2020. október 5., hétfő

Juszt is játssza a hülyét - munkásőr, komcsi és a szocializmus haszonélvezője naponta nyomja a gyűlöletsódert

 

 

 

 A médiából kiszorult Juszt, hol máshol ha nem az internet pöcegödrében hánykolódva átkozná azt a kormányt, aminek már annyira sem tud betenni, mint ahogy azt magával tette.

Az egykori párt-kommiszár Juszt a munkásőrséget is megjárva került annak idején a tévébe. Ismert alvilági kapcsolatai lévén mi mást is csinált volna, mint a bűnügyi magazint. 

Juszt a szocializmusban már akkor BMW-vel járt, amikor a menő cigányok  Zsiga 1500-al favorizálták.  

  Szökik a (köz)pénz! - zúgolódtak a szocialisták a parlamenti választások előtt, majd legyőzték a Fideszt. Ezután az új kormány kezdte költeni a (köz)pénzt, mindenekelőtt arra, hogy fény derüljön a jobboldal "bűneire". Felfogadta hát a Juszt László-közeli ProWare Kft.-t, hogy kutakodjon kicsit az állam papírjai között, s feljelentésdömpinget ígért "Orbánék gyanús ügyeiben".

  2002-ben Medgyessy kormányra-kerülése után megindult a baloldal térfoglalása, ami egy belső harccá vált.

  Az előző ciklusban a gazdaság zászlóshajójának a Magyar Fejlesztési Bankot szemelték ki. A Fidesz-MDF=tolvaj banda szlogenre vevő szavazók az állami tulajdonú pénzintézetben történt ügyletek kriminalizálása révén tehát könnyedén a baloldalon tarthatók.

https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2020/03/D__TT20020606026-1024x715.jpg
Szép társaság: Medgyessy Péter miniszterelnök, mellette Juszt László, az szt-tiszt Medgyessyvel a meglehetősen feketére sült Kende Péter fog kezet - a vörös polip különösen visszataszító csápja / Fotó: MTI

  Medgyessy Péter kormánya a “Cselekedni most és mindenkit értő címet viselő programjában többek között átlátható és ellenőrizhető működést, tiszta, korrupciómentes közéletet, a közpénzekkel való elszámolást, pártatlan, korrupcióellenes fellépést hirdetett.

Az MTV ügyvezető alelnöke, Ragáts Imre nyilvánosságra hozta a köztévé szerződéseit. A szerződések közül kiemelkedik Friderikusz Sándornak, Juszt Lászlónak, a Szinetár családnak és Medgyessy Péter nevelt lányának, Tornóczky Anitának nagy összegű szerződése. Friderikusz Sándor 203 millió, Juszt László összesen 212 millió forintért szállít műsorokat az MTV-nek. 

  Írásunk első részében azt vizsgáljuk, miért éppen a ProWare-re esett a választás.

A szocialistákkal együtt alighanem Juszt László is nyert az áprilisi voksoláson - vagy inkább az azt követő időszakban. Legalábbis erre utal, hogy a médiavállalkozó cégeiben egykor feltűnt üzlettársak (ma csak barátok) szinte kivétel nélkül az új államvezetés szolgálatába szegődtek. Ennek megfelelően többmilliós havi fixért, esetleg 180 ezres órabérért próbálgatják elítéltetni az úgynevezett Fidesz-közelieket a hanyagnak mondott közpénzkezelésért. Nem titok, hogy mindebből Juszt is profitál(t): az Erős János birtokaként számon tartott Magyar Fejlesztési Bankból (MFB), illetve az állami cégeket átvilágító ProWare Kft.-től származó információit csokorba szedte, s "leleplező" cikkek, filmek formájában kínálta, kínálja (?) megvételre a baloldali médiának. Közben kormánypárti lapok is sejtetni engedik: a ProWare-t s vezetőjét, Tarjányi Pétert Juszt szabadította rá Erősre, s rajta keresztül Medgyessy Péterre.

Az ATV stúdiójából sűrűn kezitcsókolomozó újságíró és az MFB kétes hírű vezérigazgatója, Erős János - aki a választások előtt Medgyessy legszűkebb kampánystábját erősítette - korábban közös tulajdont jegyeztek a juh-, kecske-, ló-, szamár-, bivaly- és öszvértenyésztésre szakosodott Fanny-Aka Kft.-ben. Mindez praktikusan annyit jelentett, hogy együtt vadásztak a Bakony lábánál, kapcsolatuk tehát fegyverbarátságon alapul. (A vállalkozásból Erős formálisan már kiszállt, Juszt most éppen fiával együtt felügyeli a - Komárom-Esztergom megyei Aka község határában lévő, hetvenhektárnyi magánerdőre és vadászmezőre települő - céget.) 

ATV stúdiójából sűrűn kezitcsókolomozó újságíró és az MFB kétes hírű vezérigazgatója, Erős János - aki a választások előtt Medgyessy legszűkebb kampánystábját erősítette - korábban közös tulajdont jegyeztek a juh-, kecske-, ló-, szamár-, bivaly- és öszvértenyésztésre szakosodott Fanny-Aka Kft.-ben. Mindez praktikusan annyit jelentett, hogy együtt vadásztak a Bakony lábánál, kapcsolatuk tehát fegyverbarátságon alapul. (A vállalkozásból Erős formálisan már kiszállt, Juszt most éppen fiával együtt felügyeli a - Komárom-Esztergom megyei Aka község határában lévő, hetvenhektár-nyi magánerdőre és vadászmezőre települő - céget.)

Az MFB-t, illetve érdekeltségeit - a Nemzeti Autópálya Rt.-t, az Állami Autópálya-kezelő Rt.-t, a Konzumbankot -, továbbá az In-Forrás XXI. Kht.-t és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt vizsgáló ProWare élcsapata szintén leválaszthatatlannak tűnik Jusztról. A médiaszemélyiség ugyan papíron tavaly túladott egyszemélyes vállalkozásán, a Clean Produkció Kft.-n - melynek neve időközben Rivero Garcia Kft.-re változott -, a cégpapírok azért őrzik a titkot. A ProWare-csoport arcai (az egykor a rendőrség kommandós osztagában szolgáló, s az amerikai haditengerészetnél krízismenedzselésből is kioktatott Tarjányi Péter, a hírszerzői múltú Martinák Tamás és Duba Róbert) egytől egyig tagjai voltak a Juszt-vállalat felügyelőbizottságának.

Sőt, a cégbíróságon fellelhető ProWare- és Clean-iratok kísértetiesen hasonlítanak egymásra, azonosak a margók, a betűk, megegyeznek a pecsétek. Mindkét cég papírjait ugyanazok az ügyvédek és tanúk láttamozták egykoron. (Szintén beszédes tény, hogy 2001 végéig közös zuglói székhelyen működött a ProWare-családhoz tartozó Duba Róbert-féle marketingcég, a Promarket Kft. és a Clean Produkció.) A Juszték jóvoltából kayaibrahimozáshoz és josiptotozáshoz szokott közönség akár azon is fennakadhat, hogy a Clean többségi tulajdonjoga olyan kubai hölgyre szállt át, aki információink szerint nem tartózkodik Magyarországon. Erénye viszont, hogy korábban - spanyoltanárként - bejáratos volt a proware-es Tarjányi élettársának családjához.

A Juszt-Tarjányi szimbiózisra épülő mostani átvilágítóshow minden bizonnyal új távlatokat nyit a ProWare előtt. A 2001-ben 479 millió forint nettó árbevétellel büszkélkedő vállalkozás csak a Medgyessy-időszakban eddig közel 160 millió plusz áfa közpénzt emésztett fel (nem hivatalos becslések szerint ez az összeg csak tájékoztató jellegű, hiszen az átvilágított cégek menedzsmentje több esetben egyedi, pluszmegbízások segítségével sarkallta a ProWare-t a hatékonyabb munkára). Keller László közpénzügyi államtitkár nem kifogásolta a szakadatlan bankókihelyezést, és figyelmét az sem keltette fel, hogy az Erős fémjelezte MFB május utolsó napjaiban közbeszerzési világrekordot döntött. A bankvezetés gyorsított eljárás keretében - hat kerek óra alatt - választotta ki a három pályázó közül a könyvvizsgálatban addig járatlan ProWare-t.

 „Nincs szó a párt felvásárlásáról, sem Gyurcsány Ferenc, sem Leisztinger Tamás nem áll mögöttünk" - mondta Tarjányi, válaszul azokra a felvetésekre, hogy a nagyvállalkozó sportminiszter, vagy éppen a baloldali érzelműnek tekintett Arago-elnök áll a háttérben, akik a sajtóban is terjengő gyanú szerint az MSZP „felvásárlását" tervezik, tagokat léptetnek be és így növelik befolyásukat. Tarjányi szerint a tagjaik éppen azért ragaszkodnak az anonimitáshoz, mert „félnek" a politikától, és legfőképpen attól, hogy amint megjelennek a nyilvánosság előtt, rögvest valamelyik politikai irányzat bélyegét sütik rájuk.

Sajtóértesülések szerint Keller László november végéig kapott határidőt a kormánytól, hogy skalpokat mutasson fel. A kezébe került ProWare-jelentéssel mégsem rohant egyből az Országos Rendőr-főkapitányságra, így a korábban beharangozott feljelentésdömping lapzártánkig nem indult meg. Pedig Tarjányi - a 168 Órán keresztül - már másfél hónapja megüzente Kellernek, hogyan kellene/kellett volna "helyesen" eljárnia: "A helyében azt jelentettem volna be a sajtótájékoztatón, hogy a következő utam egyenesen az ORFK-ra vezet, ahol átadom az anyagot az illetékes tábornoknak. (...) A rendőrség feladata pedig az, hogy feljelentéskiegészítést rendeljen el, majd megkeresse a ProWare-t, vagyis bennünket. (...) Megmondjuk nekik, hogy melyik cégnél, melyik szobában és melyik polcon találják a munkájukhoz szükséges iratokat."  

"Nem arról van szó, hogy a politika bármire is kényszerítené az igazságszolgáltatást, ám elvárásokat fejez ki irányába" - ezzel a mondattal villant meg először a közvélemény előtt jogászegylete nevében Muskovszky, persze még az előző kormányzati ciklusban. (Ezzel lightos formában ráerősített Bárándy Péter, a Budapesti Ügyvédi Kamara akkori főtitkára tavalyi véleményére: "Ég az arcom, mert az igazságszolgáltatás érezhetően a politika befolyása alá került.") Muskovszky a kampányban egyértelműen elkötelezte magát a baloldalon. Felszólalt az egyik MSZP-SZDSZ-es fedőszervezet, az Otthont Magyarországból Összefogás antirasszista parádéján. Manapság leginkább Juszt László jogi képviselőjeként mutatkozik. 

A közpénzügyfelelős szerint a Tarjányi-Juszt duó megtette "kötelességét": a ProWare elnyelte a 160 millió + áfa díjazást, tehát mehet.  

Tarjányi ma is a baloldalt szolgálja amolyan média-háttérrel.

Juszt persze mindig mindent tagad.  

A legnagyobb hazai brókerbotrány címre esélyes lassan az a csalássorozat, amely éveken át zajlott a K&H csoportnál. A művelet szellemi mentora egy obsitos kőművessegéd; a lelepleződéshez pedig egy köztisztviselő megverése, egy műanyagipari cég felvásárlása és az autópálya-matricák guruló forintjai vezettek. 

A "VIP-listán" a K&H szinte teljes vezetőgárdája, a csoporthoz tartozó Kvantum Bank néhány igazgatója, közéleti és médiaszemélyiségek szerepeltek. Juszt László mellett, aki Erős János, a bank akkori vezérigazgatójának gyermekkori barátja, ott volt Pintér Dezső (tv2) is, aki állítólag a mostani VIP-esek között is szerepel.

2004-ben, állítólag rendőrségi kapcsolatainak köszönhetően, az akkori budapesti főkapitány, Gergényi Péter kérésére két hivatali visszaéléssel vádolt rendőrtiszt, több másik közszereplő ügyével együtt, eltussolta gyorshajtási szabálysértését. Juszt László az ATV-n futó, A TV Ügyvédje című műsorában azokat az állításokat, amelyek szerint ha finomabban fogalmazna, akkor csacsiság, ha durvábban akkor aljas rágalom – ezekkel a szavakkal illette akkor az esetet.

Juszt a hétfői adásban közölte: szokott vezetni, néha még gyorsan is, de autó már 21 éve nincs a nevén. Ha szabálysértést követett el, akkor mindig pontosan befizette az azért járó büntetést, de egyébként sem folyamodna olyan eszközökhöz, mint amilyenekről a hírek szólnak – tette hozzá.

Juszt neve az olajszőkítésben érintett Portik ügyben is felbukkant.  Először a HVG írt róla, hogy miként kenyerezték le az újságírókat, köztük az ismert televíziós műsorvezetőt. Aztán a 24.hu is beszámolt arról, hogy Juszt egy másfél milliós Patek Philippe karórát kapott azért, hogy az olajszőkítésből milliárdokra szert tett Energol Rt. volt marketing igazgatója, a hét gyilkosságra való felbujtással meggyanúsított, köztük Prisztás József megölésének ügyében már vádlott Portik Tamás a magyar újságírás két ismert alakját (egy televíziós műsorvezetőt és egy napilap munkatársát), hogy „próbálják őt jó színben feltüntetni” és hogy „korrekten viselkedjenek vele” – mondta a rendőrségen 2012. augusztus 3-án tett vallomásában Radnai László.

Az értékes karórát maga Radnai László vásárolta meg, s adta át Portik egyik embere jelenlétében a televíziós újságírónak. „Személyesen mondtam el neki, hogy mit üzent Portik Tomi. Az volt az üzenet, hogy köszöni, hogy korrekten viselkedett vele szemben és reméli, hogy ezután is az lesz, ezért kéri, hogy fogadja el ezt a csekély ajándékot.”

 Bebizonyosodott: igazat írtunk Juszt és Fekete Gy. lefizetéséről - áll a Kuruc.info cikkében a hír. 

https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/jusztfekete.jpg

Juszt soha nem cáfolta, vagy kötelezte szavai visszavonására a vallomást tevőt. Nem is perelte be jó hírnév megsértése okán. Mindezek szerint  Just eladta és kiárulta magát.  Hitelessége szavahihetősége ennyit ér.

2005-ben felkerül Juszt a Demokrata folyóirat Szentmihályi Szabó Péter által összeállított  "elvtársi" szaknévsorába.

 2008-ban Juszt László cége gyártja A tévé ügyvédje című magazint, amelynek reklámja máris látható a csatornán, noha a kuratórium még nem adta áldását a szerződésre. Nem csoda. (Heti félmillió Juszt Lászlónak, havi félmillió Kiss Elemérnek, idő előtti Napkelte-hosszabbítás - az elnök nélküli MTV hétköznapjai.) A Heti Válasz birtokába jutott szerződéstervezet szerint az MTV 3,7 millió forintot fizet Juszt cégének adásonként, ez pedig olyan tételekből áll össze, mint 250 ezer a producernek, ugyanennyi a műsorvezetőnek - mindkettő Juszt. De feltüntettek heti 70 ezer forint telefonköltséget, heti ötvenezer könyvelői díjat, és még sorolhatnánk. Közben A tévé ügyvédje is  az MTV-s kapacitásokat használja.

A tévé ügyvédje elég gyakran a Tisztelt Társasága ügyeit védi, egyáltalán nem volt titok. Azt még Juszt László is megerősítette nekünk egy vele folytatott, szürreális és meglepően rövid telefonos beszélgetésben, hogy a szervezet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium mellett a műsor egyik legfontosabb támogatója, és szerződést kötött a produkcióval.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4a/Vitray_Tam%C3%A1s%2C_Juszt_L%C3%A1szl%C3%B3%2C_Schmuck_Andor_2012_%2820%29.jpg/1280px-Vitray_Tam%C3%A1s%2C_Juszt_L%C3%A1szl%C3%B3%2C_Schmuck_Andor_2012_%2820%29.jpg
Egykori pártfunkciónáriusok, régi elvtársak egymásközt

 Az együttműködés pedig nem újkeletű: Schmuck sosem szerepelt a stáblistán, Juszt sem vállalt hivatalosan szerepet a barátja által létrehozott szervezetben, viszont már a 2006-os országgyűlési választások előtt is úttörő szerepet vállalt a név bevezetésében. A tévés akkor kölcsönzött jelentős műsoridőt az ATV-n az ismeretlenség homályából kiemelkedő Tisztelet Társaságának, amikor az váratlanul beleugrott a kampányba, együttműködési megállapodást kötött az MDF-fel, és saját parlamenti képviselő-jelölteket delegált a párt választási listájára. A szervezet útját a nagypolitikába egyébként már 2005-ben elkezdték egyengetni, az MDF előtt az MSZP-nél próbálkozott a Társaság, amelyért többen személyesen lobbiztak a kampányfelelős szocialistáknál.  

A harminckét éve televíziózó Juszt Lászlónak sem a műsorvezetésben, sem a szerkesztésben nincs szüksége külső segítségre. Az MTV és a Gyártó közötti szerződés egyébként nem teszi kötelezővé az alvállalkozó által kötött szerződések, együttműködési megállapodások bemutatását” – közölte az Indexszel a köztévé, miután arról érdeklődtünk, hogy tudnak-e arról, hogy A tévé ügyvédjét egy politikai képviselettel rendelkező szervezet támogatja. A gond csak az, hogy A tévé ügyvédje a Fővárosi Bíróság 2005-ös ítélete szerint kívül esik a közszolgálati adón szponzorálható műsorszámok körén, vagyis elvben nem támogatható, az adásban cég vagy szervezet nevét nem lehetne bemondani, pláne nem akkor, ha ezért a műsort gyártó cég még pénzt is kér. A tévé ügyvédje törvénytelen szponzorációi miatt egyébként a Magyar Televíziót idén februárban négyszer egymillió forintra büntették, ráadásul a műsor akkor már visszaesőnek számított a hotelek, elektronikai nagyáruházak és egyéb támogatók nevének beolvasásában. Kérdésünkre a Magyar Televízió kommunikációs osztályán elmondták, hogy Juszt cége, a Baecon Kft. és az MTV közti szerződés értelmében a gyártó cég köteles befizetni a bírságot, már ha az ORTT döntésének a bíróság is igazat ad.

Az MTV üzleti titokként kezeli azt is, hogy mennyit költ a rendszeresen megjelenő jogi műsor gyártására. Utoljára 2003-ban, amikor még nyilvánosak voltak a szerződések, derült ki, hogy Juszt cége a produkció 26 részére nettó 212 millió forintot kapott, ami azt jelentette, hogy adásonként 8 165 920 forintot költhetett a tévé költségére.

Juszt az évek során több sikeres műsort vitt, aztán lassan felégette magát. Először a közszolgálat tévétől, majd az ATV-től is kiebrudaltak.  Juszt a szokásos mentalitásával mindenkit beperelt. Az MTV esetében mondhatni sikerrel járt, de az ATV-nél megakadt a szálka a torkán. 

A Blikk szerint: 44 millióba fájt Juszt Lászlónak, hogy beperelte korábbi munkaadóját!

Juszt László perrel akarta eltüntetni Kálmán Olgát a képernyőről – írja a 24.hu Rózsa István, az ATV elnökének Facebook-posztjára hivatkozva.

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/vOvktkpTURBXy82MDFlODE3Yjk2ODNkM2QxMDk3MTcxN2YzMDY5MmQ5MS5qcGeRlQLNA6UAwsM 

Rózsa István szerint Juszt 44 millió forintot próbált meg bezsebelni az ATV-től, mivel ő találta ki az Egyenes Beszédet és az Újságíróklubot. A bíróság azonban Juszt követeléseit egytől egyig alaptalannak minősítette és jogerősen elutasította. Rózsa azt írja, Juszt azért perelte be az ATV-t, mert a televízió vezetése megszüntette – a hivatalosan is dokumentált alacsony nézettségű – Magánbeszélgetések című műsorát.

Juszt amúgy zsigeri harcot vív a Fidesz vezette jobboldal ellen.  Ez nem csak a szófiai iskolázottsága, vagy az abból a körökből származó bolgár kapcsolati háló okán, hanem azért is, mert még Györgyi Kálmán annak idején  államtitoknak minősítette a Kriminális című lapban az úgynevezett megfigyelési ügyről (kihallgatási jegyzőkönyvek) megjelent adatokat: például egy hivatásos kém nevét. Ha a nyomozás befejezése után a bíróság is hasonlóan gondolkodik, Juszt László tévés személyiség karrierje egytől öt évig megakadhat. 

Juszt László a MaNcsnak csak annyit mondott, hogy "Györgyi vagy rosszul választotta meg munkatársait, vagy valami más történt". Néhány napja első meglepetésében még azt nyilatkozta, hogy Györgyi a kormány parancsára cselekedett, de mivel ezt nem tudja bizonyítani, nekünk már ezt nem mondta. Juszt akkor azt is állította, hogy aki a titkosszolgálatok helytelen működésére hívja fel a nyilvánosság figyelmét, az nem követ el bűnt. Csak az, aki egyéni vagy közérdeket sért. A titkosszolgálatok törvényes működése pedig közérdek.

A vizsgálódás vélhetően kitér arra is, hogy honnan került Juszt László birtokába a megfigyelési ügy több dokumentuma. Kosztolányi Dénes, a megfigyelési bizottság fideszes elnöke biztos benne, hogy a bizottság ellenzéki tagjai közül juttatta el valaki az iratokat. Kövér László, a polgári titkosszolgálatokat irányító miniszter még ennél is többet tud: szerinte már megkezdődött a hídverés a szervezett bűnözés és a média között.

Juszt ettől fogva zsigerből kezdte gyűlölni Kövért és a Fideszt, nem úgy mintha ezt megelőzően elnézőbb lett volna velük szemben. 

 Jusztnak Medgyessy Péter miniszterelnök barátjaként bejárása volt a Miniszterelnöki Hivatalba, Tarjányi és Martinák pedig korábban felügyelőbizottsági tagok voltak az újságíró Clean Produkció Kft. nevű cégében.

1999-ben  Írott Kriminális címmel új, heti bűnügyi magazin jelent meg márciusban az Europrospekt Kft. gondozásában. A kiadó tulajdonosa Juszt László, a Magyar Televízió Kriminális című műsorának volt házigazdája. „Elég, ha a bűnügyi tévéműsor nézőinek öt százaléka megveszi a hetilapot, máris elkelt mind a százezer példány” – közölte érdeklődésünkre Juszt László. 

https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1511/20151118juszt-laszlo-frei-tamasnak-szakmaszerte.jpg
Frei és Juszt - egyik sem jobb a másiknál

2001-ben interjút készít azzal az állítólagos bérgyilkossal, aki Frei Tamás műsorában azt a nagy botrányt kavart kijelentést tette, hogy egymillió dollárért ölné meg Orbán Viktort. Erről az Index írt.

Juszt szerint: Hazugság Frei bérgyilkosriportja.

  2004-ben a Juszt ismét a közpénzek közelében halászik. Juszték és a MeH pénzei utcazenével.  A zsidó Hetek pedig mosdatásba kezd. Állítólag csak a jobboldali sajtónak szúrta a szemét, hogy a rendezvénysorozat lebonyolításában Kővári Katalin, Juszt László felesége is szerepet kapott. Egy hét alatt zavarta le a MeH a 135 milliós utcazene-pályázatot. Még az Observer is ezt jegyzi.

Férj és feleség, meg az SZDSZ kéz a kézben

 2008-ban a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság jogerősen 250 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte lopás bűntette miatt, valamint elrendelték lőfegyvereinek elkobzását, mert 2002-ben a súri vadásztársaság területén – amelyet éppen Juszt Lászlótól béreltek – vadászati tilalom idején, engedély nélkül kilőtt egy őzgidát és egy vemhes nyulat, amelyeket magával akart vinni. Juszt azzal védekezett, hogy a kertjében kárt okozó állatok kilövésével a saját vagyonát védte, és nem ellopni, hanem leadni akarta őket. A bíróság nem fogadta el a védekezését.[

2009-ben Juszt László és Szilágyi János voltak az ország legnépszerűbb talkshow-vezetői. A Reputation Institute kutatása szerint a hazai újságírás két nagy öregje olyan műsorvezetőket előzött meg, mint Erdélyi Mónika és Joshi Bharat.  

2015-ben a Port.hu foglalkozott vele egy kicsit:  "Hát akkor, hogy valaki írjon már erről a derék emberről is, megosztok róla néhány szubjektív gondolatot:

Először is, hogy került a képernyőre egy ennyire nem odavaló ember?  -Nagyon egyszerű a válasz, apuka dr. Juszt Lajos egészségügyi államtitkár volt a Kádár-rendszerben.

Vajon mik az ismérvei egy képernyőre termett újságírónak?

Legyen kissé ostobácska, az arcán örökké ott honoljon egy letörölhetetlen zsíros vigyor, a hangja olyan legyen, hogy a hallgatóság meghallván, úgy érezze, konyhakéssel vakargatják a gerinctájékát?

Jellemző adalék vele kapcsolatban egy eset, ami a realitásérzék tökéletes hiányát mutatja: a 80-as évek elején, amikor még a nyílt színen az egyenlősdi dívott, szerepelt egy reklámfilmben. Jól táplált, vagy inkább konkrétan dagadt kisfiával a BMW-jükben pöffeszkedtek. Nem fogta fel a szerencsétlen kretén, hogy ez milyen általános utálatot váltott ki a legatyásodott lakosságból. Egy Rubik Ernőnek, vagy egy Somodi Imrének még elnézték a tehetősség külső jegyeit, de ennél a tehetségtelen alaknál visszatetszést keltett, ami érezhetően kisugárzott a gyerekére is, pedig nyilván felépíteni akarta a kis dagadékot ezzel a szerepléssel." 

Ugyancsak ekkor, 2015-ben: Kiújult a háború Juszt László és Frei Tamás között - a Bors írása szerint. 

2016-ban Jáksót kezdi ki Facebook bejegyzésében.

2017-ben állítólag: Beperelte Juszt László újságíró a Fővárosi Törvényszéken az Átlátszó-t és Rádi Antóniát. Azt sérelmezte, hogy Orbánhoz és Pintérhez hasonlóan vele kapcsolatban is az jelent meg egy Jürgen Roth nevű riporter Németországban megjelent “könyvéből vett idézet szerint”, hogy pénzt kapott az orosz maffiától. "Sem az atlatszo.hu szerkesztősége, sem pedig kiadója nem kapott idézést vagy keresetlevelet Juszt László által indított perben."

 2018-ban a baloldal ezen televíziós személyisége magából kikelve esett neki az MSZP volt esélyegyenlőségi miniszterének.

https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2018/02/levai.jpg
A komcsi Juszt Lacus kurvázott egyet

2018-ban ugyancsak nekimegy Nacsa Olivérnek. Azért mert,  Nacsa Olivér interjút adott a Magyar Időknek, amiben nem rejtette véka alá, hogy ő a Fidesz politikájában hisz. Mások mellett azt mondta, az a politika, amelyet a magyar kormány képvisel a bevándorlás kérdésében, „az egyetlen járható út”. Az interjú után Juszt László nyílt levelet írt Nacsának, amelyet a Facebook-oldalára posztolt. A levélben kritizálta a humorista szakmaiságát, szánalmasnak nevezte.

2020-ban Orbán fóbiájából származó gyűlöletéről vall a 168 órának:   „Orbán tizenkét évet elvett az alkotó életemből”.

A Facebookon pedig most is napjában nyomja a gyalázkodó és hazug mocskolódásokkal terhel írásait. 

Juszt amolyan busszúállóként folytat gyűlölethadjáratot

 Juszt László bejegyzése szerint Hitler nem lopott annyit, mint Orbán.

Juszt szerint egy senki áll a magyar kormány élén

De szintén hasonmód lekezeli Műller Cecilia tisztifőorvost is. Ebből aztán nyílt felháborodás keletkezik.

A korábbi műsorvezető egy otthonápolási tanácsa miatt orrolt meg az országos tisztifőorvosra.

 
Sőt!  Juszt László már forradalomról álmodozik, mert a színművészetisek elfoglalták az SZFE-t. A lepukkant műsorvezető szerint példaértékű a fiatalok cselekedete.
 
Majdnem mindenről ír Juszt, de inkább csak a Fideszt és annak ismert tagjait szidja, gyalázza (avagy éppenséggel próbálja lejáratni,) csak a éppen a maga viselt dolgairól nem kíván beszámolni. 
 
Juszt ámokfutása kóros elmeállapota nyomán lassan orvosi esetté fajul
 
Ez a szemétláda, csak a másikat szapulja, a saját tolvajlása, korrupt és pénzéhes mivolta ellenére. Bértollnok mivolta felér egy prostituált kiárusító szolgáltatásával. Sem a munkásőr múltjáról, sem pedig a elvtársi viszonyairól nem teregeti ki a szennyesét.

Talán ennek is köszönhetjük ezt a hiánypótló írást.

Sokan nem nem értenek eggyet a kivénhedt proletár-munkásőr elvtárssal

 *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése