2023. július 22., szombat

Homofób, gyülöletkeltő írással rukkolt elő a Propeller - erre már az Aldi és a Penny üzletvezetője is fóliázna

 Propeller egy mocskos, az újságírói etikát messze nélkülöző ellenzéki hírcsatorna a DK ágyékában.

A Propeller a saját nevében foglalt szélforgó, ami úgy ír, úgy tudósosít és számol be eseményekről, ahogy a neki kedvező politikai széljárás igényli. 

Ma azonban az egykor lopásért elítélt, Bulgáriában képzett kommunista Juszt Lászlónál is mélyebbre süllyedt. Juszt volt az, aki képes volt a náci ukránok cselekedeteit lekövetve és összemosva a másságot a maga homofób utálatosságával Szájer Józsefet hasonlóképpen lefóliázni. Még ha ezt csak célzás értékűen, vizuális elképzelésében tette közzé, ezzel elég volt a gyűlölködés parazsát elszórnia, amiből máris tűz csiholódott.  


 Juszt náci-homofób emberi fóliába csomagolását az ukránok után hazánkban Szájer Józseffel kívánta megtestesíteni. Ezt felkapva már az Országos Polgárőr Szövetség tagjai közt is a fideszes politikai vezető fóliázását tette a közösségi oldalak híranyagának megosztásos tárgyává.


 Mindez történik az Amnesty International és Baranyi Krisztina polgármester közterületi provokációs padfestése és a Budapest Pride idején, amikor az egész megmozdulás elvileg a másság elfogadása mentén jött létre és valósul meg évről-évre, úgy is mint "tégy a gyűlölet ellen", vagy úgy is, mint ahogy a választott szlogent idézve: „Vedd vissza a jövőd!”.

https://nepszava.hu/i/12/6/0/1288578.jpg

Nos, ezek után Szájer József jövője miért nem vehető vissza?  Miért ne lehetne Szájer Józsefnek visszaadni vagy éppenséggel visszavennie a jövőt?   Magyarul miért ne vehetné kézbe a sorsát és térhetne vissza a politikába?  

Mindez a visszatérés természetesen nem a baloldali-liberális ellenzékben, hanem a Deutch Tamás európai politikusban merült fel. Erre jött az ellenzéki gyűlöletkampány, aminek után sorra Szájer József fóliázására szólítottak fel és ebbe a gyűlöletharsogásba kezdtek.

Ma már nem csak ez, hanem a Szájer visszatérése kapcsán a Propeller olyan gyalázatosan alantas és gyűlölködő pejoratív címmel adta hírül  a felvetést, amit nem tűrhetünk el, nem hagyhatunk szó nélkül. 

A mocskos propeller az egészet a Telex cikkére vezeti vissza ahol fideszeseket kérdezett Tusványoson. 

Ezt az írását adta elő azzal a szennyes címbeli felvetéssel: – Csak az a kérdés, hogy berobban, vagy az ereszcsatornán szivárog-e majd vissza.

Mindez megengedhetetlen, mert hangulatkeltő, uszító és aljas.

Ráadásul teljesen szemben áll a másság elfogadásával, a liberális toleranciával és Pride céljaival.  A Budapest Pride hivatalos oldalán olvasható: "Mindenki megérdemli, hogy méltósággal kezeljék. Az igazságtalan, rossz, megkülönböztetett bánásmód negatív hatással van a mentális egészségre, akár rejtetten, akár köntörfalazás nélküli sértésként jelentkezik."

A Propeller mindezt miért nem tartja tiszteleteben? Miért nem kezeli méltósággal, tisztelettel Szájer József személyiségi jogait, szexuális orientáltságát, és emberi méltóságát? Miért hangolja, uszítja az olvasóit a közzétett gyűlölködéssel? 

A Pride esemény egyik szlogenje: Vedd vissza a jövőd!”  

 "A szervezők szerint a jelmondat rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó problémákra. Ezek közé a problémák közé sorolják a rasszizmust, a lakhatási válságot, az ökológiai krízist, a demokráciába vetett hit válságát, a homofóbiát, transzfóbiát és szexizmust."

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/Vx-k9kpTURBXy8yYjJmMDIyY2YzMjdmZDJmZGJhNDRmZmYyOTk1MGFkZS5qcGeRkwXNAujNAZ7eAAGhMAE

És lássuk be, hogy Juszt László bukott újságíró, Boros Tibor erodált polgárőr, a mozgalom tagja és a Propeller kavarta légörvényben megjelentek olyan hozzászólók, akik újfent és ismét a közismerten homoszexuális Szájer Józsefet szeretné fóliába csomagolni.  Adott esetben Csende Tibor igazi homofóbiával az Aldi és a Penny üzletvezetőjeként definiáltan teszi közzé Szájer József képét közzétéve, hogy: "Védjük meg a gyerekeket! Ne csak a könyveket fóliázzuk le!"

 

 Mindehhez persze a Propeller tetemre-hívó címfelkeltése kellett.  Csende Tibor a két jelölt multicég üzletvezetőjeként nem hinném, hogy ne tudná megkülönböztetni a gyerekeket érintő pedofíliát és az azonos neműek szexuális együttlétét képező homoszexualitás közti különbséget. Azt sem hiszem, hogy ehhez a Facebook oldalán található neve mellett olvashatóan, valamint az ugyancsak nevében tett kinyilatkozása során a Penny és az Aldi ezt miként adja, vállalja fel a cég profiljába illően, ha valóban az üzletláncolat vezető beosztottja a homofób Csende Tibor.  

Mert nem hinném, hogy az Aldi és a Penny azonosulna, vagy társulna Csende Tibor üzletvezetőjük szemléletével és a Propeller világhálós mocskolódásával.  Márpedig Csende Tibor a Propeller nyomán ezt egy szálra fűzte.

Természetesen ismert az a baloldali-, liberális gyűlöletkeltés, amit itt és most a Propeller mutat be és igazol vissza, amire ugrik a tábor Juszttal, polgárőr egyénekkel, és "csendetiborokkal" a multik foglalkoztatottsága mellett. Így terjed és árad szét, rakódik halomba és virágzik az a gyűlöletkampány, aminek csíráját a Propeller is csak az olvasói táborára szórja.

"Az LMBTQ jogegyenlőséget nem egy kampány vagy egy szervezet fogja elérni, hanem rengeteg elhivatott csoport éveken át tartó kreatív és kitartó munkával.  
Az igazi erőnk a közösségekben rejlik."

A Propeller szerkesztősége felelősséggel tartozik a közzétett írás címében alkotottakért, a mondandóért és a következményekért, amit vállalni köteles. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése