2016. október 24., hétfő

Balesettel terhelten indultunk neki a hétnek - hármas ütközés az autópályán ( - Ócsáról ma sem volt segítség)

Reggel 6 óra magasságában történt a baj Felsőpakonynál, ott ahova az M0 szűk rácsatlakozása végett rendszerint visszatorlódik a forgalom. 

http://cdn1.haon.hu/2016/10/baleset61-aufmacher-3230912-15-780d3f9060c3f275f28de05fe15d292f.jpg 

A híradások szerint: "Eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze három személyautó október 24-én hétfőn reggel 6 órakor az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 24800-as méterszelvényben."  

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, de Felsőpakony térségében nagy volt a visszatorlódás. Ezért sokan az ismert, Ócsa belvárosán átvezető menekülést választották, ami viszont károsan hatott a város forgalmára és a mai iskolába menetelre. Az ilyen esetekben megnövekvő forgalomra és a fokozott  balesetveszélyre valahogy még nem sikerült felkészülnie a városnak, annak ellenére, hogy ismert, ha az autópálya ezen szakaszán valami történik, akkor Ócsára zúdulnak a torlódást kikerülő járművek. 

Ócsa úthálózata azonban nem alkalmas ennek a közlekedési többletnek a normális és zökkenőmentes levezetésére. Ócsán persze ilyenkor a legtöbbször semmi segítség nem adatik. A polgárőség ez időtájt leginkább inaktív, és nem képes a reggeli balesethez, a csúcshoz segítséget küldeni. A megnövekedett forgalom az esetek többségében lemegy magától, vagy esetlegesen kap valami rendőri irányítást. Ez attól is függ, hogy kik és hányan vannak szolgálatban és miként veszik a jelzést. 

A gyakori balesetek sora valami jobb alapra helyezhetné a mostani forgalmi viszonyokat, mert ez sem a pályán levőknek, sem a városban élőknek nem kedvez. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése