2016. október 8., szombat

Ócsán tabu a helyi tűzoltóság felemlítése - az ország más részein azonban még lehet erről szót ejteni ( - égés)

Ócsán a helyi tűzoltóság felállításával Boros Tibor polgárőrvezetőt bízták meg azzal a szándékkal, hogy a jelentkező önkénteseket a polgárőségbe integrálva irányítsa majd.

http://gyor.katasztrofavedelem.hu/wm.php?f=8879
Tűzzel, vízzel, ne játssz

Ehhez a toborzás Bukodi önkormányzat 2014. augusztus 4.-ei dátummal tette közzé a városi honlapon, megnevezve Boros Tibort, mint levezénylőt.  Ezzel a "Kis nagy ember" ki is szállt a dologból. 

https://lh3.googleusercontent.com/MXmi39a2HXVGIp3bZcRHJCVGUVSRWHUcLNHzBYdY5NYoWWMXw95WvlmF1DxE1Ay_quRp0YqJHQ=w1920-h1080-no
"Boros hibája"
Szerencsétlen Borosra maradt az egész ügy, amivel a tapasztalattal nem rendelkező ember nem bírt megbirkózni.  Ezért nincs ma sem Ócsán tűzoltóság.

Boros hibája azonban nem ebben van, hanem a kommunikációban. Abban a titkolódzásban, amit  az elmúlt két év során kifejtett ezzel kapcsolatosan. A toborzás óta eltelt időben semmiféle tájékoztatást nem adott a tűzoltóknak jelentkezők számáról, az önkéntes egység szervezéséről és felállításával kapcsolatos folyamatokról. Nem adott hírt arról sem, hogy meddig ért, és hol akadt el. Máig hallgat arról, hogy miért nem lépett vissza már ettől az egésztől, ha nem volt képes elérni a célt.. Azt, hogy Ócsán megalakuljon és bevethetővé váljon egy csapat. Ez valójában meghaladta képességeit és lehetőségeit. Ezért kellett volna már rég visszalépni és átadni a stafétát. Azért, hogy ne legyen akadálya a megalakulásának. Azért, hogy egy alkalmasabb személy átvegye tőle ezt a feladatot, és képes legyen befejezni azt, ami neki nem sikerült. Boros ettől még akár vihetné tovább a polgárőrséget, hogy betöltse és ellássa az önkormányzati szervezésekben vállalt területbiztosításokkal járó közfeladatait.

A tűzoltókat meg hagyja másra. 

Így nem kerül többet olyan kellemetlen helyzetbe, hogy bármit is számonkérjenek tőle.

Édesanyud jól van? Nem csuklik? Mert mostanában sokat emlegetem
Ma elvégre ez a legnagyobb szívfájdalma Tibornak. Az, hogy elvárják tőle a magyarázatot. Ez a demokratikus jog azonban képes felháborítani az ehhez nem szokott embert, mert ahányszor a blogon megjelenik ezzel kapcsolatosan valami hír, Boros több esetben is ráugrott és valamit szalonképtelenséget kommentált ahelyett, hogy inkább valami érdembeli nyilatkozatot tette volna. Mindez azért lehet, mert a polgárőrség vezetőjének nincs olyan értelmes megosztani valója, amivel akár az emberek elé állhatna. Marad tehát a Boros által felkorbácsolt mocskolódás és a beszólás a tűzoltóság helyett.  Hogy ez mennyire igaz, azt polgárőrségben társa Pásztor Gábor bizonyította a minap anyázós és más kinyilvánulásaival. Mindezzel azt is kifejezve, hogy számukra nem a tűzoltóság megszervezése a fontos, hanem a zubbonyos arrogancia, amit ebben az egységben élhetnek ki.
Valójában erről szólnak, amikor a helyi tűzoltóság hiányának felemlítésekor ehhez nem illő, bejegyzéseket tesznek közzé.  

Ilyen az, amikor valakinek kellemetlen a tűzoltóság szóba hozatala. Borosék Ócsán ezzel a szégyenteljes viselkedésükkel próbálják tabuvá tenni a témát
 
 Az átalakult Ócsa Városi Polgárőrség új szervezeti felépítése:

  • elnök: Boros Tibor
  • elnökhelyettes: Nagy Imre
  • titkár: Ulicska Ildikó
  • vezetőségi tagok: Szabó András, Gudman Zoltán, Bódi László
  • felügyelő bizottság: Bódiné Nagy Johanna, Gacsal István, Rupp István.

A blog azonban nem hagyja magára a lakosságot. Itt továbbra is azt valljuk, Ócsán szükség van egy bevethető helyi tűzoltóegységre. A blog tűzoltó(ság)párti.
Ezért továbbra is beszámolunk arról, hogy miként áll, vagy bukik Boros Tibor kezeügyében az önkéntes tűzoltóság.

És nem csak erről, hanem arról is szót ejtünk, hogy másutt miként állnak ehhez, mert Boros úr képes volt (mindenfajta alátámasztás nélkül) azt állítani, hogy "Országos viszonylatban sorra szűnnek meg az ÖNKÉNTES tűzoltó egységek." (-Tibor Boros 2016. augusztus 8. 17:30)

Az akkori érvelést nem csak a blog, hanem az élet is számtalanszor cáfolta. Legutóbb október 3.-án a "Még egy önkéntes tűzoltóegyesület vált önálló bevatkozási egységgé" című írásunkkal, amire Pásztor Gábor egy halott anya felemlegetést tudta csak eléggé el nem ítélhető mód - polgárőrként produkálni a Facebookon.   

Érdekes, hogy Ócsán az önkormányzat árnyékában ilyen emberek jutnak feladathoz és közmegbízatáshoz, miközben a társadalom más hasznos tagjait lekezelik. De mit is várhatunk el az olyan anyázós polgárőröktől, akik nem képesek a lakosság érdekében fellépni az utcákon füstölő autós suhancokkal, vagy az illegális szemételhelyezőkkel szemben. 

A kínos témákat szitokkal kezelő polgárőr nem különb egy primitív embernél, hiszen az ócsai tűzoltóság létrejöttének  ügye túlmutat minden személyeskedésen. Túl sok ház égett már le Ócsán ahhoz, hogy ezt Borosék csak úgy elhallgathassák. 

Főleg nem ildomos ez akkor, amikor mások már az óvodában is a tűzoltóság létjogosultságára és jelentőségére hívják fel a figyelmet.
 
Jelenleg az önkéntesek toborzása zajik, mely során a szervezők felmérik, van-e megfelelő létszámú jelentkező, aki vállalja a tanfolyam elvégzését, stb.
A jelentkezéseket Boros Tibor, (tel.: 30-99-44-925), az Ócsa Városi Polgárőrség elnöke fogadja.
 
Ócsa Város Önkormányzata
2014. augusztus 4.

http://gyor.katasztrofavedelem.hu/wm.php?f=8876
„Legkreatívabb óvoda”
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdetett óvodások, általános és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az ovisok mellett az iskolások is több korcsoportban küldhettek alkotásokat. 
 
A pályázat célja volt, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.

A pályázaton a „Legkreatívabb óvoda” címet a petőházi Kincseskert Óvoda nyerte el, akik rengetek rajzot küldtek be és egy tűzoltó bemutatót kaptak jutalmul.

A bemutatóra most került sor, a kapuvári hivatásos tűzoltók látogattak el az ovisokhoz. A kicsik nagyon örültek a tűzoltóknak, megnézték és felpróbálhatták a tűzoltó sisakokat, védőfelszereléseket, célba lőhettek puttonyfecskendővel és utazhattak igazi tűzoltóautóval.

Ócsán a focimeccsek látványos kivonulásai helyett a polgárőrvezetőnek inkább a tűzoltóság megalakulására kéne energiát és odafigyelést fordítania, mert a blog szapulása nem fogja betölteni azt az űrt ami a városi tűzoltóság hiánya jelent. Azt a problémát kéne megoldani, amire felhatalmazást és megbízatást kapott Boros polgárőrsége, nem pedig másikat gerjeszteni. Ebben a helyzetben pedig nem a szülők felhozatala játssza a főszerepet. Ők már nem fogják fedezni a megbízott személyek gyermeteg bajait, és felnőttes hiányosságait. 

*

1 megjegyzés:

  1. Időközben kiderült, hogy a városi honlapon elérhető szervezeti felépítés elavult, és megtévesztő.
    A polgárőrség alapja, a szervezeti felépítés 2015 nyarán átalakult. Erről azonban nem sok információ került nyilvánosságra, tekintettel arra, hogy az önkormányzat honlapján nincs erről anyag. Hiánypótlásként az általunk ismert összeállítást ezennel közzétesszük.

    Ócsa Városi Polgárőrség vezetősége és tisztségviselői:
    Elnök: Boros Tibor, 06-30-994-4925
    Elnökhelyettes: Nagy Imre, 06-30-688-6056
    Titkár: Ulicska Ildikó
    Elnökségi tagok: Szeredi Sándor, Tóth István, Riegel Tibor

    Felügyelő Bizottság:
    Elnök: Gacsal István
    Tagok: Inczeffy Zsuzsa, Rupp István

    Szolgálatszervezők: Gudman Zoltán, 06-30-688-6055, Fucskó Ádám, 06-30-994-4923

    ÓVP Lovas Csoport vezetője: Valóczki Melinda

    ÓVP Kutyás Csoport vezetője: Ditrich Anikó (Halo Microchip Scanner chip olvasóval rendelkezik)

    Szolgálati gépkocsink telefonszáma: 06-70-606-4005

    VálaszTörlés