2024. április 20., szombat

Bokodi persona non grata - Ócsa polgármestere ismét magyarázkodni kényszerült választása okán ( - szégyen)

Mi Ócsaiak sokszor semmit nem tudunk, vagy tudhatunk a helyi háttérhatalom, a Fidesz adta polgármester és annak városi tevékenysége, a polgármesteri munkája során tett intézkedéseiről, viselt dolgairól, vagy éppen a mögöttes dolgairól, amit vagy a jegyzővel egyeztetve, közösen, vagy éppen sumákolva tesznek.  

Így volt és van ez hosszú évek óta, amióta Bukodi Károly a polgármestert Ócsán.  Ez volt a máig elszámolatlan 20-40 milliós kártétellel járó Oxyfa ültetvényekkel, a Lakatos ház elbontásával, a Tsz-iroda 37-40 milliós bevásárlásával, majd 10 milliót meghaladó elbontásával, a Városháza előtti fák eltüntetésével, a MÁV parkolóberuházás törmelékének önkormányzati területen való beásásával, majd annak a városlakók pénzén történő rekultiválásával.  

Minderről az itt élők, a polgármester szavazói sem sokat tudnak. Az több milliós közpénzt elnyelő Ócsai Kisbíróban erről mit sem olvashat az ember.  Erről a korábbi szerkesztő (tősgyökeresek szerint gyüttment) Paksi Zita, vagy a mostani megnevezett Borsos Anett Laura sem számolt be. 

Ugyancsak ezt a leplező elhallgatást igazolja vissza a mostani történés ami Ócsán túlkerekedve a Fidesz táborát is borzolja, mert emberileg jól példázza azt a dölyfös kiskirályi és elszabadultan csökevényes jellemet, amit Bukodi károlysága képvisel.  

Mindez Ócsán az itt élők háta mögött, a helyiek kizárásával történik. 

Adott a helyi műv.ház, amely közpénzből működik, és az önkormányzat a fenntartója, aminek vezető egyede a választott Bukodi Károly polgármester. Az Egressy Gábor Szabadidőközpont az a műintézmény, aminek vezetőjét személyes konfliktus okán Bukodi polgármester egyszer már menesztette.  Helyébe a egy más településen élő, oda kötődő olyan elkötelezett személyt választott, akinek a fizetséget úgy szabta meg, hogy ahhoz a kiszolgáltatottságot maga adta. Ez a kiszolgáltatottság a polgármester mögött álló képviselő-testületi egységben, mint mögöttes bólogató támogatásban, valamint az önkormányzat szabta foglalkoztatásban, a juttatásokban rejlik.  Nem példa nélküli itt a polgármesteri beleszólás a kézi vezérlés.

 

Bukodi egyeztet a programokról, a meghívottakról és a műsorról. Így lesz az idén először majális, ami a saját választási kampányának az előzenekaraként jelentkezik, mint ahogy ez volt korábban is, más jelenésben. Szóval, amikor összeállításra kerül a program, akkor Bukodi, mint az egykori "jó cenzor" a kommunista Lendvai Ildikó is volt, - átnézi, jóváhagyja és akkor mehet.  Paksi a jöttment, (helyi tájszólással gyüttment) máig nem gondolt bele, hogy egy alulképzett, szellemileg elkorcsosult ember még ennyi év után is képes betenni a kultúrának, személyes mivolta, hovatartozása és politikai téveszméje kapcsán.

Ekként fordulhatott elő, hogy Koltai Róbert az ország által közkedvelt színész-, rendező a polgármester okán nem szórakoztathat Ócsán. Történt mindez most áprilisban, amiről természetesen a honpolgár nem értesült, mert Paksi Zita, és az őt követő első számú alattvaló Szné Süveges Ágnes sem szólt róla, úgy ahogy a kisbírós Borsos Anett, de még a polgármester sem említette, hogy Koltai persona non grata a polgármester számára.

 Koltai áprilisi bejegyzése szerint Ócsa polgármestere, Bukodi Károly utasítására nem léphet fel Ócsán.  Mindezt az Egressy Műv.ház telefonon közölte vele. A híradásból nem derült ki, hogy mindezt Szentkirályiné, Paksi Zita, vagy ki közölte a 80 éves Jászai Mari-díjas érdemes művésszel, aki a Halhatatlanok Társulatának Örökös tagja.  Bukodi, az ócsai fociegyesület elnöke, amúgy meg polgármestert, hallani sem akart róla. 

Paksiék az eset kipattanását követően a központ közösségi oldalán 18.-n magyarázkodásba kezdett, amihez nem engedélyezte a véleményalkotó hozzászólást. Ezt tette Szentkirályiné is. Ő ugyanis a másodközlő jobbkeze a Zitának. Ági már csak ilyen. Ő így dolgozza, dolgozta be magát, pedig egykoron még  Klárika szoknyája alatt bábáskodott. Ma pedig Zita és polgármestere seggében liheg. 

 Ócsa felkapta a hírt és rökönyödve fogadta a színművész bejegyzését, mert a polgár a képtárban,, a színházban, a filmen, nem politikai hovatartozás, hanem művészeti értékek alapján ítélkezik. Nem így Ócsa polgármestere

Bukodi ismert, ha másként nem (lásd foci,) a blog által bizonyára.  Bukodi nem vitte sikerre a rábízott várost. A vele nem szimpatizálókat rendre elutasította, ellehetetlenítette.  A korábbi polgármester, Dönti Károly által engedélyezett fórumot, Bukodi még alpolgármesterként beszüntette. Soha nem volt a szólásszabadság híve. Polgármesteri hivatalba kerülése után a jegyzőnek is kitette a szűrét, nem törődve a több milliónyi végkielégítéssel. Ugyancsak így járt el Jarábik Klárával szemben, de másokat sem kímélt. Képes volt Ócsa polgárait is perbe fogni. Próbapereket indított a lakossággal szemben.  Aztán másoknak meg elengedte a tartozásait, milliós kárt okozva ezzel is. A maga által kialakítottak nyomán a várost, mint valami provinciát igyekezett kezelni. Az itt élőket adóval sújtva létrehozta a maga kis- királyságát, amit a neve után Károlyságnak neveztek el.

Bukodi szavahihetősége megkérdőjelezhető. Koltai Róbert szavahihetősége kétségen kívüli. 

Amennyiben Koltai Róbert és Bukodi Károly hitelességét kell latra vetni, akkor bizony a Koltai javára billen a mérleg nyelve. 

Bukodi erre eddig nem reagált. Több napos hallgatás után kénytelen volt megszólalni, mert a Fideszt és a kampányt is érintő botránya az országos sajtót is bejárta.  Az RTL azonban arról számolt be, hogy Bukodi nem reagált a megkeresésükre. Ismert ez a stílus Ócsa polgármesterétől, mert korábbi lebukása esetén sem vállalta az egyik tévé megkeresését és az ezzel járó nyilvánosságot.  Ez szintúgy nem vet rá jó fényt. Ráadásul minek bujdosol, ha vétlen az ügyben? Azonban ismerve személyét, ez kizártnak tűnik. 

Bukodi (Fidesz adta) polgármester végül a nyilvánosság elé kényszerült mosakodni. Valószínűleg a pártközpontból és Pánczél Károly által is kötelezték némi magyarázatra. Elvégre már kampány van és ez kihat a továbbiakra. Az eltelt napokban vélhetőleg megszületett  a magyarázkodó szöveg, amit közösségi oldalán a megszokott stábja által felvéve tett közzé. Ebben alá nem támasztható mód azt állítja, hogy "egy politikai lejárató kampány célpontja lettem”.

A polgármester szerint szó nem volt kitiltásról, annyi történt, hogy a szabadidőközpont programjainak tervezése során több fellépővel is egyeztettek, ahogyan más esetben is és végül nem Koltaira esett a választás. A pedagógusnapi rendezvényről még januárban egyeztettek a színésszel, de írásos szerződés nem született és bár ennek “a lekommunikálása egyébként nem a legjobban sikerült” Bukodi szerint, még január végén visszaléptek. Ennek ellentmond, hogy Koltai Róbert a napokban kapott értesülése alapján tette ki a hírt. Nem januárban, mert nem akkor történt a lemondás.   A Paksi és a Szentkirályiné által feltett bejegyzéshez nem lehet hozzászólásokat fűzni, ami arra utal, hogy érintettként maguk is és a polgármester is fél, vagy tart a lakossági vélekedéstől, illetve itt nem kíváncsiak a választók vélekedésére, a véleményekre. 

Ennek tükrében Bukodi választási szereplése, az elfojtott emberek, adott esetben szavazók kizárása, egyben leértékelése miként hat a polgármesteri munkájának folytatására, még nem tudható. Azonban  csak a nagyon elvakult személyektől várható el mindezek nyomán, hogy lenézettként Bukodira voksoljanak ezek után. 

Az egész történet összességében Paksi Zitára és szárnysegédjére Szentkirályiné Süveges Ágnesre tolódik, hiszen mind a Koltaival folytatott kommunikáció, mind a programszervezés, a meghívás és a lemondás is hozzájuk vezethető vissza. Sőt maga a fő bűn is, ami az, hogy a polgármesterre hivatkozva (még ha igaz is) mondták vissza a fellépést.  Bukodi ezt nem fogja megbocsátani a két főkolomposnak, ha birtokon belül marad.  Paksi és Szentkirályiné alkalmassága is megkérdőjeleződik. Napjaik megszámlálhatók. Ha bukik, ha nem számukra véges a szolgálat. Paksi visszamehet ahonnan jött, avagy énekelni, ha ugyan megél belőle. Ágika meg otthon maradhat, vagy mehet a zaciba, ha tovább akar flancolni. 

Bukodi pedig megmaradhat önmagának, a haveroknak, a stílusának, Beás asszonynak, kis Grófonak, meg az utókornak úgyis, mint Ócsa megrontója. 

 A józan többség meg válasszon magának mást.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése