2024. április 5., péntek

Kétszer is magyarázkodásra szorult a városvezetés - nesze semmi, fogd meg jól ( - mellébeszélés)

 Bukodi saját népszerűsítésére gyúr, amire a közvagyont nem sajnálva biztosítja a pénzt a kisvárosi költségvetés által.

Így kerül finanszírozásra a személyét propagáló Williams tévé a Dabas Rádió, az Ócsai Kisbíró ami csak a polgármesteri érdekeket és a pozitív híreket, mint a polgármester sikereinek hírszónokaként jeleníti meg. Itt a polgármesternek nem szimpatizáló képviselőknek, az ellenzékinek kikiáltott egyéneknek, és az ide sorolt egyesületeknek helye nincs.  Teszik ezt közpénzből a városi hírforrásként fenntartott sajtóorgánumként ismert önkormányzati lappal, valós híradás és hiteles tartalom nélkül.

https://www.orszagkozepe.net/images/sampledata/design/iroda05.jpg

De ugyancsak ennek a Bukodi alkotta kisvárosi propagandának része a most felkapott turisztikai imázs, amit pont a polgármester és alfele nem támogatott mindaddig, amik a tiszteletre méltó néhai Török László önkormányzati képviselőként is szorgalmazott, életben tartott. Elhunytával máris fontossá vált Bukodi számára a turisztikai célzatú hírkeltés, miközben polgármesterként maga volt az, aki a turizmus helyi bázisaként szolgáló Tourinform Irodát bezárta és ezzel a helyi turizmust kinyírta. Tette ezt korábban Ócsa ellenében azért, hogy riválisát, Török László munkáját munkásságát ellehetetlenítse. Most, hogy Laci elhunyt és nincs, érdekes mód fontossá vált Bukodi számára Ócsa turisztikai látványossága, a város népszerűsítése és elfogadtatása, az idegnek idecsalogatása, úgy is, mint egyfajta pénz- és bevételi forrás, valamint annak kiaknázása. Igaz Bukodi soha nem tett eleget annak a feladatának, hogy Ócsa elérhetősége, akár gyalogosan járdán, vagy kerékpárral erre létesített biztonságot adó kerékpáros úton biztosított legyen.

Nem. Ennek érdekében valójában szinte semmit nem tett. 

Akkor, amikor mások építkeztek, akkor Ócsa városvezetése semmire nem volt képes. Amikor a szomszédos településeken sorra létesültek kerékpárutak pályázati támogatással, akkor Ócsa egyetlen méternyit nem tudott kihozni, megvalósítani ebből.  

A járdaépítési feladatától úgy fordul el Bukodi, Ócsa polgármestereként mint ördög a tömjéntől.  

Erre, most meg az ellenzéki RTL klubbal összeadva magát és párttársát is kijátszva hatol be a Premontrei kolostor kertjébe és a műemlék templom épületébe, mint a rejtőzködő szerető a szomszéd asszony ágyásába.  

 Tény, hogy a párttársaként nem tisztelt Hantos Péter lelkész egyházi vezető háta mögött, polgármesteri mivoltával élve, azt túllépve, megtévesztő mód eljárva játszotta ki a kulcsos személyét, biztosítva ezzel az ellenzéki média riportfilmjét amihez volt képe magát adni.  Mindez a szereplés annak narcisztikus személyiségi jellegnek a megnyilvánulása, amiről már többet cikkeztünk. 

Bukodi a helyi református közösség vezető lelkipásztorának szorult magyarázkodásra az esetet követően.    

 Bukodinak nem ez volt az első esete, hogy korábbi támogatójával, párttársával konfliktusba keveredik.  Emlékezetes mód járt el Jarábik Klára Hantos lelkész felesége (Hantos-Jarábik Klára) esetében, amikor az Egressy Gábor Szabadidőközpont vezetőjeként közpénzes végkielégítéssel, Ócsa kárárra menesztette.  Akkoriban egy rakás emberrel helyezkedett szemközt Bukodi polgármester, köztük a vezető lelkésszel. Igazából a polgármester máig nem adott megfelelő tájékoztatást, magyarázatot Jarábik Klára kirúgásáról. Inkább fizetett, és fordított a városi kasszából erre több (úgy 5) milliónyi forintot akkor.

Évekbe telt, mire sikerült elfogadtatni a mostani igazgatót Paksi Zitát. Az is tisztán látható, hogy a helyi művelődési házat, mint támogatott önkormányzati intézményt a polgármester amolyan látványpékségként tartja lajstromban. Ez azt a stratégiai kommunikációs hátteret jelenti, amit az Egressyt igazgató Paksival kíván megvalósítani. Zita és csapata pedig hol kényszeredetten, hol szolgalelkűen teljesíti az elvárást. Pedig Szné S. Ágnes és a többiek korábban mind Klára mellett álltak. Aztán mégis Bukodi hűbéreseként álltak szolgálatára Paksi mellett a polgármesteri elvárásoknak. Most ez a művelődési központ biztosítja a Bukodi & Fidesz propagandakampány bizonyos megvalósítási hátterét.

Ennek a műveletnek az egyik része az Egészségnap, amit sikerült úgy meghirdetni, és összehozni, hogy a helyiek nagy része kimaradt az egészből. Kimaradt, mert nem tudták, hol és miként kell jelentkezni, hiszen azt nem tették közre a reklámozott anyagban. 

Történt ugyanis, hogy a szinte direkt hiányosan, rosszul közzétett programra a lassan ébredő helyiek már nem tudtak jelentkezni, mert az ottaniak, az önkormányzati dolgozók, a rokonság, a haveri slepp mind elvitte a jelentkezők névsorát.  Vagyis nagyrészt ezek az emberek töltötték ki és töltötték be a korlátozott létszámú jelentkezésre vállaltak helyét. Persze erről egyetlen szót, utalást nem ejtettek a szervezők.  A korlátozott jelentkezési (jelentkező) létszámról azonban a Műv.Ház, Paksi Zita, az Önkormányzat, és a magyarázkodásra kényszerülő polgármester sem szólt előzőleg. 

De még utólag sem, hozták elő, hogy valójában ez minként volt így elcseszve, azaz alátervezve. 

A lényeg, hogy a városlakók nagy része hoppon maradt, a felháborodás pedig végigsöpört a lakosságon.  Ezért volt kénytelen kamera elé állni és pikírozni magát Bukodi.  A hibát azonban  ez esetben sem ismerte el, ahogy eddigi polgármesteri tevékenysége során egyszer sem. 

A lényeg és az elszomorító mindebben, hogy a lakosságot ismét sikerült Paksi Zita és mögöttes intézményének felhasználásával lóvá tennie, úgy, hogy a felhasznált közpénzből, ezúttal is csak ők, a haveri holdudvar járt jól, miközben Bukodi mell-feszengve állhatott kamera elé, hogy a Facebook adta közösségi oldal által maga-mutogatva, hazug mód azt állítsa, hogy lám megint mit cselekedtem az alattvalókért. Valójában ezzel is csak a költségvetést és a neki bizalmat szavazókat csapta be.

Akik ismerik, és kiismerik már ezt a szélhámos polgármestert, azok rég nem veszik be az általa megjelenített maszlagot.  Bukodi nem Ócsáért, nem a választókért van. Polgármesteri térnyerése másról sem szólt, csak a hazudozásról, a becsapásról, a lakossággal való szembenállásról. Ennek kell, hogy vége legyen.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése