2017. február 26., vasárnap

A kitartás és a hűség meghozza jutalmát - egy jobb érzelmű ember margójára ( - a francia jobboldal élre tör)

Sokan sokszor elmondták már, hogy a liberalizmussal szembeni jobboldaliság nem más, mint egyfajta szélsőség, úgy mint a fasizmus, ami ügyebár a náci örökségre alapoz. 
Ez persze nem igaz, de legalább sokakat elriaszt, és megtántorít a politika ezen szegmensén.

https://d2gvief1bcth7.cloudfront.net/wp-content/uploads/sites/31/2017/02/thumbnail_mi_a_jobb-1-1024x576.png

Azonban Franciaországban van egy ember, aki mindezek ellenére nem hátrált, hanem kitartott elvei és nézetei ( ami természetesen nem náci) mellett, annak ellenére, hogy már számtalanszor próbálták lehúzni és bemocskolni a jobboldali politikát.   

Erre ma Franciaországban Le Pen a legbiztosabb befutó. 

http://kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2017/02/teljes_felnott_nepesseg-01.jpg
“A pártválasztók körében a Fideszt 1 százalékponttal növekedett a tavaly év végi támogatottságához képest, így jelenleg 51 százalékon áll. Ezzel szemben mind az MSZP, mind a Jobbik 2-2 százalékponttal csökkent a pártpreferenciával rendelkezők között – derül ki a Republikon Intézet legfrissebb, februári pártpreferencia-kutatásából.

Ebből fakadóan volna mit tanulni és honnan meríteni a hazai jobboldalnak, de mintha ezt már elpuskázták volna.  A Jobbik veszőfutása megindult és ez már nem csak az ostorozók sokaságában, hanem a jobbikos elkötelezettek fogytában is mérhető. 

Nem így Galliaban.

http://www.4thmedia.org/wp-content/uploads/2016/11/marine_le_pen.jpg

Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke 26 százalékkal továbbra is a biztos első helyen áll a két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő felmérésben, miközben a független Emmanuel Macron a második helyen megerősödött 23 százalékkal, a konzervatív Francois Fillon 21 százalékos támogatottsága pedig szintén stabil a harmadik helyen.

Le Pen és Fillon támogatottsága nem változott.

A február 21. és 23. között 1431 francia választópolgár megkérdezésével az Opinonway közvélemény-kutatóintézet által készített felmérés részben azután készült, hogy a korábban a jobboldali tábort erősítő Francois Bayrou, a centrista Modem elnöke Macron mellett tette le a voksát.

A 65 éves volt miniszter 2002-ben, 2007-ben és 2012-ben is indult az elnökválasztáson, a második fordulóba soha nem jutott be, de a választóinak adott iránymutatás meghatározónak bizonyult a második fordulóban. A szövetség láthatón lendületet adott Emmanuel Macronnak, a szocialista kormányzat korábbi gazdasági miniszterének, aki a múlt heti kétértelmű megszólalásai miatt a hét eleji felmérésekben megtorpanni látszott, az elmúlt napokban azokban viszont javított egy százalékot és a biztos második helyen áll, miközben Le Pen és Fillon támogatottsága nem változott.

A negyedik helyen továbbra is a szocialisták megválasztott jelöltje, Benoit Hamon áll 13 százalékkal, őt követi a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon 11 százalékkal. A két baloldali jelölt közötti esetleges összefogásról szóló tárgyalások egyelőre zátonyra futottak, de vasárnap vagy hétfőn folytatódnak.

Ha most tartanák a francia elnökválasztást, a második fordulóban Macron 61-39, míg Fillon 58-42 százalékos arányban aratna győzelmet Marine Le Pen felett.

Forrás: MTI / Körkép.sk
*
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése