2024. április 9., kedd

Mintha csak maguknak szerveztek volna szűrést - többen többet foglaltak idő előtt (- alábecsülték a helyieket)

 Miként blogunk előhozta, az Egressy Szabadidőközpont és a Bukodi polgármester által kampányolt Egészségnap kapcsán a nesze semmi, fogd meg jól írásunkban, az végül is beigazolódott.

Úgy hirdették meg és reklámozták az esemény városszerte a polgármester népszerűsíteni próbáló kampány részeként, hogy  valóságban egy rosszul kidolgozott amolyan látszat szervezést hoztak létre, ami valójában nem szolgálta ki a városlakókat és nem fedte le a valós igényeket. Ezért is került szóba a nesze semmi, fogd meg jól kifejezés, utalva arra a semmire, amit ezzel igazából fizetett szolgáltatásként nyújtottak.  Az egész egy cirkusz volt, mert mire az emberek megtudták, hogy hol és miként lehet jelentkezni, addigra a csókosok, a haverok már a jól értesült központi dolgozók által lefoglalták a bejegyzéseket.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGvwXvQZxxGFlmBVn4A5T767W0fk8IaVOvsJkBSA7PVPYXOod1igl6InjqtZnhxkY2Q-0JxW2M5BgWVCWRwAVwI5X2EvsoRLkZ9ZcoVAe2COo7gG9Rb8nY4pSKSzSQqk-UPKMKJpH1097haKoFYYyA0zn_4gG0Q_FmeOysTg4PfWkK3t2Iwkg1z8IpET4/w640-h360/e.jpg

Egyesek szerint volt olyan ismerős, aki egyből öt helyet is lefoglalt, vagyis kitöltött az ismerőseinek a vizsgálatok sorából. Mások szintén több vizsgálatra jegyezték magukat és családtagjaikat, rokonaikat, az önkormányzat munkatársait.  Ezzel gyakorlatilag be is telt a korlátozott létszám, amire a vállalás szólt. 

A baj, hogy ezt az erősen korlátozott lehetőséget a Paksi Zitáék és a polgármester sem közölte. Furcsa is volt, hogy a meghirdetett tacepaón nem volt szó a jelentkezésről így, mire az eljutott lakosokhoz, már "telt ház" volt.  

Aztán, hogy ez mit jelentett valójában?  Azt, hogy a sorolt vizsgálatokra nem egészen (közel) 170-180 fő jelent meg, ahogy azt a polgármester bejegyzéséből megtudtuk.

Mindez osztva a megadott vizsgálatok típusával, máris kijön az a becsült szám, mely szerint egy-egy szűrésre 10-10, legfeljebb 20 embernek volt biztosítva a lehetőség.  Mindez a 10 ezer fős ócsai populációra vetítve igencsak alászervezett akció volt.  Valójában olyan, ez, mintha maguknak, anyukának, az hivatali és műv.házas dolgozóknak, a csókosoknak szervezték volna mindezt.  Láttunk olyan elvtársnővel, akinek mindkét karjából vettek vért, vagyis nála ha nem is minden laborszűrést, de legalább kettőt elvégeztek.  Igaz a többség ebből nem részesült, mert a polgári lakosság ebből az egész hír-verte egészségnapos műfesztiválból kimaradt. Ez volt a legvalószínűbb megelőzés, nem pedig a meghirdetett szűrés, mert az nem jutott el az adózó választok többségéhez.

Természetes, hát, hogy a város népe felháborodott, aminek után a polgármester, valamint P. Zita is kénytelen volt megszólalni, magyarázkodni a lóvá tett lakosok előtt. Tették ezt mocskos mód és alantasan a közösségi oldal színfalainak álcája mögött.   Köszönjük Zita, akit ugyebár  nem "gyüttmenteztek" le, hiszen csak a pénzért jár ide, nem pedig lakhatásból, és annak szélhámos önkormányzati vezetésnek, aminek Bukodit választották polgármesterének.  

BÉKE veletek.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése