2023. július 5., szerda

Minden heti áramkimaradásunkat szüntesd meg uram - fohász a semmiért ( - Ócsán az áramkimaradás marad)

Verőfényes napsütés, szélcsend Ócsán, de az áramszolgáltató ma is hozta a formáját és 9 óra 50-kor bejelentés nélkül elment az áram.
 
https://hitelforum.hu/wp-content/uploads/2020/01/Nincs-%C3%A1ram.jpg

 
 
 

 
 
 
Kifogyott a nafta a számítógépből, a hűtő alól, leállt a mosogatógép, a ventilátor, és minden elektromos dolog, ami árammal működik, vesztve a múlt századokban elért vívmányainkat. Ócsa az a kisváros, aminek hangulatához hozzátartozik az avultság, legyen az közúton, a hálózatban, a polgármester személyében, az őslakosok fejében. Mindegy, mert nekik a régieknek ez, már csak így jó, ez a megszokott. Ők nem is vágynak előrébb, feljebb. Számukra megállt az idő. Ők csak a munkahelyükön,vagy az állami nyugdíjellátástól várnak többet, de azt is csak forintban kifejezve. 
 
   Bár a kornak megfelelő eszközök állnak az elavult hálózati kapacitások okozta bosszúságok kivédésére,a mi szintúgy a fogyasztót terheli, mint az ármakimaradások okozta károk viselése, mert azok bizonyítása az egyik legnehezebb dolgok egyike.   
 
Az úgynevezett szünetmentes tápegység (Uninterruptible Power Supply – UPS) telepítésével tudjuk megakadályozni, hogy az elektromos hálózathoz kapcsolódó eszközeink tartósan kárt szenvedjenek, valamint, hogy energia nélkül maradjanak. Ehhez azonban nekünk kell befektetni.
 
 Természetesen egyszerűbb lenne ha a szolgáltató rendelkezne szünetmentes áramellátással, de ahhoz valamit tenni is kéne. A polgármester jelentősége és felelőssége ebből fakadóan megkerülhetetlen. Mert mind mondják, néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Bukodi pedig csak akkor szól, ha az érdeki úgy kívánják. 
 
A többi le van szarva. Így tesz a polgármester is. 
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjT3A7lGx5XYXy2sERqd_MYwCyJW37kJS26kjs7dseTXX2pY1IsR0cbGoKyvfsCKK27aOEU6MlyyscDZoPz0HOKNpKqLEyq2lxJKA5Rep54w86NEFAAQxmEOZpEMLk7X-KLzeKXQpn1RY_duXcCjpN2Gfkl8QDmZLHXRD5V0BSPVeVqkWbyFPA47MnjzCg/s545/Bk%20%C3%BCdv%C3%B6zlet.png
 
Ezért marad minden a régiben, így a napi áramkimaradások is. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése