2024. május 9., csütörtök

Szégyen, amit a kampányban Bukodi művel akár városfejlesztés címén, akár másként - közszereplői ártalom

 

Egyre elvetemültebb és botrányosabb a leköszönés előtt álló Bukodi polgármester ámokfutása.  Akár egy fejvesztett baromfi az alomban,  úgy rohangál a városban, összeszennyezve az itteniek tiszta mivoltát.  
 

Ócsa lakosságát leforrázta a Fidesz adta polgármester Koltai Róberttel szembeni elutasítása. A város intézményeiben oktató - akár helyi, akár távolabbról érkező – tanárait is lesújtotta annak híre, hogy a polgármester eltiltotta őket a Pedagógusnapi (ünnepségre meghívott, majd visszautasított) Koltai előadástól.  A hír nagy port kavarva bejárta az országos sajtót.  Ezt követően az érintett művelődési ház igazgatója szinte eltűnt a nyilvánosság elől.  Bukodi állítólag azért nem rúgta még ki a történtek kikotyogása ellenére, mert a kampányban futó programok túlárazott költségelszámolása okán kötve vannak egymáshoz. Zita információkkal és a részletes kimutatással rendelkezik az érintett fellépők és a program valós bekerülési összegeinek tételeivel, valamint azokkal a hozzárendelt és itt elszámolásra kerülő összegekkel, melyek a polgármesteri kampány részeként tekinthetők, de kulturális előadásként, műsorként kerülnek be az intézményi keretbe.  Zita és Károly egymás foglyaivá lettek.

Az Ócsaiak arcán pedig pirosodik a bőr ezek kapcsán. Bukodi K és Paksi Z (amúgy maga is fellépőművész, zenész-énekes) helyett.

Bukodi beszorult és „mint az őrült, ki letépte láncát, vágtatott” a városon át.

Néhai Pató Pálként úgy próbálja behozni az elkótyavetyélt időt, hogy a minden fába belevág mintha maga lenne a favágó, de csak az irtás marad a bolondja után.  

  
Itt 10 év múlva akár zebra is lehet
Teljesen egyértelmű, hogy az általa belengetett és tízen valahány éve nem fontos zebra kivitelezése a választások időpontja miatt vált hirtelen aktuálissá.  

Közben ezzel is csak magát járatta le, mert kiderült, hogy az évek óta ígérgetett projekt még csak elő sem lett készítve, nem hogy a kivitelezhetőség szakaszában lenne. Micsoda blama, hogy míg Alsónémedin gomba mód szaporodnak az ipari beruházások, és a község több adóbevételre tett már szert, mint Ócsa a hozzá tartozó településrészek és vállalkozásaival összesen  és együttvéve.  Bukodinak egy zebra kialakításához, felfestéséhez is több mint 10 évnyi önkényuralmi városvezetés is kevés volt. Közben másutt már sebességkorlátozó, lámpával biztonságossá tett, védett gyalogátkelőhelyek létesültek. Itt meg az iskola előtt sem tudta leszabályozni az ott átszáguldozó nehézgépjármű forgalmat, nem hogy védett gyalogátkelőt létesített volna.  Bukodi lassan a város szégyene, a leépülés jelképe, aminek szobrát egy kiskert festett gipsz-szobraként ábrázolhatnánk ideillően.

Szintén a fejvesztett vezetést illusztrálja az, hogy az Egészségház, megszűnt, felszámolt ügyeleti  portájánál a meglévő és működő automata öntöző (locsoló)-rendszerre akar több százezret lekönyvelni, mivel azt nem tudta felújításra költeni így az kimaradt.  Jobbat állítólag nem tudott kitalálni az ötletelő, holott az iskolaorvosi ellátásba is lehetne mit beforgatni, az Egészségház égisze alatt, akár egy  preventív iskolai szűrővizsgálati helység kialakítása, vagy felszerelése kapcsán.  Nem, inkább értelmetlen és a vállalkozót hizlaló költekezést prosperál, még az utolsó szál hatalmi erejével. 

Történik mindez akkor, amikor a bölcsődebővítést peres eljárás, kétes használatbavételi engedélyezés, összejátszás, törvénysértő eljárás, és milliós ügyvédi-, valamint perköltség terheli.

Bukodi ez esetben is a város érdekeivel szemben járt el

Nincs ez másként a Bukodi által sumákul engedélyezett (hozzájárult) magasfeszültségű távvezetéket a helyi gazdák földjére engedte átvezetésre, holott adott volt egy szabad önkormányzati terület, aminek útja mellett ezt senkit nem zavart volna. Csakhogy Bukodi nem a város érdekei szerint és nem a gazdák- az itt élők védelmében, képviseletében járt el, hanem alantas mód inkább kiszolgálta a mecénásként ismert érdekeit,, mintsem a városét tartotta volna szem előtt. 

Ugyancsak ez látható a Köztársaság téri (Bukodi által átkeresztelt millenniumi) játszótér kapcsán, amit korábban szintén a maga fejvesztett módján szedetett szét és hagyott egy évig parlagon, míg az így letépett gombhoz nem varratot egy új felöltöt.  Ez lett az a játszógödör, amit maga hozott létre polgármesteri tevékenysége által szintén több milliónyi adóforintból.   

Akkor hiába is szóltunk az eszeveszettnek, hogy ez így nem lesz jó, hogy értelmetlen és se nem megfelelő, se nem korszerű hiszen a katlan hője továbbra is a gyerekeket emészti.  Látható mi lett a vége. A késő délelőtti és a kora délutáni órákban a játszótér kiürül, mert egy kohó hője összpontosul a gödörben. Ezért a katlan kifejezés. Az őrült polgármester akkor mit sem törődött ezzel, csak az átadásra kapott lájkokkal számolt.  

Bukodi ma is kézi vezérléssel, maga határozza az árnyékolók helyét - évekkel az átadás után

Most, hogy újra itt a választás és  valamit fel kéne mutatni az eltelt évek munkásságából, nem tud mihez nyúlni magán kívül, így elővette a régi rossz elképzelését és ezt igyekszik beárnyékolni, amolyan látszattevékenységgel, mint ahogy eddig is tette.  Így jött a drága tájépítész és a napvitorla, amit a 2020-ban átadott illemhely nélküli játszótér felé kíván feszíteni.

Még tíz év és két választási ciklus és talán a mosdóig is eljut Bukodi.  A korábban beígért vasút kereszteződéshez vezető gyalogutat és átjáróhoz vezető biztonságos átkelést biztosító közlekedés megtervezéséhez mikor jutna el a „mester”, arról az őt lájkolóknak sincs fogalma.

Már csak az a kérdés, hogy ehhez lesz-e még türelme Ócsa választóinak? 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése