2023. július 6., csütörtök

Polgárőri abúzus - folyamatos az egyéni gyűlölködés ( - szövetségben)

 Boros Tibor  az őslakosok által csak "gyűttment" titulált helyi lakos az Országos Polgárőr Szövetség prominens elnökségi tagja, ismét a kommunista múltból hozott ateista vallásgyűlöletének adott kifejezést a közösségi médiában közzétett megosztásával.

Ez a megosztás, vagyis közzététel valóban megosztja az embereket, mivel hazánkban még mindig jelentős képviselettel bír a vallásosság. Nem csak a kormány koalícióban van jelen a Keresztény Demokrata Néppárt, hanem a hétköznapok során az emberek lelkületében, életében is jelentős szerepet tölt be a vallás. 

Boros hitetlen. Neki más a világképe, mert nem úgy szocializálódott, hogy a valláshoz kötődjön.

Boros Tibor polgárőri munkája során is szívesebben vette a fiatal lányok maga körül. Látható mód ölelgette a beosztott lányokat, ami egyfajta abúzus volt, amit kénytelen-kelletlen viselték egy ideig a fiatalok, majd egymás után elhagyták a köteléket. Ma már egyikük sem szívesen emlékszik vissza és szembesül a múlt képi árnyával.

 Boros is visszább lépett helyi közszereplésekből és a háttérben a fejesek közt éli ki törekvéseit.

Korosodván Tibor is váltott és immár a lemeztelenített kőszobrokat fogdossa jó kedéllyel, aminek tényét közszemlére téve vállalja azt az önkifejezést, amit szemléltetni kíván ezzel a nagy nyilvánosság elé tárt képi kifejezéssel, amivel a saját profiljaként jelentkezik be. 

  Az országos polgárőrközösség bűnös szövetsége láthatólag nem foglalkozik vezető tisztségviselőik ilyesfajta meghasadásával. Így Boros mássága sem csapja ki náluk a biztosítékot. Sőt a helyi tagság az ismertek ellenére megerősítette a státuszában a gyalázkodót. 

Azt a polgárőrt, aki politikai hovatartozás szerint szelektálta egyesek feleségét, hol a külleme, megjelenése minősítésével, hol pedig tisztességének kétségvonása által. 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Hasonló gyűlölködéssel  állt ki a pedofilok és más szexuális orientáltsággal bíró emberek kapcsán a politikai hovatartozásuk alapján. Nem volt ez másként egyes heterokkal szemben sem, ha éppen az nem az ő politikai ízlésének megfelelő oldalhoz tartozott. Ezek mentén észrevétlen maradt a sajátjainak tekinthető oldal hason sorsú társainak viselt dolgai kapcsán. 

De nincs ez másként a keresztényeket illetően sem. Nem egy bejegyzése utalt a hitvallás negatív megítélésére, vagy éppen kigúnyolására. Sőt, mint ahogy az egy mostani megosztott közzétételéből is látható, a vallást és a pedofíliát is képes közös nevezőre hozni. Ezzel azt hamis látszatot kelti, hogy az adott közösséghez tartozók egyfajta kollektív bűnösség részeseként tagozódnak az adott gyülekezethez. 


Érdekes, mindezt a Facebook közösségi oldalán visszatekintve látni, akkor, amikor Boros is egy adott közösség tagjaként teszi és teheti azt a közösség elleni izgatást, amit végül mindezzel megvalósít. 

Úgy látszik, a polgárőrök szövetség sem másabb mint az elnökségéhez tartozó Boros és sugallata. Innen természetszerűleg merül fel a kérdés, hogy ez a Boros-féle kollektív kiterjesztésű bűnös mívolt a szövetségre mennyire értelmezhető? 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése