2020. október 3., szombat

Kuncze Gábor az egészségügyről

 
 https://tutiblog.com/wp-content/uploads/sites/4/2019/01/50457000_354698565082998_6202776951246028800_n20190114.png
 
Kuncze Gábor volt belügyminiszter, kétszer volt SZDSZ elnök, az ATV időszakos hangadója és a mostani egyik mindenese, akinek véleménye annyit számít, mint a pártjának azon hozadéka, amit pénzügyi hiányként ránk hagytak. 
 
Kuncze pártja volt az, aki még Gyurcsány kormányzása idején megígérte, hogy rendbe teszi az egészségügyet, miközben több eü-s szakminiszter is belebukott az általuk meghirdetett és végrehajtani próbáltakba. 
 
 Manapság azonban Kuncze-fi is kórházba került és mivel igen fontos szerepet töltött be hazánk politikai életben, ezért nem is akár hová, hanem az intenzívre fektették be, ahol maga is átélhette a rendbe tett egészségügyet.   
 
Kuncze mobiljával tartva a külvilági kapcsolatot,. több beszámolót, mondhatni tudósítást is küldött  az intenzív osztályon pihenve a jelen egészségügyéről. 
 
Most ezt tesszük közzé, hogy magunk is elhiggyük mennyire rendben vannak a dolgok.

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSNzpjBxXHLqDysp6nuMqQDFCfKUODxjn3dVg&usqp=CAU
 Pár napjai feküdtem az intenzív osztályon, amikor érkezett egy új beteg - pontosabban nagyon súlyos állapotban hordágyon hozták. Nem tudták ki ő, ezért ismeretlen férfiként nevezték. Ő sem tudta, hogy ki ő, mert eszméletlen volt. 

 Amikor elhelyezték, azonnal mindenki ott termett, akinek egyáltalán dolga lehetett vele és azonnal mentették az életét.
 
Világosan látszott, hogy minden, az egészségüggyel kapcsolatos vita véget ér a beteg ágyának lábánál. Attól kezdve ugyanis csak a beteg van, akit meg kell menteni. Meg a szakmai tudás. Meg a hivatástudat. Meg a lelkiismeret. Meg Hippokratész.
 
Tessék mondani: nem tisztességtelen dolog ezzel visszaélni? Nem megbecsülni őket, hiszen, ha kell, úgy is elvégzik a dolgukat?! Nem kellene inkább hosszú távon is a megbecsülést demonstráló megoldásokat kitalálni? Nem kellene esetleg úgy viselkedni, hogy mindenki számára világos legyen, hogy nekünk fontos az egészségügy, fontos minden szereplője a betegtől az őt meggyógyító személyzetig?
 

De igen, kellene. Akkor pedig legyen így!!
 
(Hajléktalan barátunk jobban van!)
 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése