2017. február 16., csütörtök

Országos kátyúverseny veszi kezdetét - Ócsa élre törhet ( - nevezzen be a díjakért, az önkormányzat segít)

Ócsa jó eséllyel sikeres pályázati anyagot nyújthat be a most induló országos kátyúversenyre.

http://www.tamasi.hu/files/g/Ax/10/katyuzas.jpg

Nagy segítség ez az itt élők számára, mivel annyi lyuk van itt, akár egy komolyabb golf-pályán. 
Kezdődik a verseny!

Küldjön fotót az autóját veszélyeztető úthibákról, a legdurvább kátyúkat bejelentők között autós ajándékot sorsolunk ki. Itt azonban nincs vége, megversenyeztetjük a hatóságokat: vajon ki javít gyorsan, ki lassan, ki sehogy? Ellenőrizzük őket.

Extrém hideg hetek vannak mögöttünk, ugyan még nincs vége a télnek, máris rengeteg kátyú okoz balesetveszélyt, és rongálja az autókat országszerte. Ha az ön lakhelyén vagy bárhol máshol tud csúnya úthibáról, kérjük, küldje el a fotóját az

auto@vezess.hu

címre a hely pontos megjelölésével. A beküldött kátyúk közül kiválasztjuk a legdurvábbakat, vagy amelyeket a leginkább veszélyesnek ítélünk, majd a fotót készítő autósok között ajándékokat sorsolunk ki.

Ennél is fontosabb, hogy a képeket a címmel együtt elküldjük az illetékes útkezelőknek, és kérjük a gyors kijavításukat. Innentől már nem a hibákat fotózó autósok versengenek, hanem a hatóságok: bizonyos idő után ellenőrizzük, hogy melyikük mit javított ki, vagy mit nem.

Aki szeretné, hogy a nyilvánosság erejét felhasználva kijavíttassuk az életét megkeserítő úthibákat, fotózzon bátran a telefonjával, és küldje a képeket! Itt a lehetőség!

Fontos teendő, ha már kárt okozott az autójában egy kátyú
Elsőként a sérülés helyén fotót kell készíteni a kátyúról és a környezetéről, valamint a járműben keletkezett kárról. Ha van szemtanúja az esetnek, érdemes elkérni az elérhetőségeit, ha komoly baleset történt, természetesen a rendőröket is célszerű kihívni. Utána azt kell kideríteni az autósnak, hogy kihez tartozik az út, amelyen sérülést szenvedett a járműve. Az országos úthálózat jelentős részéért a Magyar Közút Zrt. felel, Budapesten nagyrészt a kerületi önkormányzatok és a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt., vidéki városokban azok önkormányzatai. A Magyar Közútnak saját kárbejelentő lapja van, a többieknél ajánlott telefonon érdeklődni a bejelentés náluk megszokott menetéről.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése