2024. április 16., kedd

Míg Ócsán meg sem jött a fizetős önkormányzati muskátli, addig Alsónémedin el is fogytak az ingyenesek

 Bár Ócsa regnáló polgármestere Bukodi Károly, az elődök hagyományait követni próbálva fizetős muskátlikkal toborozva igyekszik jobb kedvre deríteni a városlakókat, addig Alsónémedi községben ingyen lehet(ett) virágokat igényelni.

Ócsa idén is muskátlivásárt szervez a Városháza előtti placcra.  Mindezért virágtövenkét 740,- Ft-t kér a hivatal.  A helyiek körében népszerű ez a szolgáltatás, mert kedvezményesnek vélik a nyamvadt virágtöveket, amiket így megvehetnek.  Igaz a szépen fejlett muskátlik ennél néhol drágábbak, de azok legalább nem csenevészek, mint az önkormányzati akciós muskátlik.

 Persze van ennél jobb, és olcsóbb megoldás, de az csak azoknak adatik meg, akik a szomszédos községben vannak lakosként jegyezve. 

Alsópakony immáron évek óta ingyen biztosít virágot a helyben lakóknak, amit egy igénylőlapot kitöltve  lehet igényelni.  Idén a szomszéd 5000 lélekszámú község hivatala 10.000 tő virágot oszt szét a helyiek közt.  Ingatlanonként max. 20 tő virágot lehet kérni ingyen.

Ócsán darabjáért 740,- Ft-t szednek be.  Bukodi városvezetése nyomába nem lép a szomszédos települések célkitűzéseinek. 

Mint Alsónémedi honlapján olvasható: - Célunk, hogy a „Virágzó Némedi” program keretében, a lakosság segítségével egy színes, rendezett, vidám település képet hozzuk létre, mely hosszú távon mindenki megelégedésére szolgál.

Ócsa polgármesterének céljai kifürkészhetetlenek.  

Némedi virágai - Virágzó Némedi Program

 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése