2017. február 14., kedd

Valentin nap Ócsán - olyan esemény, ami nem csak lezár, hanem feltár, s megnyít egy új korszakot ( - közügy)

http://www.ocsa.hu/userfiles/image/rendezvenyek2016/valentin%20koripalya%202016.jpgHa Valentin napi lázban égsz, nézd meg mitől vadultak meg egyesek pár éve Ócsán. 

Tavaly nem csak a blogon, hanem a Bolyai udvarán is buli volt a szerelmesek napján. Igaz nem olyan és nem akkorra, mint korábban, de mégis csak valamiféle rendezvény, amivel lezárhattak egy jó, vagy rossz időszakot. 
 
Ez a nevesített szokás egyben a tél végének zárását és a tavaszi zsongás kezdetét is jelenti egyben, amikor még csípős hidegben a tavaszt idéző napsütés is előtör és felcsillantja az emberekben szerelemet.  Azt az érzést, mely felmelegíti a lelket és felfűti az érzelmeket, lángra lobbantva a szívet.
 
Igen, a szerelmesek napja ez, amikor is kedves üdvözletekkel illetik a kedvest. Azt akihez (v)érző szívünk húz.
 
Sajnos Ócsán ezt is egy olyan furcsaság lengi körül, melynek kapcsán a felek szerepet-tévesztve cserélődtek össze. Így esett meg, hogy pár kedves üzenetváltást követően a név azonos polgármester is érintve szállt harcba a szerelmesek oldalán.

Mindez azonban 2014.-ben sem hagyta nyugodni az embereket. A februári Valentin nap az Ócsán élőknek többet jelent mint két kedves, szerelmes bensőséges kapcsolatának egymáshoz köthető megnyilvánulása. 

 
Ócsán közéleti jelenséggé nőtte ki magát ez a nap. 

Mert már itt ebbe is beleszóltak és felkavarták azt.  

Azóta nem csak az ezután elmúló szerelemre, ha nem magára a jelenségre is emlékezünk ezen a napon. 

Hogy legyünk boldogok...
...ezek után. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése