2017. február 24., péntek

Csak nem szünnek a balesetek a pálya mentén - ismét Inárcsnál volt esemény ( - közben kiengedték a gázolót)

Újfent volt  munkájuk rendesen a környék tűzoltóinak. 
Ma például három személyautó ütközött az M5-s autópálya Pest megyei szakaszán, Inárcs térségében, a Kecskemét felé vezető pályaoldalon.

Az eset során nem sérült meg senki. A dabasi és a monori hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket, ezeket áramtalanítani nem kellett. 

Néhány száz méterrel távolabb, ugyanezen a pályaoldalon  további két személyautó ütközött egymásnak, az első információk szerint ennél az esetnél egy ember könnyebben megsérült. 

A monori hivatásos egységek áramtalanították a járműveket. 

http://www.maszol.ro/uploads/articles/article_76709_370_230.jpgIdőközben szabadlábra helyezték azt a magyar lakta területekről származó férfit, akit csak úgy "román" kamionosként aposztrofáltak abban a baleseteben, ami szintén az M5 autópálya gyáli szakaszán korábban történt. 

Mint ahogy a Faktor is beszámolt róla: "A román kamionsofőr február 13-án reggel Szeged felé haladt az M5-ös autópályán. A férfi azonban nem a vezetésre figyelt, hanem a kocsi rádióját állítgatta, emiatt hajtott a leállósávba, ahol hátulról nekiütközött egy igazoltatott autósnak és az előtte lévő kocsinak."

http://24.p3k.hu/app/uploads/2017/02/halalos-baleset-az-m5-oson-1024x681.jpg

A Budakörnyéki Járásbíróság február 15-én elrendelte a halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsított 47 éves román férfi előzetes letartóztatását. 

A végzés ellen a vádlott és védője fellebbezett. A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék a fellebbezést alaposnak találta és arra az álláspontra helyezkedett, hogy a bűncselekmény súlya nem alapozza meg a szökés, elrejtőzés veszélyét. A férfi ellen a rendőrség közúti baleset okozása vétsége miatt folytat eljárást.

Tegnap azonban megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék baleset okozásával meggyanúsított a férfinak az előzetes letartóztatását, aki február közepén az M5-ös autópálya leállósávjában kamionjával elsodorta az éppen intézkedő rendőröket - közölte a bíróság csütörtökön az MTI-vel. Az egyik rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, egy rendőrnő pedig a helyszínen meghalt.

http://faktor.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2017-02-15/24b1c08272bc609c1d91eb374575a99d/web650.jpg

Mint írták, "a bírói tanács megvizsgálta a gyanúsított életkörülményeit, valamint figyelembe vette az egyéb tárgyi és személyi tényezőket, mely alapján nem következtetett arra, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne".

Az Országos Rendőr-főkapitányság reggel közölte, hogy a balesetben meghalt rendőrnő búcsúztatását csütörtökön tartják, a gyászszertartás a család kérésére a sajtó számára nem nyilvános.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése