi félrevezető hazug magyarázkodása után - ismét megszólalni. Most erről jegyzetelünk az alábbiak során.

Néhány nappal ezelőtt Koltai Róbert meglepően nagy hullámokat vetett Facebook-posztjában arról írt, hogy az ócsai művelődési ház előbb felkérte egy önálló, tanárparódiákat, Dés-dalokat, illetve verseket is magában foglaló est megtartására, rövidesen azonban egy telefonhívást kapott, amiből kiderült: a polgármester nem engedélyezte a fellépést,  ezzel pedig úgy érzi, nemkívánatos személlyé vált a városban.

A hírre rövidesen Bukodi Károly, Ócsa első embere is reagált, kijelentve, hogy soha senkit nem tiltott ki a városból, hiszen erre sem eszköze, sem joga nincs, sőt, ő egyszerűen nem ilyen ember. A politikus hozzátette:  a szabadidőközpont programjainak tervezése során több fellépővel is egyeztettek, és végül nem rá esett a választás a pedagógusnapi rendezvény fellépőjeként.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0V_-LO22prozE2pZ1gPXwlc7Oj-6OD2RWv_RQKyEJMMs5mmfwYwKnjo2J99L8MAN3BqPfuP_WSd5gsgfwNYU9SRw_66TDrPZHwgggprS4LukX8tpR-DYi34jaRAczSpHEYPlzMtYranCLCpGBQptVzCdkBW4ahX0pQ3PDhyphenhyphen_4kDkixCxMk1HN-fkcBkI/s16000/Bk%20egyeztet%C3%A9s,%20vagy%20besz%C3%A9lget%C3%A9s.png

Bukodi belátta, hogy ennek az ügynek a kommunikációja nem a legjobban sikerült, így „a  baloldali média” azonnal kitiltást emlegetett, azt azonban furcsállta, hogy a hír két nappal a választási kampány kezdete előtt robbant, pedig a színművész akár jóval korábban is írhatott volna ugyanerről.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggCtoIZSSUS_JulluF00GV3YcQEN33oSkpR4AETF0LEtfFFLAOTUZEc-7gPimKNyyHW9s8qRZebDvU145GNZm8cmgyIPzZEhhP0SrYQs4H6eFi0avxYc93LBB9-HCErnJe71GLi3bsgLS4tW3M7SSjVSsm1jIPbBGr3sUnsbcz0SaniiVB22gOcnY3IRs/s810/%C3%93.png

Koltait az ügyben most a Népszava érte utol, a legenda pedig ezúttal sem fogalmazott finoman: szerinte az e-mailben és telefonon való értesítésben valóban az állt, hogy több jelölt közül végül mégsem őt választották, ez azonban

nem casting  volt, hanem egy konkrét felkérés,

a polgármester pedig ennek fényében talán azt  gondolja, hogy

ezentúl a Nobel-díjra, az Oscar-díjra, a filmszemlére és a színházi fesztiválokra is ő válogat majd.

A színművész a választási kampány szándékos megtorpedózásának vádját is elutasította, sőt, kijelentette:

Ez az elmebajjal egyenlő,

ő azonban egyáltalán nem kíván nyolcvanévesen agyvérzésben meghalni, így a januári történtek óta benne dolgozó gyomorideget akarta csak megszüntetni.

Koltai hozzátette: a polgármester érvelése nevetséges, az azonban egyértelmű, hogy nem azonos politikai oldalon állnak, sőt,

korábban Xantus Barbara, illetve februárban elhunyt férje, Szurdi Miklós is ugyanezt élték át Ócsán.

A városnak a jövőben végül mégsem kell mellőznie a művészt, hiszen nemrég újabb felkérést kapott a városból, ezúttal azonban már nem az önkormányzat felügyelete alá tartozó intézmények egyike kereste meg.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy4F2ziE750X7kMOmop9bZQhdI1oHN7WOyD5pwjMdPYqGNTpz02Jz4nZdv6wnJKe_IfWVcXziLlhnwJbngCSC3pXPXyr3v76SQ4USneJ237NuCOeBtS1BZ50wdIN1Ul5Ab9YGWVbT7h2FH0BKnGdn1tBLlXhRA_nvZYRgNBiD5l5O_tSgCgdJeiPffrYY/w640-h428/Koltai.png 

Úgy tudjuk, egy új szellemiséget megjelenítő egyesület és a várost, az itt élőket lejárató polgármestert váltani szándékozó csoportosulás egyik régi, de ismert szervezője kérhette fel Bukodi által méltatlanul elutasított művészt - amolyan kárpótlásként, és Ócsa lakosságának bűnbocsánataként, - Koltai Róbertet a jóvátételi fellépésre. 


A nyolcvanéves Koltai Róbertet senkinek sem kell bemutatni, hiszen Jászai Mari-díjas magyar színművész, filmrendező, érdemes művész, illetve a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az elmúlt évtizedekben a magyar filmes és színházi élet megkerülhetetlen alakja volt – talán emiatt döntött úgy az ócsai művelődési ház, hogy felkérhetné a legendát egy kétórás önálló est megtartására, az ezt követő történésekre azonban senki sem számított.

24.hu nyomán

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése