2017. február 25., szombat

Halálos rendőrbaleset Perbálnál - egy polgárőr vesztette életét közúti balesetben ( - szolgálat- és áldozatválallás)

Ismert a szomorú eset, ami bejárta a sajtót és részint megérintette Ócsát is az M5 autópályán bekövetkezett értelmetlen rendőrhalál kapcsán.  Akkor egy fiatal rendőrnő vesztette életét közúti balesetben.
Ma meg ismét egy rendőrautót ért baleset, amiben az utasként jelenlevő polgárőr vesztette életét.

http://nepszava.hu/picture/106560/normal/425/00425700.jpeg

A helyszínen életét vesztette annak a rendőrautónak az utasa, amelyik szombat reggel ütközött össze egy másik kocsival Perbál és Tinnye között - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. 

Az elhunyt 38 éves férfi a pátyi polgárőrség tagja volt, és egy riasztásra vonultak a budakeszi rendőrőrs 25 éves munkatársával Perbál irányából Tinnye felé – értesült a Népszava. A rendőrautó felborult és a felismerhetetlenségig összetört. A járművet vezető egyenruhást súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte kórházba. A balesetben érintett másik autóban két ember sérült meg

A helyszínelés továbbra is folyamatban van, az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. Azt egyelőre nem tudni, hogy a járőrautó használt-e kék lámpát és a szirénát.

Február 21-én egy másik pátyi polgárőr hunyt el autó-balesetben, őt azonban nem szolgálatban érte a szerencsétlenség.

http://nepszava.hu/picture/106558/normal/425/00425692.jpeg

Ócsán is sok tagot veszített a polgárőrség az elmúlt évek során, még akkor is ha nem baleset, hanem belső ellentétek vezettek az elváláshoz. 

Boros Tibor elnöksége alatt több díjazott és elismert egykori polgárőr vált ki a helyi egyesületből a  belső ellentétek okán.  Áldozatvállalásuk azonban nem volt eredménytelen, mert kritikai megnyilvánulásuk Boros Tibort is kényszerhelyzetbe hozták, és részint ezért is vált meg elnökségi tisztségétől.  Ma Boros még továbbra is a háttérből irányít, és fonja a szálakat, amik az Arany János utcába futnak össze. Így azonban ezzel a háttérrel és befolyásoltsággal sem megújulás, sem elfogadottság, sem pedig megbékélés nem várható.  Ócsának egy teljesen új szerveződésre lenne szüksége. Egy olyanra, mely a polgárság mellett áll, és a lakosságért ténykedik. Egy olyanra amiben az önkéntesek munkáját elfogadják és nem ellehetetlenítik, és amibe belefér a helyi tűzoltóság létrejötte is. Mert mindez idáig nem teljesült.

A lakosság bizalmának visszaszerzése érdekében ma ez a múltból fakadó látszólagos cselekvés immár kevés.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése