2016. október 1., szombat

Baleset az autópályán és vereség a futballpályán - a polgárőrség a lábát lógatva hallgatta a trágár szólamokat

Ma, amikor a szokásos szombati autópályabaleset folytán ismét Ócsát választották kerülőútként az Újhartyántól. Inárcson át Felsőpakonyig torlódó kocsisorból kitörő autósok, a hazai pályán játszó U 19 csapatunk vagy az ötödik gólját szedte be éppen Gyáli BKSE fiatal játékosaitól. Mégsem ettől vált tüzessé a nap.

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/external/image_cache/3/7/5/3757fbb30f73109aeb986aac99677130.jpgMíg a közúton a baleset következtében kialakult helyzet okán az autósok sorra az Űllöi-Kiss János, Bajcsy-Hősök tere kereszteződésén át keresték a menekülő útvonalat, addig a városi polgárőrség négy jámbor tagja az ócsai srácok focinak nevezett kínlódását ülték végig a pálya szélén sorban.

Őket nem zavarta azt Üllőin áthaladó és a városközpontra rázúduló forgalom, ahogy a meccsre kilátogató kevés, de annál zajosabb böszmeségétől zajos szurkolók bekiabálásai sem. Pedig aztán itt is volt forgalmi helyzet, amikor az egyik "lelkes" ócsai apuka szabatos egyszerűséggel lehülyézte Urbán Jakabot a lelátóról, mert szabadrúgást ítélt.  Igaz a tahó drukker azt sem tudta eddig, hogy hívták a bírót, de azt már kívülről fújta, hogy buzi, állat és a k*va anyját, nem látja, hát elismerte a gyerek. Mindezt a Egészségház és a DM előtt közlekedők is jól kivehették az éterből, miközben a polgárőrség sporteseményre delegált tagjai rezzenéstelenül ültek a lelátó előtt a balvégen.

Ez azért is különös, mert míg a városi polgárőrség nem képes a balesetes napokon embert biztosítani, hogy a szombati bevásárlás során közlekedő helyieket ne érje baleset az autópálya torlódásból ránk zúduló megnövekedett forgalom által, addig a pályára négyesével-hatosával is képesek kiülni és a trágárságokat hallgatni.  Hogy ebből mi haszna a városnak, nem tudni, de hogy a polgárőrség tagjai arra sem voltak képesek, hogy felálljanak és odaszóljanak a trágár fickónak, hogy ne itt produkálja magát a fiatalkorúak előtt, az eléggé szégyenletes a tagságra és a sportbarátokra nézve. 

Főleg az hiszen a polgárőrség vezetője a szóbeszéd szerint érzékeny a jó hírnévre, ami ügyebár a bírót is megilletné, hiszen ennél kevesebbért is indított már eljárást, csakhogy a sport és a foci biztos más kategória és a bíró jó hírneve közel sem olyan fontos a számára, mint a lovastagozatos lányé. 

Szóval a trágárkodáson és a polgárőri jelenléten túl a 19 évesek is arcpirulva távozhattak, mert nem csak a bírót, hanem őket is megszégyenítették a mai nap folyamán. 

Igaz nem a beszólásokkal, hanem a sportbeli eredménnyel, pontosabban a saját eredménytelenségükkel, mert amíg a Városháza sarkának kereszteződésében az áthaladásra várakoztak az autópályáról idetévelyedők, addig a csapatunk 10 gól szedett be a vendégcsapatként érkező gyáliaktól. 

Hiába volt a pályán a polgárőri biztosítás mert a trágárkodással szemben, mind a beszedett gólokkal nem tudott mit kezdeni. 

Talán több hasznukat vette volna a városi közösség, ha az önkormányzati sportpályán végzett láblógatás helyett kiállnak az út szélére forgalmat irányítani, nehogy itt is egy újabb baleset következzen be.

Mert a lelátót otthagyó sportbarát apuka akkor mondott volna egy cifrát, ha éppen az egyik hozzátartozóját ütötték volna el, akár úgy, ahogy a héten a Székesin elsőbbségadás nélkül átszáguldozó örült biciklis gázoló. Mert ügyebár akkor sem volt polgárőr, amikor ezeket a sebesség őrülteket már többször panaszolták, de hagyták, ahogy a mai trágárkodót.

*

https://lh6.ggpht.com/mTa4Vd6NDE9--PIcZAax-tIOdSwFGl52egFwbULqsSBv82yaDQK3cI3ZKIa-Glc8Bdqn=w300Ma a délelőtt folyamán több baleset is történt az M5 autópályán, aminek következtében Ócsa jelentős forgalmi terhelést kapott az autópályáról.

9:40-kor személyautóval ütközött egy két járművet szállító román tréler az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 43-as kilométernél, az újhartyáni lehajtó előtt. A tréler felborult és elzárta az utat. A műszaki mentést a dabasi hivatásos tűzoltók végezték, a munkálatok alatt nem lehetett közlekedni az érintett szakaszon. 

10:14-kor három személyautó rohant egymásba az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalának 41-es kilométerénél, ahol a 43-as kilométernél történt korábbi baleset miatt torlódott fel a kocsisor. A balesetben senki sem sérült meg, a sztrádán pedig továbbra is áll a forgalom. A műszaki mentést ez esetben is a dabasi hivatásos tűzoltók végzik. A 43-as kilométernél (ahogy egy két járművet szállító tréler ütközött és borult fel) még tart a műszaki mentés, ott a dabasi hivatásos tűzoltók egy másik raja dolgozott. Az autópálya Szeged felé vezető oldala továbbra is le van ekkor zárva, és kérik, aki teheti, a 30-as kilométer előtt vagy az inárcsi pihenőnél térjen le az 5-ös főútra, visszatérni pedig a 44-es kilométernél, Újhartyánnál lehet.  Ezzel Ócsa ismét megkapja a maga forgalmi leterheltségét, de polgárőri segítség sehol. 

10:19-kor újabb balesetet jelentenek a torlódásban a 41 -es kilométerszelvény térségében. A területen dolgozó tűzoltóegységeket ehhez az esethez is odairányítják, miközben Ócsára zúdul a pályáról kiszabadulni szándékozó forgalom. 

12:51-kor még Felsőpakonyig ér a pályán a torlódás, amikor tűzet jeleznek Ócsáról.  
A Martinovics utcában az egyik lakóházban tűz keletkezett. Azonban, mint ismert Ócsán a két évvel ezelőtti toborzás ellenére nem alakult meg a helyi önkéntes tűzoltóság Borosék szolgálata alatt. Így ismét a dabasiak léptek közbe a vályogépület oltására.
 A helyszínre riasztott dabasi hivatásos tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, ám a tűz eloltását követően kiderült, hogy épület lakhatatlanná vált. Lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, két lakót szállásoltak el az ócsai sportegyesületet patronáló kisvárosi polgármester közreműködésével.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy az ócsai reménységként számon tartott U19 csapatunk 10-2 vereséget szenvedett hazai pályán, akkor igazán elmondhatjuk, hogy rosszul kezdtük az októbert.

*

14 megjegyzés:

  1. Nem tisztem megvédeni az elnököt, de szombaton lóversenyen volt az öreg csibész, ezért nem ment ki a pályára.
    Amúgy meg amilyen a vezér, olyan a paraszt.
    Nem véletlenül tiltakoznak a Magyar Sándor utca lakói az iskolaudvar hétvégi focistáitól áthallatszó trágárkodásokra. Gyerekszobát nem tűrő hangnemben ordibálnak sokszor. Ez a labdarúgás egyik ismert sajátossága.

    VálaszTörlés
  2. Fodor! Ha a lányomat még egyszer a klaviatúrádra veszed, átballagok a Vadvirág utca 13-ba és elcsibészkedünk kettesben! Kerestelek a népszavazási névjegyzékben. Nem találtalak. Esetleg Budapesten voksoltál? A Csengettyű utca melyik szavazó körhöz tartozott?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Boros Tibor polgárőrvezetőként megint olyat tett és közöl nagy nyilvánosság előtt, aminek semmi köze a megjelent íráshoz, és a bloghoz. Mint ismert, Fodor László személyes adatait egyszer már kilopták és közzétették ócsai körökben. Aztán a hivatalos leveleit, levelezését is kiadták bizonyos személyeknek. Ezzel próbáltak vele szemben bizonyítékot szerezni és pert nyerni. Boros az egyik ilyen eljárásnak a csendes részese volt ismereteink szerint. Boros Tibor valamilyen ismeretlen ok folytán nagyon ellenségesen viseltetik Fodor úrral szemben. Ezt többször is kifejtette, de az indokot soha nem tárta fel. Vélelmezhetőleg valamilyen sérelem, vagy bosszú állhat az egész cselekvés mögött. Városi körökben ismert, hogy feljelentéssel élt vele szemben, ami nem hozott sikert számára. Aztán ismét perbe szállt vele, de ahogy kiderült az igazság, ez sem hozott sikert neki. Azóta folyamatosan visszatérő eleme és ostorozott személye Boros Tibornak Fodor László és környezete. Lassan több adatot és információt szolgáltat róla, mint a polgárőrség törvényileg szabályozott munkájáról, bűnmegelőző tevékenységéről. Fodor úrral szemben jogtalanul és jogsértő mód jár el, mivel személyében egy civil állampolgárt kezd ki és tűz pellengérre. Boros Ezzel valószínűleg a bíróság kimondott ítéletével szemben hadakozik, gondolván, hogy a polgárőri zubbony ezt számára lehetővé teszi.
      Valójában jogtalanul és tisztességtelenül jár el. Hamisan nyilatkozik, valótlanságokat állít, és hazug mód hoz hírbe, tüntet fel negatív figuraként egy tisztességes állampolgárt. Ez a visszatérő gyakorlat Boros Tibornál.
      Ócsa Város Polgárőrség vezetőjeként nem első alkalommal tesz olyan kinyilatkozást, mely nem csak, hogy nem helytálló, hanem jogsértő is. Ez megengedhetetlen.
      Pervesztesként jól ismerheti és tudhatja, hogy az általa nevezett Fodor úrnak semmi köze a blogon megjelentekhez. Azzal is tisztában van, hogy nem Ő a blogger és ráadásul nem közszereplő. Ugyanakkor ennek ismeretében azt is közzéteszi, hogy személy szerint betekintéssel bírt a választási névjegyzékbe, és ott nem találta a Fodor nevet. Ezzel azt demonstrálja, hogy polgárőrként különleges lehetőségekkel és jogokkal bír Ócsán, amihez törvényi felhatalmazással valójában nem rendeltetik. Mindez nem más, mint egy ember ellen írányuló, törvénysértő eljárás. Egy személy kispécizése, lejáratása és zaklatása. Ez megengedhetetlen.
      Boros nem most először él vissza megbízatásával, de már már fenyegetődzik is. Ez már nem egy kicsinyes, polgárőrhöz méltatlan viselkedés, hanem egy büntetőügyi szakasz. Mindez alkalmatlanná teszi megbízatásának és közfeladatának ellátására a polgárőrség vezetői feladatának betöltésére.
      A mostaniakat követően kíváncsian várjuk, hogy a provokatív polgárőr körüli események miként alakulnak és, hogy engedik-e a polgárőri szolgálat folytatását számára.
      Az Ócsán ismertté vált visszaéléseket tekintve, félő, hogy ennek megválaszolása is egy elhúzódó folyamattá válik.

      Törlés
    2. Én benne voltam a névjegyzékben, Tibcsi?

      Törlés
  3. Ezt a blöfföt szépen benyaltad Lacuskám! A hozzászólást követően, nagyon gyorsan felhívtál..... Persze semmi közöd a bloghoz....... A telefonon elhangzott életveszélyes fenyegetések miatt büntető feljelentést teszek még ma! Remélem életedben először férfi leszel, és arccal, névvel vállalod az ott elhangzottakat! Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is belekeversz öreg, de én nem leszek veled annyira elnéző, mint azok akiket így próbálsz kikezdeni! Maradj magadnak, jobban jársz.

      Törlés
    2. Arccal, névvel kisbogaram! Olvasni, vagy értelmezni nem tudsz?

      Törlés
  4. Pedig annyiszor meg ígérted Tibi, de nem vagy képes betartani. Olyan gyerekes az egész. Beszólsz erre visszaszólnak, amire futsz a rendőr háta mögé. Miért nem a bíróságon álltál ki magadért? Ha meg igaztalanul vádaskodsz, akkor eláshatod magad cimbi.

    VálaszTörlés
  5. Lacikám! A megígérted egy szó! Ha nem tudsz írni, inkább énekelj, vagy táncolj! Talán nagyobb sikered lesz. :)

    VálaszTörlés
  6. Én álltam a szavam. A tegnapi telefonhívás miatt, megtettem a büntetőfeljelentést! Természetesen, arccal és névvel, nem kamunevek és kamuprofilok mögé bújva.

    VálaszTörlés
  7. Tisztelt moderátor!
    Miért nem lehet szelektálni a hozzászólásokat? Miért kell átengedni ennek a hülye munkásőrprolinak az uszításait? Nem lehetne csak a témával foglalkozni? Ahhoz bezzeg nem tud hozzászólni az analfabétája.

    VálaszTörlés
  8. Tibikén! Nem akarok viharmadár szerepben tetszelegni, de szerintem ezt be fogod nyalni, ahogy eddig. nem volt elég az elcseszett bírósági ügyekből? Ne, hidd, hogy a polgárőrséggel szerzett felszínes rendőri kapcsolataid kimosnak téged. Vagy azt gondolod, bemondásodra bemártanak azt akit megjelölsz? Ócsán, és Dabason sem így működik már a rendőrség. Amúgy jobban tennéd, ha csendben maradnál, mert esetedben több bűnügyi tényállás is megvalósulni látszik. Ha ezeket a sértetted összerakja akár meg is ütheted a bokád. Te már hónapok, ha nem évek óta zaklatod, molesztálod és provokálod őket. Mit gondolsz amikor a népszavazási cím jegyzékbe betekintést nyerve valakinek a lakóhelyén "elcsibészkedsz", akkor az törvényes és polgárőrhöz méltó? Ugyan már. Örülj, ha nem téged perelnek be. Ha bűnügyi eljárás alá kerülsz, felveheted a zubbonyt? Kit tesznek majd a helyedre az eljárás idejére? Vagy otthonról sutyiban irányítasz? Hogy fogsz intézkedni? Ki fognak röhögni. Nincs előtted a saját és a haverod rossz példája? Igaz neked csak az okmánybélyeged bánta, mert a perköltséget nem Te álltad. Ne járasd le magad jobban, cimborám. Kár érted.

    VálaszTörlés