2023. július 17., hétfő

Mit keres az ENSZ menekültügyi szervezetének (UNHCR) hazai csoportosulása a Pride-n - nem menekültek

 Azt még csak-csak értem, hogy a buzi amerikai nagykövet zászlóstul, követségi alkalmazottak kivezénylésével vonul a Priden, hiszen közéjük sorolható. 

Még attól sem ver ki a víz, hogy a Gyurcsány-Dobrev alkotta DK-sok szintén a buzinak jelentkeznek, ahogy a nekik hajbókoló baloldaliak. 

De az már veri az ingerküszöböt, hogy az UNHCR mit keres a szivárványos zászlón és a perverz fesztiválon? 

Az UNHCR -nek mi köze a DK-hoz és mit keres az szivárványos zászlón logója


 Az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosa (angolul United Nations High Commissioner for Refugees, UNHCR) az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) menekültügyi intézménye. (Néha Főbiztosságként emlegetik, ez a Főbiztos hivatalát jelenti.)

E szerv fő feladata, hogy védje és támogassa a menekültek jogait, akik egy kormányhoz vagy az ENSZ-hez fordulnak; valamint segíti hazatelepülésüket vagy letelepedésüket. Székhelye Svájcban, Genfben van és tagja az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Csoportjának.

 A UNHCR 2 Nobel-békedíjat nyert, először 1954-ben majd 1981-ben.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának közép-európai képviselete (UNHCR RRCE) budapesti irodában működik. 

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNT8VGxAJjEvkrCLIusGb2h1iCzoLOGLK6BPahacuQWAdgItjlJWhMYehAIaChNf5H2rs&usqp=CAU

Az izraeli majd másodjára portugál férjezettségű Steiner Kristóf, az idei Budapest Pride házigazdája az RTL Híradónak azt mondta: úgy érzi sokat változott a magyarok hozzáállása az LMBTQ-közösséghez, elfogadóbbak és befogadóbbak lettünk. 

Az Euronews beszámolója szerint:  "Legkevesebb 10 aktivistát letartóztattak a melegbüszkeség hetének záróeseményén Isztambulban. A felvonulást nem engedélyezték a hatóságok, sőt a belvárosban több utcát is lezártak, hogy megakadályozzák a gyülekezést."

 Belgrád utcáin több ezren követelték az EuroPride betiltását. "Papok és motorosok nyomására Szerbia betiltotta az EuroPride-felvonulást". Eredetileg a szombati Pride idejére is szerveztek egy tüntetést, de a belügyminisztérium azt is lefújta.

Németországban "migrációs hátterű muszlim fiatalok szétvertek egy Pride-felvonulást". A „déli kinézetű” támadók agyba-főbe verték a melegfelvonulás résztvevőit, a szivárványos zászlóikat pedig elvették és felgyújtották. A támadásnak egy súlyos és hat könnyebb sérültje van.  

https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/1342C/production/_130329887_mediaitem130329885.jpg.webp
A tüntetők áttörték a rendőrségi kordont, hogy megállítsák a Pride rendezvényt - BBC News (-kép: Reuters)

Grúziában szombati napon tartották a Lisi Csodaországban nevű Tbilisi Pride-ot, amit rövidesen törölni kényszerültek, ugyanis LMBTQ-ellenes aktivisták zavarták meg a rendezvényt – írja a CNN. A rendőrséggel is összecsaptak a melegellenes aktivisták.  a szombati Pride-on Georgiában. A kaukázusi ország fővárosában hatalmas perpatvar kerekedett, és végül az egész rendezvényt le kellett fújni.

Idehaza szabadon vonulhattak, bulizhattak Budapesten kordonok tojásdobálás, köpködés és attrakció nélkül homokosok és a nemileg kifordultak különféle változatai. Számos politikus mellett a főpolgármester is jelen volt, ott lehetett bántatlanul és a zenés bulizás közepette beszédet is mondott.

 Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztosságát (UNHCR) 1950. december 14-én hozta létre az ENSZ Közgyűlése. A Közgyűlés a menekültek védelmét szolgáló nemzetközi intézkedések irányításával és koordinálásával, valamint a kapcsolódó problémák megoldásával bízta meg a Főbiztosságot. A Főbiztosság elsődleges feladata a menekültek jogainak és jólétének védelme. Célja annak biztosítása, hogy mindenki szabadon élhessen azon jogával, hogy más országban menedéket vagy menekültstátuszt kérhet, onnan bármikor, önként hazatérhet, beilleszkedhet a helyi közösségbe, vagy tovább utazhat egy harmadik országba. 

Az UNHCR mandátuma a hontalanok támogatására is kiterjed. Az LMBTQ közösségek hazánkban itthon vannak, jöhetnek mehetnek, nem hontalanok, nem menekültek.

 A UNHCR megbízatása fokozatosan bővült hogy védelmet és humanitárius segítséget nyújtson más "aggodalomra okot adó helyzetű" személyeknek, többek között lakhelyüket elhagyni kényszerült (IDP) embereknek, akik megfelelnek a menekült az ENSZ A menekültek helyzetéről szóló konvenciója, az 1967-es Protokoll, az 1969-es Afrikai Egység Konvenció vagy pár más egyezmény meghatározásának ha elhagyták hazájukat, de ha átmenetileg származási országukban maradnak is. A UNHCR jelenleg (2012) nagy küldetéseket végez Libanon, Dél-Szudán, Csád/Dárfúr, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Irak, Afganisztán és Kenya területén a lakhelyüket elhagyni kényszerülőket és a menekülteket.
Mióta vállal LMBTQ küldetést és mióta ad támogatást a menekültügyi szervezet a "másságnak"

 Mi a szart kavar akkor az ENSZ menekültügyi szervezete a szexuálisan (aberrált) másként orientáltak társaságában, amikor azok békésen és szabadon fesztiváloznak? 

Mit propagál az UNHCR hazai mozaikszervezete a másság politikusainak táborában? 

Miféle aljasság ez már megint? 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése