2020. október 16., péntek

A "Szabad Európa" ma is az a kétkulacsos hírforrás, ami volt a múltban - akkor még hittünk és bíztunk bennük

 Ma már a hit és a bizalom is elszállni látszik a Szabad Európa kapcsán. 

Nem csak a mostani gyalázatos hírhamisítása, hanem a mögöttes politikai hatalom irányultsága okán.  

Amikor Németországban a sajtót befolyásolva korlátozzák a szabad híráramlást, mikor a svédeknél nem lehet szólni a migránsbűnözésről, vagy mikor letagadják a no-go zónákat, ha például Sargentini hamis jelentésére aztán a mondva-kreált jogállamisági vitákra gondolunk, akkor bizony nagyon látszik a fekete patás láb, ami kilóg a kék alapú sárga-csillagos zászlóval takart lepel alól. 

Legutóbb a hazánkat kiáruló kommunista bolgár gyerek, a hírhedt Apró-klán szülötte, a máig egy elfoglalt és kisajátított zsidó villában élő Dobrev Klára, majd pedig a szintén kommunista szülök neveltje Donáth Anna neve bukkant elő, mint a hazánk ellen ténykedő, hamis állításokat, narratívákat felállító és az Eu-ban tollba-mondó politikusok.

Nem mi írtuk és nem is kormánymegrendelésre született összegző írás - érdemes elolvasni

Ők együtt és közösen, akár a "Szabad Európa" és más fizetett liberális érdekcsoportosulásokkal együttműködve,  az Eu-közreműködésével kezdik ki és gyalázzák hazánk törvényesen és demokratikusan választott kormányát. 

Nem elég, hogy a Dobrev és Donáth hazugságait zengik vissza a diktatúrát, a sajtószabadságot érintő igaztalan állításaikkal még a hozzájuk köthető hamis sajtó is ezt továbbítja. 

Sőt nem csak továbbítja, hanem maga is beszáll a propagandába, az álhírgyártásba.

Tavaly és azóta többször is lebukott már az Euronews magyarul hírportál egyes kreációival. Aztán ismert ahogy az európai és amerikai sajtó nem konzervatív és nem mértékadó hírforrásain jelennek meg olyan írások, amiket idehaza fogalmaztak meg ellenzéki tollforgatók és lőttek át nekik megjelentetésre, annak a látszatával, mintha ez valójában tőlük származna és a saját meglátásaikat tartalmazná. 

Közben egy fenét, merte mindez se nem igaz, se nem a valóság, hanem egy tollbamondás, egy megfelelés azoknak a politikai iránymutató elvárásoknak, amik mostanság az Eu képvisel. 

Lassan olyan ez, mintha a német nemzetiszocialista pártba akarnának bekényszeríteni minket, egy doktrína mentén. 

Ezt az álságos és hamisságot mind ennek érdekében követik el a hazánkban élő ellenzéki honfitársaink.  Igen ők valóban nem magyarok. Nem azok, mert hiába az állampolgárságuk, a születésük, neveltetésük és eszmei felfogásuk szerint nem magyarok. Számukra Erdély és az ott élő román, a Kárpátaljai ukrán, a felvidéki magyar szlovák, a délvidéki meg ki, ki maga átformált sorscapása szerint.  Ők nem képesek felfogni a haza, a nemzet fogalmát és eszmeiségét, Számukra nem létezik olyan, mint hazaszeretet, hazafiasság, vagy "a haza minden előtt" fogalma.

https://pannonhirnok.com/wp-content/uploads/2019/03/20190315-a-haza-minden-elott-715x400.jpg

Felesleges is ezeknek boncolgatni, amikor úgy sem értik. Ők úgy váltanak eszmét, ahogy más az időjáráshoz igazodó köpönyeget.

Ők nem mások, mint az ország elárulói, a haza kiárulói, a "szabad", az "Európa", meg az "unió" hívószavak megtestesült kiforgatói a minket kiszolgáltató álhírek tolmácsolói. 

Ma Európa feszültséggel terhelt. Nem csak a gyarmatosító nyugat kapitalizációja ért el minket a határok megnyitásával és a közösséghez való csatlakozással, hanem a kizsákmányolás és a politikai hatalomátvétel ideje is. 

  Ez pedig nem más, mint a modern kori gyarmatosítás azon törekvése, mely igába hajtaná azokat az utólag csatlakozottakat, akik ezt a közösséget (igaz nem így és nem ebben a formában) vállalták.  Ennek a csatlakozáskor is megvoltak a szocialista-liberális szószolói, ahogy ma is ugyanezeket a megújuló politikai mozgalmakat (Momentum, DK) látni a kiárusító kiszolgáltatottsági törekvések mögött.

A nyugati sajtó nekik dolgozik.  A Gyurcsány-féle rendőrterrort ugyanúgy el/megengedték, ahogy a francia elnök brutális rendőri fellépéseit a sárgamellényes tüntetőkkel szemben. 

 Ugyancsak ez a politikai háttér a nem uniós Fehéroroszországi választásokat követően feltüzelt tüntetőket és a velük szemben fellépő rendőri intézkedéseket pedig úgy tálalja, mintha egy terrorista állam túlkapásai lennének. 

 

Aztán ezt tapasztalni velünk szemben is. Nem csak a jogállamiság kérdésében, hanem a sajtószabadság, a bírói függetlenség, az állam berendezkedése,  a kormány politikája  kapcsán.  A kedves nyugat a liberális politikusi többségével, a mögöttes sajtójával hamar ránk húzza azt amit láttatni akar. Így megpróbálják elhitetni, hogy itt már nem demokrácia, hanem egy autoriter rendszer van, ahol nem szabad a sajtó, nem független a bíróság, korlátozzák az internetet, és elnyomásban élnek emberek.

Mindezeket a hazugságot szabadon terjeszti a hazai ellenzék, az ATV és a mögöttes sajtó, amit ahogy az újonnan induló Telexet is, áttételesen nyugatról (támogatólag) fizetik be. Megjelent a hír az Economia döntéséről. A lap azt írta, hogy a cseh kiadóvállalat szándéknyilatkozatot tett a támogatásukra. Persze ez nem befolyás szerzés és nem a liberális nyugat, vagy éppen Soros van mögötte.

Közben a Twitter és a Facebook felhasználókat tilt le, véleményeket befolyásol, a szólásszabadságot korlátoz és választásokat befolyásoló politikai befolyást-gyakorló hatása lebonthatóan igazolt.  

Ez számukra természetesen normális és belefér a nyugati liberálisok demokrácia képletébe.

Nem külön ebben az Euronews és a "Szabad Európa" sem. Ők is ugyanazokat a politikai nézeteket és a mögöttes elvet képviselik. Ennek felelnek meg, ezt igazolják vissza.  Ehhez van szükségük a Dobrevékre, a Donáthokra, a pártos tömörülésükre.

Szerintük ma a világ országai közül Európában csak mi vagyunk azok a bűnösök, akik képesek vagyunk akár az internet korlátozására is. 

Persze, hogy ez sem igaz.  Olaszországban maguk szerint is baj van. Németországban pedig már voltak előállítások az interneten megjelentett tartalmak folytán. De Macron Franciaországában is ugyanez előfordult, ahogy a spanyoloknál és másutt is. Az álhíreket, a hamis tartalmakat a liberális oldalon is szűrni igyekeznek, Természetesen a maguk mércéje szerint.

A világháló ma már mindennapjaink szerves része; ott intézzük banki átutalásainkat, repülőjegyet vásárolunk, elektronikus leveleket küldünk vagy éppen közösségi weboldalakat böngészünk. A weboldalak száma az elmúlt tíz évben megsokszorozódott, sajnálatos módon azonban ezzel arányosan terjed az internetes visszaélés, az álhírterjesztés és a bűnözés. 

A „Biztonságos internet” elnevezésű speciális uniós cselekvései program keretében az EU 2005. és 2008. között 45 millió euróval támogatja a világháló és az új online technológiák – különösen a gyermekek érdekében történő – biztonságosabbá tételét.


 Ugyancsak gond az interneten megjelenő rasszizmus. A rasszizmus netes terjedésével szembeni küzdelemben az unió részt vállal. 

Tehát nem lehet csak úgy elmenni, hogy  az interneten megjelenő tartalmakat, vagy a kommenteket figyelmen kívül hagyják.  Ma már a Fake news-t az internet is korlátozza; - elvileg. 

Azonban ha egy kommentelőt számonkérnek, netán törvényes mód felelősségre próbálnak vonni. vagy előállítanak a számukra nem kegyelt országban, az bűn.  A Szabad Európa máris feltesz egy térképet és rámutat Magyarországra. Úgy, mint egy(etlen) bűnösre.
 
Vagyis nekik lehet valótlanságokat szórni.

 Így, ha ők hazudoznak, az nem számít, az véleményszabadság, és maga a demokrácia. Ennek a narratívának csak ellentmondani nem szabad, mert az már diktatúra. 

A Biden család korrupciógyanús ügyeit nem engedte nyilvánosságra hozni a Facebook és a Twitter.

Aztán amikor Microsoft lekapcsolta az egyik legnagyobb szolgáltatót az csak egy hackerhálózat volt.  Az indok mindig megvan, ahogy nálunk is. 

A hazugság azonban akkor is az marad, ha átpolitizálják. 

Dobrev, Donáth és a "szabad Európa" mind ezt igazolják. 

*

1 megjegyzés:

  1. Donát ANNA EGY NEMZET ELLENES BRÜSSZELI BÉRENC szerintem legközelebb kiutazása során ne Magyarország fele vegye az irányt menjen Soros libernyákhoz mert elkölcsileg azzal van egy szinten.

    VálaszTörlés