2024. április 21., vasárnap

Bukodi a művelődésiház programszervezése kapcsán - Koltai ügy ellentmondásai és a végkifejlet ( - kártétel)

 Bukodi Károly Ócsa polgármesterként nem egy szótartó emberként és nem az igazmondás bajnokaként ismertette meg magát.

Sőt! Számos ígérete, vállalása legyen az a választási, politikai, közéleti, emberi, sorra megdőltek. Nem kívánunk ezek sorolásába kezdeni, mert évek óta másról sem számolt be a blog, mint ezekről az elfogadhatatlan,  tarthatatlan szószátyárságról, a polgármester ellentmondásairól. 


 Ma sem tudunk mással foglalkozni, mint Koltai Róbert színművész áprilisi megfakadásáról. Arról, hogy Ócsa polgármesterének közbelépése kapcsán a művelődési ház kénytelen volt lemondani a szervezett programját.  Ócsa ezzel egyfajta hitelvesztésbe, mások a szavainak értékvesztésébe esett. Összességében ismét a város jó hírén eset csorba és csak az amúgy ismert rossz éle került előtérbe. 

Bukodi erre húzott lapot Koltai lemondatásával. 

Az országosan, és azon túl ismert, valamint megbecsült jóember a hét közepén közösségi oldalára írt bejegyzésében adott tájékoztatást arról, hogy az Ócsára tervezett, 2 órás előadását, ami egy önálló estet jelent, itt a korábbi felkérés ellenére nem engedélyezte a polgármester. Ezzel a színész fellépése hiúsult meg, ami a korábbi felkérés ellenére eléggé furcsa,  és ahogy a soriból kivehető egyedi eset.  

Koltai csupán ezt kívánta megosztani és közölni Ócsa népével, egyben nyílt levél formájában tájékoztatni a közösséget, a színművészetet kedvelők táborát, valamint értesíteni a polgármestert, akit az itt élő honpolgárok (ki tudja milyen szempontok alapján) választottak maguknak.  

A bejegyzés óriásit szólt, elsősorban az itt élő normálisan gondolkodók köreiben, aztán lassan a Bukodi-fanokat is megérintve az országos sajtóban is. 

Ahogy ez végigfutott a világhálón, az érintett művházas dolgozók is azonnal exkuzálni kezdték magukat. Ennek elsődleges szószolója Paksi Zita, mint érintett igazgató, majd másodhegedűse Szentkirályiné is továbbvitte a mentegetődzést. 


 Ezt követően a szóba került Bukodi Károly a sajtó elől elzárkózva, csak másnak késő délután a saját forgatókönyve alapján a hivatali szobája ajtaja mögött szólalt meg a kamera előtt a helyi közösséghez intézett magyarázkodásával. 

Ebben elismerte, hogy rengeteg üzenetet, hívást, megkeresést kapott az elmúlt (vagy 24) órákban. Teszi mindezt amolyan baráti stílusban, tegeződve, mintha csak a "sajátjainak" kéne ezzel elszámolnia. Igaz ezzel máris szelektív, azaz amolyan kisajátítóként lép elő, de ez már szinte alig zavar valakit, hisz ebben a városkában annyira megszokott ez a polgármesteri megkülönböztetés, hogy többeknek az ingerküszöbéig sem ér.

Aztán egyből belecsap a lecsóba azzal, hogy kijelenti: “Egyértelmű számomra, hogy egy politikai lejárató kampány célpontja lettem.”

Előadása szerint a Szabadidőközpont (ez a műv.ház) januárban készít egy éves tervet, egyébként folyamatosan egyeztet különböző eseményekre, különböző lehetséges fellépőkkel. Egy-egy eseményre több művészt, több zenekart is megkeres, majd azok közül választ. 


 Nos, egy Koltai adta, nevével, személyével jegyzett önálló estre nem hinném, hogy mást is felkérhet, meghívhat az adott és nevezett fellépő műsorára.  Olyan ez, mintha a Skorpions, vagy Madonna helyett egy másodrangú zenekart, vagy éppenséggel Koncz Zsuzsát hívná meg a szervező. Vagyis ez a polgármesteri állítás nem helytálló és nem vonatkoztatható Koltai felkérésére, hiszen Koltai helyett vis maior esetén léphet fel más, de nem helyettesítheti Koltai személyét, az önálló estjét.  

Szóval ne hülyítsük egymást. Lépjünk tovább. Tehát az egy eseményre, (mondjuk adott napra) több művészt is megkeres (beetet?), majd azok közül választ.  Mikor is? A felkérés előtt, vagy azt követően? Ez nem derül ki a polgármester magyarázkodásából. Mert a megkeresés és a felkérés, nem ugyanaz. 


Bukodi szerint ez esetben is ez (így) történt. De mi történt így? Valójában nem mondja el a polgármester, mert azzal folytatja, hogy a Pedagógusnapra keresett egy fellépőt a Szabadidőközpont. Koltaival állítólag erről egyeztettek még januárban.  

Máris két felvetés jön elő: 

1. Ha a Szabadidőközpont keresett fellépőt és Ő beszélt, vagy állapodott meg a felkért művésszel, akkor miért Bukodi polgármester magyarázkodik, miért nem Paksi Zita áll kamera elé? 

2. A júniusra datált Pedagógusnapra miért pont januárra hivatkozva utal Koltai Róbertre, amikor a színművész azt írja, hogy a felkérést követő 2 hétre jött a lemondás. Ezt a közzétételből számolva, egy április eleji megkeresés és a rá két hétre történő lemondás pont egyezik az április 18.-ai bejegyzéssel, mint Koltai értesítését követő megrökönyödés megjelenítésének ideje.

Ergo, itt valaki nem mond igazat.  Nem tűnik hitelesnek, hogy Koltait januárban kérték volna fel, mert 2 hétre rá történő lemondásról szól a bejegyzés. Nem életszerű, hogy egy január-februári lemondásról most tenne bejegyzést a visszautasított. 

Az ellenben ismert, hogy Ócsa polgármestere már mondott más esetben nem valós dolgokat. Így Bukodi szavahihetősége kevésbé hiteles, mint az érdemes művész írott sorai. 


 Bukodi mégis azt állítja, hogy erről januárban szóban egyeztetett valaki (meg nem nevezett személy) a Szabadidőközpont nevében eljárva. Ez sem éppen egy konkrétan megfogható, netán lekövethető dolog, hiszen nincs megszemélyesítve az eljáró és érintettként sem szólal meg más, csak Bukodi.   

Mindez eléggé megkérdőjelezi a történetének valóságát. Az, hogy mindez nincs dokumentálva, (szerződés nem született) azt igazolja, hogy a polgármester megülni látszó lova sántít.   

Mégis azt állítja, hogy ez az egyeztetés (januári), - itt egy fordulatot (csavart) visz a történetbe azzal, hogy már csak beszélgetésnek degradálja az egészet - "a beszélgetés azzal zárult, hogy erre az alkalomra mégsem a művész urat választják."  

Bukodi szerint ennek a "lekommunikálása" nem a legjobban sikerült. Szerinte ebből lett az, hogy a baloldali média úgy tálalta mindenki elé, hogy Ő a kitiltotta a városból Koltai Róbert színművészt. 

Valójában Koltai Róbert írta le, hogy nemkívánatos személy lett Ócsán, amit a hivatkozott polgármesteri elutasítás, vagy lemondás tükrében valóban egyfajta tiltás, (a fellépés nem engedélyezése) amolyan kitiltás szóhasználattal jelent meg a híradásokban.  Igaz, hogy ki nem tiltotta Bukodi polgármester Koltait, de a fellépéséhez sem járult hozzá. Azt visszamondták, ahogy az elbeszéléséből is kivehető. 

Aztán ebből az egészből maga kreál politikai ügyet, holott erről a sajtóban említés, de még csak utalás sem volt. Az is tény, hogy Bukodi Károly a Fidesz politikai szervezet tagja és képviselője polgármesterként is. Talán ezért is járt el így és csinált politikát abból, amiből nem kellett volna. 


 Levezetésként a korábbi egyeztetésnek, majd beszélgetésnek nevezett történést januári levelezésként említi, ami ugyancsak ellentmondásossá, vagy értelmezhetetlenné teszi az egészet. Hiszen egy levelezést, legyen az felkérés, vagy bármi, levél formájában kéne elutasítani, vagy felmondani. A levelezésnek nyoma van. A telefonbeszélgetésnek, ha az nincs felvéve, az csak legfeljebb a feljegyzések közt szerepel, de ha a felkért színművész azt állítja, hogy a felkérést követő 2 hétre mondták le akkor az sem stimmel valahogy azzal, amit a polgármester a szobájából mesél.  

Bukodi azt mondja, senkit nem tiltott ki a városból. Azt állítja, nem olyan ember. A közösségi oldaláról azonban már tiltott le embereket. Ócsa város fórumát is maga tiltotta be még alpolgármesterként, amivel konfliktusba került az akkor polgármesterével is.  Most mégis arról próbál mindenkit meggyőzni, hogy Ő nem ilyen ember. Dehogy nem!

Bukodi érdekes mód nem kér elnézést Koltairól. Nem mondja, hogy félreértés, vagy hiba történt. Nem állít ilyet. Nem is hívja meg, kárpótolja az ittenieket, továbbra sem ad lehetőséget egy pótlólagos fellépésre, ezt fel sem kínálja. Mindez eléggé kifejező az értelmiség számára.  Inkább tovább csűri a történetét.

Mégis csak azt állítja, hogy január óta lett volna ideje Koltai Róbertnek jelezni nemtetszését, de ezt nem tette, csak most a választási kampány előtt 2 nappal "indult be".  

Meg sem várva a kampányt. Érthetetlen. 

Bukodi ezt is tovább görgeti és közli, hogy bárki is áll e mögött, számára nyilvánvaló (konklúzió), hogy  ennek politikai célzata volt. 

Az öntelten narcisztikus Bukodi még itt is magát lájkolja
 Az érettségizett Bukodi tényleg azt gondolja, hogy a 80 éves elismert, képzett színművész azzal foglalkozik, hogy ezt az ócsai nyikhajt, mint valami politikai célszemélyt kicsinálja a helyközi választásokon?  Honnan veszi a pimaszságot, a szélhámossági bátorságot, hogy ilyen platformra helyezze azt a műalkotót, akinek a nyomába sem léphet és a nyomdokába egyáltalán nem léphet. Miből merít ez a fajankó akkor, amikor eme magasságok közt képzeli önmagát?  Nem szól ilyenkor a kicsik neveléssel foglalatoskodó feleség, hogy 

"állj le Karcsi, uralkodj magadon, ez nem a te szinted. Minek képzeled magad?!  Nem vagy te annyira fontos, hogy az életművét letevő idős színművész veled és a politikai mivoltoddal foglalkozzon.  Számára egy jelentéktelen senki vagy, nem vagy ráhatással szakmaiságára, életére, és művészetére. Magad járatod le Karesz. Vedd le a képzeletbeli koronát. A károlyság(od)nak hamarosan vége.  Ezzel lejárattad magad és azokat, akik melletted álltak. Szégyentelen vagy, így képtelen arra is, hogy bármit is érezz a lelkedben emberként".

Ezzel a cselekedettel nem csak Ócsának, a művház közönségének okozott kárt, hanem az itt élőkön túl a Fidesz választói közösségének, a pártjának, (és rajongónak,) hanem minden érintettnek. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése