2023. július 23., vasárnap

Miklós a katona Újszászról - legszívesebben a románokkal veretné pofán a magyarokat ( - magyarellenesség)

 Nem tudom milyen katonákat képeztek a szocializmusban, és azt sem, hogy milyen tudást, képességet és hazaszeretet adtak útilapuként Újszászon, de több olyan elvetemült hazánkfiával találkoztam már, akik utálják a magyarokat, vagyis a saját fajtájukat, a népüket.

Van itt egy volt katonaszerű tünemény, aki régebben a néphadsereg kötelékében szolgált jó elvtársként kötelező jelleggel. Tudás, hazaszeretett nélkül, amolyan párt-elkötelezettséggel. 

Számukra a Szovjetunió volt a lét és a minden.  Történelmi ismeretük, honszeretetük egyenlő a nullával. 

Nem is akarok sokat és hosszan beszélni róluk mert ezek itt vannak a jelenünkben, a munkásőrség  kötelékében polgárőrségben.  Ma csak egy személy magyarellenes megnyilvánulását, gyűlölködését kívánom bemutatni. Ez az alak Miklós Földi, volt katona.  

Micsoda egy szolgálatos lehetett, miféle mentalitást és eszmeiséget terjeszthetett ha ma képes volt ezt megosztania: "Azért ez a sok suttyó magyarkodó fidesz hívő addig jár Romániába hepalykodni amíg a nemzeti érzelmű románok jól szájon verik őket ! Modjuk meg is érdemlik !"

Fel nem foghatom, hogy egy ellenségeskedő, Erdély népét megalázva tartó, elnyomó hatalom szélsőséges embereit szinte arra biztatja, hogy - a hazánk fiait, akik a csángók, a székelyek és a szórvány magyarság ott rekedt népét próbálják életben tartani, megőrizni, lelkesíteni egy szokásos rendezvényen, a Tusnádfürdődön tartandó Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor alkalmával kilátogatnak, - verjék szájon.  

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor a Kárpát-medence nagyszabású szellemi műhelye, amely eredeti szándéka szerint a határon átnyúló együttműködést, a román–magyar párbeszédet és a kulturált magyar–magyar politikai eszmecserét tűzte ki célul.
 
David Campanale, a BBC brit újságírójának ötlete alapján 1989-ben határozták el fiatal magyarországi és erdélyi politikusok, köztük Németh Zsolt, a Fidesz képviselője, valamint Toró T. Tibor és Szilágyi Zsolt, a későbbi Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnökei, hogy egy olyan rendezvényt szerveznek, amely lehetőséget ad az egymás közötti, illetve a románok és magyarok közötti párbeszédre. 

1990 óta minden év júliusának második felében megrendezik, eleinte Bálványosfürdőn, később Tusnádfürdőn, ezek összevonásából kapta közismert Tusványos nevét. A táborban a közéleti témák mellett a kikapcsolódásra és a szórakozásra is van lehetőség, amiről a népművészeti, sport- vagy zenés-filmes sátrak, valamint a magyarországi és erdélyi magyar együttesek esti koncertjei gondoskodnak.

Igen, Földi Miklós, egykori katonaviselt ember, hazánk lakója, mint egy szar alak, úgy nyilatkozik, hogy az oda "hepalykodni" járó, kilátogató honfitársait verjék szájon a román jobboldali szélsőségesek gyülevész emberei. Azok, aki az Úzvölgyében található katonai temető magyar sírjai feldúlták, az ott nyugvó síremlékeket meggyalázták.  Ezen provokátorok mellett foglalt állást a szarházi Miklós Földi, amikor a Tusnádfürdői események kapcsán a román szélsőségek pártjára állt. 

https://www.ludovika.hu/wp-content/uploads/2023/03/uzvolgye.jpg

Tűrhetetlen és tarthatatlan, hogy az ellenségeskedő magyar a kormánypárti magyar ellen lépjen fel, pusztán azért, mert politikailag párt referencia alapján, vagy liberális ellenzéki viszonyulása okán a saját hazájának népe ellen és azzal szembefordulva, az idegen ország erőszakoskodó csőcselékét részesítse előnybe és használja fel bunkós botként a saját magyarjaink szájbaveretésére.  

Ennél visszataszítóbb, hazaárulóbb, aljasabb kitárulkozást nem is tehet az ember. Körmös Bauer ennél kevesebbért vette a vért. 

 Az ilyen Földi Miklós-féle szar alakokat a mai ukránok úgy kötnék legatyásítva közszemlére a fagyos városi fák alá, hogy azon bosszútállóként revans vehessen a lakosság. 


 Mindez nem tréfa dolog, hanem a mai valóság. Az a gyámolatlan jólét, mely a Fidesz biztosította demokráciában ezt is megengedi. Azt, hogy a belső ellenség a magyar ellen lépjen fel, annak áldozatát, akár a vérét követelve. 

Erre nincs igény, ez nem tűrhető tovább. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése