2024. április 6., szombat

Negyedmilliós grillen sütögeti pecsenyéjét a polgármester - amikor éppen nincs miről (másról) képet kirakani

 Bukodi Károly szereti magát futtatni. Teheti mindezt közpénzből, hiszen a létfenntartását messze túlszárnyaló bevételei ellenére spórol az autón, a szódán, a gyerekeknek adományozott pizzán, de még a virágon is.

Mindez mellett nem veti meg a jó bort és luxust.  Nem csak a hivatalába, de az autójába is megkövetelte a klímát és az íróasztalán is elvárja a friss vágott virágot.  

Év végén pedig a magának kiharcolt külön juttatást ami vagy úgy további 2 millióval gazdagította a városát elhanyagolni látszó polgármestert. Bukodi évek óta ezt a 2 havi bérének megfelelő külön pénzt veszi ki a kasszából magának Buza Ernő korábbi ajánlásával, amit aztán a testület mindig megszavaz.

Ma ellenben oda tette magát a Karesz és bemutatta azt a negyed millióba kerülő gáz-grillt, amin éppen cukkinit, sajtot, és mi-egyebet sütögetett.  Az év végi milliós közpénzes juttatásából a 250 ezerbe kerülő grillen nevetségesen mutatkozott az egy szál cukkini és a két pogácsányi sajtdarab.

A lényeg, hogy lássa a szolganép, hogy az egykori gimnazistából lett áruterítő mivé lett. Ehhez még annyi se kellett, mint az önmagát nehezen kifejezni képes Szűcs Lajosnak.

Valójában az a luxus, hogy egy ilyen drága gázkészüléket használ mindehhez, amikor Ócsa lakosainak többsége örül, ha egy havi fizetése kitesz annyit, mint az általa bemutatott flancolós eszköz.

Ne felejtsük, hogy a helyi közétkeztető cég, aki a városunk által kiépített konyhát használja, a dolgozói nagy részének nem fizet annyit, mint amint a polgármester a pecsenyéjét sütögeti. Pedig azok az asszonyok, nem magukra, hanem arra több száz gyerekre főznek és gondolnak, akik ellátásáért munkálkodnak.

Bukodi polgármester nagyképűsége népszerűségével ellentétben csúcsokat dönt. Az egója oly magasságokba ért, ahonnan csak a pofára esés térítheti józanságra. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése