2023. július 29., szombat

Ócsa elmaradottságáért, a polgármesteri túlkapásokért, a pénzszórásért a választott képviselők is felelősek

 Szomorúan és visszatérőn tapasztalom, hogy Ócsán mennyire nem érvényesül demokratikus önkormányzatiság. Az a népképviseleti forma, amit az önkormányzatiságnak és az oda beválasztott népi képviselőknek, a városi testületben átvinni és érvényesíteni kellene.

Mindez évek óta egyenlő a nullával. Vagyis az önkormányzati képviseletünk, a választott képviselőink nem töltik be azt szerepet, amire a választóktól a megbízatásukat kapták. Valahogy ezt a munkát nem végzik el, nem teljesítik és így a mögöttes választói szándék nem érvényesül, vagy nem jut érvényre az egyéni képviselők és a testület tagsága által.  

Mindez abban látszik, hogy hosszú évek óta csupán a polgármesteri akarat érvényesül és helyezkedik szembe a városlakók szándékával, a választók elképzeléseivel, az adófizető polgárok elvárásaival.   

Mindennek számos története ismert, a panaszosok áradata elolvasható közösségi csoportokban és mindez felfedezhető a mindennapi közéletünk során is.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhURelDj-KylyRxUaWhp6YqdlYk8ANXglgEh4Biyhi4b33mNc__dclRYH2QvkuHXiodssIe3FShbaT_0DjqlNedyJj6p_NFeIjiLBtoBW4vzy28hPoeOVCdj4V8npdiPJglxjeOZAa6N7Y/s1600/SSA40743.JPG
Ez lenne egy vasúti kereszteződés, ahol a busz, a rokkantkocsi, a gyalogos és mindenki egy nyomtávon közlekedik

 Hosszú évekre visszanyúló történet a két legfontosabb ócsai vasúti kereszteződés biztonságossá tétele oly mód, hogy legalább a gyalogosok számára legyen egy-egy áthaladást biztosító gyalogút.  Mindez nem az ördögtől való, és nem elrugaszkodott dolog, mivel adott korban ez alapfeltétel kéne, hogy legyen. Ócsa két központi vasúti kereszteződésében nincs gyalogos átvezetés, nincs oda vezető kiépített járda és ezt máig nem volt képes a 10 éve regnáló polgármester, Bukodi Károly megoldani. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggfWIIJqZf__b-W6Q-Z0mNrXI7sXlARyRWJdDnksbr_IZf8AQJ8p8B4nO9dRLfuI1BPRE8r3oThOcU1SqCM3wr-dC1Xt56AJmbDc1XPDKdDO3PwgEo8113ivWixTwrzpde1mdEYpAybXA/s640/Gyalog%25C3%25A1tkel%25C5%2591.png
2013-ban, tíz éve ígért ide kijelölten védett gyalogátkelőt - nem lett belőle semmi, de ezt a járdát elbontották, mert ez itt volt és lett helyette másik (- ott ahol nincs, továbbra sincs)

E-helyett, inkább felszedette a temető melletti járdát, ami ugyebár adott volt, és lerakatott egy másikat, drága pénzért, ahelyett, hogy mindebből az összegből a hiányzó járdaszakaszt, a veszélyes kereszteződésen történő átvezetést oldotta volna meg. Nem. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUaZMY5it1YbxNPt5drh6_3LNb1rZWkBK_keai-2S-d1za30Wz38TuFAOvhcKN8gr7fC_I_qT-zRCiWuILBj92mWFBg9uD7gtw271iwcmeATxX_Va4oDNLZfIQ66EBdOHOP29wQhmT3nQ/s1600/Ball%25C3%25B3+B+%25C3%25A9s+a+j%25C3%25A1rda.png

Kérdem, hogy itt a népképviselet, a népi szükséglet érvényesítése, a választói akarat önkormányzati képviselte?  Hol vannak ilyenkor a képviselőink, akik ellenvélemény, mondhatni hang nélkül szavaznak a temetői járdára és kussolnak a vasúti átkelő biztosításának érvelése helyett? 

Ugyancsak a képviselőink balgasága mentén költöttek úgy/vagy 2x 20-24 milliónyit a polgármester oxyfa ültetvényére, amit akkor még a Borosék irányította helyi polgárőrség tagjaival őriztettek milliókért.  Azzal a polgárőrvezetővel, aki igaz tegező viszonyban van a Karcsival, de úgy szapulja közösségi oldalán a fideszeseket, azok feleségeit, hogy az már gyalázat.  Mindenesetre a pénz jól jött, a városi kasszából pedig úgy elfolyt, hogy annak nyoma nem maradt. Se oxyfa, se a beígért tűzifa, a zöldterület, se pedig a haszon, ami a hivatkozás alapja volt. A képviselőink ezen a téren sem kérték számon, vagy számoltatták el a polgármestert. Pedig kérdezhetnék ők is Orbán és más fideszesek nyomán, hogy a pénz?  Ki látott már egy költségelszámolást, egy kimutatást arról, hogy ebből a 20-40 milliós kiköltekezésből kinek mennyit adott a városunk?  Hogy kinek nyílt meg ennyire bőségesen a kassza, ha már az eredményesség nem ismert? 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpvFt4n8so9UmcknlELkJRxQCpIjWGHZRP63WbapzJU6lbMOte42Tqjwg-mIEON2SQx_qfYUuTw7W25UyjPk1ipl_d8NeKJlMgHkabl1Yew2Sg6JjxzhgwWqyKeL5BkTmx5ukMEbRfPyE/s1600/Piramisj%25C3%25A1t%25C3%25A9k.png
Piramisjátéknak nevezték - a polgármester ebbe ölte a városi közpénzt (- elbuktuk és nem vonták felelősségre)

Miért nem tudják a képviselőink elmesélni, hogy valójában mennyit is buktunk a polgármester faültetési akcióján?  Miért nem beszélünk, vagy kérjük számon az így elköltött közpénzünket? 

És nem ez az egyetlen kirívó botrányos esete az ócsai városvezetésnek, a helyi népképviseleti demokráciánknak.  A képviselő-testületünk akkor sem töltötte be a szerepét, amikor Bukodi korábbi alpolgármestere a törvényi összeférhetetlenség mentén vette fel éveken át az alpolgármesteri juttatásait és a gimnáziumi tanári fizetését, azzal a hülye gyerekes szöveggel, hogy az oktatói tevékenység.  Kutyagumit az. Mindenki által köztudott, hogy a gimnáziumi földrajztanítás, a középszintű tanári foglalkoztatottság nem egy PHD-s oktatói tevékenység. Ugyanúgy nem az, mint a gépjárműoktató munka sem az.  Az összeférhetetlenségi törvény csupán a tudományos oktatói, lektori tevékenységre biztosít kivételt. A gimnáziumi tanári állás nem tartozik ezen kivételek sorába. Az, hogy Ócsán az alpolgármester főállású lett, miközben tanított is ez idő alatt, bizony összeférhetetlen, ami Ócsa város gazdálkodásra is kihatással volt, mivel a gimnáziumi fizetése mellé éveken át a milliós alpolgármesteri juttatásait is kivette a kasszából.  Ezért sem tettek felszólamlást a képviselőink.  Pedig minden egyes így fizetett hónapban megkárosították a költségvetést, csupán az összeférhetetlenség bejelentésének elmulasztása és annak vizsgálatának elmaradása okán. Pedig ezek a milliók bizony ráfértek volna a városra. Vagyis az alpolgármester haszna helyett a város hasznára válhattak volna. 

http://static2.origos.hu/i/1208/20120815-ocsa-lakopark-epitese-devizahitelesek-horvath.jpg
Horváth Tamás fideszes alpolgármesteriségéért, közgyűlési és vízmű tagságáért, helyi közéleti szerepvállalásaiért Ócsa lakossága magas árat fizetett - mondhatnánk, hogy ráfizetett

Ezért is hiányolom a képviselői munkából a lakossági érdekérvényesítést.

Aztán szót ejthetünk a volt TSZ-iroda romhalmazának vagy 30 milliós megvásárlásáról, a mihasznaságáról, az éveken át hagyott pusztulásáról, majd az újabb költségvetési ráköltekezésről, ami után mindez az üresség vagy 50 milliójába került az itt élőknek.  Csak halkan jegyzem, meg, hogy ebből a kidobott közpénzből az akkori árakon mindkét vasúti átjárót korszerűsíthette volna az önkormányzat, ami akár a biztonságosabb áthaladást jelentő kiszélesítést, és az elkülönített gyalogos átvezetést fedezte volna.  Ha pedig mást akart volna a testület, akkor azokat az utcákat lehetett volna mindebből újjá varázsolni, ahol napjában panaszkodnak a helyiek. Erre kellett volna a képviselői hozzájárulás és a szavazat, de ők ehhez nem adták nevüket, nem pedig az értelmetlen pénzszóráshoz.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQwIEFVHTks8oAa2ge6oHWiJrLbF2TPW1WVZfLihK5gp1xMVNoA7uLnyS9uY8sPwHuDs2MfHm5V6md8oN3DDxztevjkDLWUXOUeGmcEtEowTqKXn8Uso2Gz5eF51ngp8aD8wCmSgkoRMw/s1600/SSA40018.JPG
Most se adnék ezért annyit, mint akkoriban amikor még másak voltak az árak - a polgármester a város pénzét nem sajnálta rá, kétszer sem.

Én még egyszer sem hallottam Gallai Zoltánt, vagy a ma is az önkormányzatban lebzselő, Kardos Zoltán (volt képviselő, ma GB külsős tag) nyilvános megszólalását az ügyben, hogy a közpénzek ilyen mód történő elherdálása során éreznek-e valamiféle felelősségvállalást, vagy bűntudatot. Netán mikor szándékoznak Ócsa város lakói elé állni elszámolni a fentebb említett milliónyi elbukott közpénzzel? Csak azért, mert képviselőként, döntéshozó tagokként minden szarban ott voltak, a nevüket többségi szavazatukat adták ahhoz a pénzvesztéshez, ami éppenséggel itt sorolva vagyon. És ekkor most nem boncolgatom a Fidesz múltbeli (Horváth, Buza, és társai) helyi képviselőinek szerepét. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3jorqmVAEAfHbSzUMufEeES_sGbnAe0mikr539AHa82UgPTH0hWi_kbwcoGveHjRStpmGZoCdVb-Yc6UwKOnhsfN1J7WIZ5O8zd03lYEOjCvEzNlJrDLgMT-lr2JYTIRyc9oBzeyILyo/s1600/Tsz-iroda+bont%25C3%25A1sa.png
Vagy 30 millióért vettük, és több mint 10 millióért bontják - akkor minek is vette, ha olyan szar, mint ahogy írja az előterjesztésben és miért nem vigyázott rá  (- mennyibe is van így)?

Aztán a Damjanich utca felújításának prédikációjáról és az elmaradt járdaépítésről is tehetnénk említést, amikor szintén elmaradt a képviselők lakossági érdek képviselte. Mondhatni ekkor is beálltak a polgármester mögé zokszó nélkül és hagyták elveszni a Damjanich járdafelújítását, annak ellenére, hogy a polgármester korábban ezt is írásba rögíztetten közölte. Talán még a pályázati forrást is úgy célozták meg és kapták, hogy abban a Damjanich utca járdafelújítás is benne volt.  Végül ez sem valósult meg, a pénz pedig elment az alvállalkozók és az ide-oda fizetgetések során. Csak az ótvaros lepusztult járda maradt és a link polgármester. Számonkérés ekkor sem történt.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1-VwMvfZ1N3UEV0LcwpD74QAjzvJuRdTY22o6W4YHHc2GPDbpCtZpimaucZMcXaCIWdXjAo9uPnWRySbxLUE-785amyCIaJqn95p3y9MVBM-5rPIJhz2lAC1RTT6Av1u93fjqD59c3Y4/s1600/%25C3%259Atfel%25C3%25BAj%25C3%25ADt%25C3%25A1s.png
A pályázatban, a kiírásban, a költségben benne volt a Damjanich utcai járda szilárd burkolattal történő teljes felújítása, ami nem valósult meg  - kérdés, hogy ezt hogyan síbolták el

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk-xkKwjWEeYMY8RavcPAW2PL8DRm1_Ao-5sp2Lk14zkN2RRcvvuwg9T0ytxjRs7n09E0GvuznQdNv_sxJxFLh-Rf_lVlwHeMGhfi81b7rQMvnfCn4VRHmxA3HbvZcn3tAvqXL_XXLouE/s640/%25C3%259Atfel%25C3%25BAj%25C3%25ADt%25C3%25A1s+sajt%25C3%25B3anyag.png
Itt nem csak szóban hazudnak, hanem a leírtakat is meghazudtolva verik át az embereket - ez Ócsa

Aztán még a drága Gallai képviselő akart a lakosságtól pénzt beszedni a maga kényelmére nem is az elmaradt, de elszámolt beruházás járdájának felújítására, hanem arra, ahol lakik. . Amolyan lakossági hozzájárulás címén. Mondván, az utcán járnak.  Mert Ócsán ez a szokás. Amolyan népszokás itt. Gallainak meg van bőr a pofáján. Rendesen kicsipásodott.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghtAEhBgYZA4RffBIkM4p9ChM28Xx15-cNvWlgtnrK12T64L7PU9iZQhVf5QIfIB_Nz6fhCQCAKMpPfkfKo2_OnJgc5V4YrJcNhbN_kDMWbRs-F_4LBkh7hl4nBBro0C8m-7LOgIiH8ks/s1600/Gallai+j%25C3%25A1rdap%25C3%25A9nz.png 

Minek is szóba hozni mindezt, amikor ennél nagyobb veszteség is érte a várost, mikor a vasúti parkolóépítés törmelékét az önkormányzat ingatlanjára szállították napjában tonna szám.  Ott aztán beásták, eltüntetve a nyomokat. Ha nincs a blog és az a pár ellenzéki képviselő, - aki akkor adott volt, - ma is ott lenne a föld alatt a mocskos törmelékhalmaz.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbOTR_d03S67i4xTGDCUaq_PNXRw-wS-Whymu5YvjKPOjwgwWNsPVgAFmxnKwPFkMWDjNfq3mZcl9P0grF5lhghnRSmK15eJ45hsXfH4ELI-3qOgcQSLP_Qe8lR6fWyabCdJxiOAWWQoQ/s1600/SSA40142.JPG
A kép a városi önkormányzat ingatlanján készült - háttérben a buldózer fülkéje látszik csak ki amint éppen fedi el a vasúti betontörmelék nyomokat  

Mindezt történt a városvezetés engedményezésével, Bukodi Károly polgármestersége alatt. Állítólag a tudta nélkül és a képviselők háta mögött, úgy, hogy a napjában hármat is megforduló nehézgépjárművek a város utcáin a közterület-felügyelet és a polgárőség behunyt szeme előtt haladtak át.  Végül a Kormányhivatal eljárása után, ugyanazzal a vállalkozóval vitették el az általa lerakott szemetet, akit egyszer ezért kifizetett a megbízó. Most azonban már Ócsa város költségvetése állta azt az elszállítást, amire korábban a városvezetés adott engedélyt.  Végül a fideszes Kormányhivatal elsimította az ügyet. Ócsa költségvetése által a helyiek ezzel is jelentős közpénzt, mondhatni fejlesztési összegeket buktak. A képviselők (egyetlen kivétellel)  nem is próbálták számonkérni, vagy elszámoltatni a polgármestert.   

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgd1b5O7AtWhtXmrRR5ZTneHFB9_1B_wxco5Qi6AbmU7IrQs1cuzzyTjYccuGQbT9yrEzWpduSS6hrKLrbTrnIdW0enlVfnpR2b7QOSjQXJ4DA_aXIpBgQ24Ev-ju6L0aXYgY9v9Wy8mRY/s1600/DSCF1108.JPG
Túlterhelten tonnaszám hordták ki az önkormányzat ingatlanára a MÁV rakodó felszedett betonját beásni úgy, hogy arra a városvezetés adott földként engedélyt - millióba került nekünk adófizetőknek és senki nem került érte börtönbe

Ezért tartunk itt. Ezért nem jutott soha elég pénz a fejlesztésekre, a beruházásokra.  

 A polgármester a képviselők bólogatása mentén mindig másra költhetett, ha úgy tetszik szórhatta a pénzt. 

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmRxGIV42WAIeORHojlEa5LaHfYtsjpxRLuXdfnATStEcK3eBp-3eh81jzvmeUN6k7vd9FqrSD83HZ2uSlbXj3XXFwGt_c49vfDkhYB-9AhtjSySY2iWVRk5khwPS6jpJo4zyOAJciohI/s1600/Lakatos-h%25C3%25A1z+jkv.png

Az ócsai fociegylet vezetője az a Bukodi, aki egyben a város polgármestereként szavazza meg csapatának a költségvetésünkből a támogatási pénzeket.  Gyakorlatilag a városi kasszából helyezi át a lóvét a saját egyesületének pénztárcájába úgy, hogy abból semmit vissza nem látunk. Ez évi pár millió forint.  Közben az egyesület nem fizet semmit a városnak. A pályát a polgármester nyomán a képviselő-testület jóváhagyása mellett ingyen kapja a várostól, vagyis tőlünk, de oda a gyerekeink csak az egyesület által, tagként mehetnek be labdázni. Az itt élőknek az ottani fűre lépés tilos. Gyakorlatilag a  városi pályát pont az nem használhatja, akié. Az itt élők, az ingyen adakozók ki vannak zárva.  

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

Sőt még a volt városi strand területére sem lehet menni, mert az is parlagon hever. Évekig a szerves hulladékot, az vart szállították oda, majd egyes vállalkozók kaphatták meg hasznosításra, de amúgy parlagon hevert az egész terület és csak gazosodott. Bukodi polgármesteri évei alatt szinte semmi nem történt itt. Erre soha nem jutott pénz, miközben másra milliónyi ment el a közvagyonból. 

Ócsa egyre inkább, és a környék látható fejlődéséhez képest is egy elmaradt település; - köszönhetően a szívtelen városvezetésnek és a mögöttes képviselői támogatottságnak.

Az inárcsi 150 hektáros InterWattos napelempark elektromos átvezetése kapcsán sem az itt élők   érdekeit képviselték. A polgármester inkább ráengedte a gazdák földjére a magasfeszültséget, mintsem kiállt volna a városlakókért.  Akkor is inkább a zsíros falatot támogatta a helybéliek érdekivel ellentétben.

Zsíros falat - nagy a feszültség Ócsán a polgármesteri sumákság és a támogatott naperőmű betáplálása okán

Mostanság Balló Benő szemrevételező szaktudása nyomán kezdődik el a sarokháza előtti útszakasz (Széchenyi utca) burkolatfelújítása.  Hát hogyne, ebből ő (mint érintett és képviselő) nem maradhat ki. 

Balló Benő képviselőként és a Városfejlesztési Bizottság elnökeként állítólag abban bízott, hogy 2012-re megvalósul a vasúti átjáró problémája - nem tudni, hogy akkor mit tett érte, vagy csak hazudott éppen, de hogy előbb kap járdát a sarokháza, mint a veszélyes kereszteződés, az már biztos

Tovább is van mondjam még...

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése