2017. február 10., péntek

Balesetek lassítják a forgalmat az autópályán Ócsánál - távolról jön a segítség ( - helyi segítséget nem találni)

Az Útinform legfrissebb jelentése szerint balesetek lassítják a haladást az M5-ös autópályán, Ócsa térségben, a Szeged felé vezető oldalon. Több kilométeres torlódásra kell számítani a Szeged felé vezető oldalon.


Az M5-ös autópályán Szeged felé, Ócsa térségében a 28-as km-nél több baleset is történt, ezért ezen a szakaszon csak lassan halad a forgalom. Közel 5 km-es a kialakult torlódás.

Az Útinform legfrissebb jelentése szerint balesetek lassítják a haladást az M5-ös autópályán, Ócsa térségben, a Szeged felé vezető oldalon.

A 28-as kilométernél egy utoléréses baleset történt, itt a dabasi és a fővárosi hivatásos tűzoltók már áramtalanították az összetört járműveket, valamint felszabadították a forgalmi sávokat, így megindulhatott a forgalom, de a torlódás így is jelentős.

Az ócsai balesetnél azért riasztják a pesti és dabasi tűzoltókat is, mert a helyszín mindkét riasztási ponttól kritikus távolságra van. Vagyis túl azon a határon, ahova még időben lehet kiérni.

Blogunk nem véletlenül szorgalmazza évek óta egy, a városban felállítandó közbeavatkozó egység, - legyen az akár önkéntes - tűzoltócsapat létrehozását. 

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2014/04/%C3%B3csa-t%C5%B1z.jpg
Már 2014-ben is egy ember vesztette életét a tűzben - a kiérkező egységek már csak a holtan tudták kihozni a lakásból ( - helyben nincs segítség)

Bár korábban az önkormányzat is beszállt a toborzás elősegítésébe amikor honlapján is közzé tette a helyi egység megvalósításának célzatát, de aztán az egészet hagyták elsorvadni. Akkoriban Boros Tibor az azóta már a polgárőrség élőről hivatalosan lemondott egykori elnök koordinálta a folyamatot, azonban nem vitte sikerre a kezdeményezést. Az egész toborzási aktus elhalt Boros Tibor elnöksége alatt. A volt polgárőrvezető az elmúlt évek során semmiféle hírt nem adott közzé a fiaskóról. Nem számolt el a sikertelenség okáról a nyilvánosságnak. Az emberek nagyrészt nem értik, hogy miért csapták be őket a kezdeményezéssel, ha azt nem voltak képesek végigvinni? Ez még a polgárőrség soraiban is értetlenséget szült. Sokan csalódtak az elnök munkájában és nem csak ennek okán. A tavaly késő őszi elnökváltás sem volt egyszerű történet. Bár igyekeztek a színfalak mögött rejtve tartani a dolgokat, azonban számos belső ellentétről szivárgott ki hír. Boros megosztó személyiséggé vált, akinek látszatnépszerűsége komoly hanyatlásnak indult. Részben ez is közrejátszott az elnökváltás folyamatába. A visszavonulás azonban csak látszólagos, és inkább a külcsínnek szól, mert a hátteret továbbra is az Arany János utcai "bázis" szolgáltatja. 


Vagyis lett volna lehetősége az önkéntes szolgálati egység létrehozására illetve megalakítására, mert a szükséges jelentkezők adottak voltak. 


A szolgálat megkezdéséhez a szervezet felállítására és az ügyeleti rendszer kialakítására lett volna még szükség, a tanfolyamok, (kiképzések) elvégzése mellett. Azonban eddig már nem mentek el. 

Így csendben megakadt a dolog és erről már senki, - főleg a korábbi kezdeményezők - nem beszéltek. Mindez, a toborzást követő önkormányzati és polgárőrvezetői - némaság azt a szóbeszédet igazolja vissza, amit itt is felemlítettünk, továbbá azt, hogy ezt a város vezetése sem vette komolyan. A hirtelen jött ötletelés csupán egy propagandafogás volt, amit még az önkormányzat testülete elé sem vittek, és anyagilag sem akartak bevállalni. Bukodi önkormányzata szívesebben áldozott a focira, a polgármesteri autóra és miegyéb másra, mintsem erre. Boros ebben jó partnernek bizonyult.

https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEgnqkhEBe_uvIIcm1VLYQPcppUVbAP0_-xUu4c4Pd2qyMMRuVAOIvpb7w8ZStwycKZ8ptPUYqg4mSV5P36MxudhtD8FZ9RVRyZ9fqDyZDf6bc0xco06qyhRnMUheNfFeCWwsWB48H8WVxfUElu3ZGcJKvmgO8BuZbEwk92QZlU08UezRhpkPhb4q9BhKK8ZBceaviNHnYZQegjVzIE5ezelzgHqVo7tG-wGHe3iieVofAEowUnLo9eHR_I53rEqrQrYeXXT2hopxH8S3QXRihgp2XM_=w530-h707-p
Boros Tibor a tűzzel játszik - Facebook megosztás
Más vélekedés szerint Boros attól tartott, hogy amennyiben a polgárőrök nagyrészt tűzoltóvá válnak, akkor a saját maga alá rendelt egység és vele az irányítás is oda lesz számára. Így inkább hagyta sutba az egészet, amihez természetes partnert talált a fukar önkormányzatban. Mert ugyebár az önkéntes tűzoltóság létrehozására egy fillér támogatást nem ajánlott és áldozott a hivatal. Ócsa városvezetése nem akart ebbe közpénzt pumpálni. Bukodinak más irányultságú elképzelései voltak a költségvetést érintően. Számára ez nem ért egy ruppót sem.


Az éjszakai (tűz Alsónémediben) és a ma kora esti eset, valamint a kettős riasztás azonban ellentmond ennek a vélekedésnek. Ahogy annak a tapasztalatnak is, amit ezzel kapcsolatosan hangoztat. 
Ugyanis azok akik balesetet szenvedtek, akiket tűzkár ért, vagy  - akár Ócsán - leégett a háza, netán éppen bent égtek abban, valószínűleg teljesen más lehet erről a véleménye. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése