2024. május 1., szerda

Május elsejei indulás - majális helyett vagy gyanánt közlekedéstörténeti kiállítás látogatás ( - programajánló)

 Fennállásának 125. évfordulója alkalmából különleges majálisra várja a látogatókat a Közlekedési Múzeum.

Különleges majálisra várja a látogatókat a Közlekedési Múzeum

 Még nem késő elindulni és egy körsétával beiktatni, a Városligetből az Északi Járműjavítóba költözött Közlekedési Múzeumot, ahol klasszikus, veterán járművek felvonulásával egybekötött zenei programok várják az érdeklődőket. 

Az új időszaki kiállítása is a Dízelcsarnokban látogatható és a jubileum alkalmából mindössze 125 forintos belépőjegyért fedezheti fel mindenki azt a technikai, technológiai csodát, amit a hazai közlekedés, a magyar ipar egykoron megvalósított. 

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum 1899. május 1-jén nyílt meg a látogatók előtt, így az intézmény idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A jubileum alkalmából a múzeum különleges majálisra várja a látogatókat az Északi Járműjavítóba, ahol ingyenes programokat kínálnak kicsiknek és felnőtteknek egyaránt. 

A május 1-jei ünnepi rendezvény a Közlekedési Múzeum útját követi a Városligetből az Északi Járműjavítóba. Több mint 100 veterán és oldtimer jármű indul majd útnak szerda délelőtt 11 órakor a Hősök teréről, majd a Népliget érintésével várhatóan 12:30 körül érkezik az Északi Járműjavító területére (X. ker. Kőbányai út 24–28.) a klasszikusjármű-felvonulás végállomásaként.


Déltől várják a vendégeket az Északi és az Opera Eiffel Műhelyház udvarán, ahol zenei programok, gyermeknek kerékpáros akadálypálya és színes múzeumpedagógiai programok várják a nagyérdeműt. Az esemény háziasszonya Zavaros Eszter opera-énekesnő, televíziós műsorvezető lesz. 

A Közlekedési Múzeum 125 éves fennállása óta eddigi legnagyobb alapterületű kiállítását nyitja meg május 1-jén Kőbányán, az Északi Járműjavítóban.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése