2017. február 15., szerda

Ők sikeres vizsgát tettek - Ócsáról senkinek nem sikerült még a város önkéntes tűzoltójává válnia ( - miért is)

Egymást érik a beszámolók és a jelentések az újonnan létesült és alakult csoportokról, valamint a sikeres vizsgát tett önkéntesekről.
Csak Ócsát érintően nem érkezik hírt a toborzott állomány rendszerbeállításáról.

Hogy is van ez?


A polgárőrök beszámolója:

7 Kolléga tett 40 órás tűzoltó alapvizsgát és 2 ifjú Kolléga pedig 35 órás ifjúsági tűzoltó tanfolyamot végzett vasárnap Pilisszentivánon.

A felkészítésüket a vizsgára január 25-én kezdtük meg a Kollégáknak. Az általában szerdán és pénteken esténként tartandó rövidebb tanfolyami napokat a hétvégeken hosszabb gyakorlati időszakok tarkították. Mostanra összegyűlt a legalább 40 óra, melyet követően vizsgára bocsájthatók Kollégáink. A tanfolyamot saját Magunknak szerveztük és bonyolítottuk le, Bodnár Miklós tűzoltó őrmester vezetésével, aki az egyesület mentoraként felelt a tanfolyam lebonyolításáért, Őt segítették lelkes Kollégáink. A tanfolyamot a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve tartottuk meg, ennek köszönhetően a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai vasárnap megtartották az írásbeli, majd a szóbeli – gyakorlati vizsgát.


Örömmel értesítjük a tisztelt közvéleményt, hogy tagjaink sikeresen vették az akadályokat és a vizsgát követően 7 fő önkéntes alapképesítést szerzett önkéntes tűzoltóval, valamint két fő tanfolyamot végzett ifjúsági tűzoltóval gyarapodott egyesületünk tagsága. A fenti Kollégák közül hatan beosztott vonulós beosztásba kerülnek egyesületünknél. Egyik kollégánk nem vonulós, hanem más területen, aktív tagként segíti az egyesület munkáját. A két ifjú tűzoltónk, a tanfolyam elvégzésével megkezdi felkészülését a 18. életévüket betöltött időszakra, amikor is „csak” vizsgát kell tenniük a most megszerzett és a jövőben gyakorlatok során elsajátított tudásukból.

Gratulálunk Kollégáinknak a tűzoltó képzettségük megszerzéséhez, sikeres munkát kívánunk Nekik önkéntes tűzoltóként, kis csapatunkban Pilisszentivánon, Pilisszentivánért!

Csirke Ferencné, Dull Béla, Kovács Lajos, Kovács Tivadar, Skripek Márton, Wéber Kristóf és Wippelhauser Bernát

Gratulálunk elsőként ifjúsági tűzoltó tanfolyamot végzett Kollégáinknak, reméljük a gyakorlati óraszámok megszerzését és a 18. életév betöltését követően aktív tagjai lesznek egyesületünknek!

Csirke Diána, Peller Gábor
Pilisszentiváni Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése