2020. október 4., vasárnap

Tüdőgyulladás elleni védőoltás 65 éves kortól - mert van olyan önkormányzat, ahol erre is van lehetőség

 Ócsán évente egyszer van lehetőség a kihelyezett tüdőszűrest igénybe venni. A héten bedöglött a mobil röntgengép. Sajnos ez sokakat érint.  Viszont jelezték, hogy azokat a befizetéseket, amiket így nem tudtak teljesíteni azt máshova utazással kívánják teljesíteni.

De miért is kell fizetni Ócsán?  

Adott a 40 éves kor feletti ingyenesség. Adott a beutalóval rendelkezőknek az ingyenesség. Azonban a leletkiadásért már pénzt kérnek. Mindez elég tisztességtelennek tűnik. 


 Valójában azért kérnek pénzt, mert egyes munkakörökhöz szükséges a tüdőszűrés. Az aki abban a korosztályban van, hogy ez számára nem elérhető ingyenesen, annak bizony ezért fizetnie kell.  Ugyancsak pénzt kérnek azonban attól is, aki számára ingyenes az ellátás, de kéri a leletezés eredményét. 

Ezt persze sokan jogosan kifogásolják, hiszen a kiértékelést amúgy is elvégzik, de erről igazolást, lelete nem adnak.  Így ennek hiányában az is előfordulhat, hogy egyesek egy éven belül is sugárterhelésnek lehetnek kitéve, ha munkahelyet,változtatva nem tudják igazolni az egy éven belüli szűrési eredményt, mivel náluk ezt újra el kell végezni. 

Persze ha a körzeti orvos, az üzemorvos kéri a leletet, akkor azt ki kell adni hivatalból. Csakhogy ezt nem mondják, és nem is propagálják, de számos esetben az érintet orvosok sem állítanak ki papírt, vagy beutalót a szűrés indoklására, így inkább marad a páciens lehúzása, vagyis a fizetés kieszközölése.  

Így van ez Ócsán is. 

Vannak azonban más példák is arra vonatkozóan, hogy egyes önkormányzatok miként igyekeznek gondoskodni a helybéli lakosságról.

Csepel önkormányzatának szociális érzékenysége régóta ismert. Pedig ott is fideszes a városvezetés, úgy mint nálunk, de micsoda különbség!   

Ez is azt igazolja, hogy számos esetben nem is a támogatott párt szimpátia, hanem a mögöttes ember számít és ez a lényeg.  

 https://www.csepel.hu/anyagok/kepek/cikkek/2020_10/TGY_OLTAS_infovitrin_NY-page-001.jpg

Ócsán bizony fideszes a polgármester, de mondhatni van olyan kutyaütő, ha nem rosszabb, mint egy elvetemült DK-s.  

Az itt élő lakosság sok jóra nem is számíthat.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése