2016. október 21., péntek

Ócsán sem idegen a dolog - mégis szőnyegalásöprést végez a Kormányhivatal - illegállis a "mezei" foglalkoztatás

Miközben Ócsa és a környező települések nem képesek mit kezdeni az illegális és idegen munkavállalók sorával, az úgynevezett mezőgazdasági fekete munkásokkal, addig a gazdálkodók már ott tartanak, hogy lassan nem lesz aki betakarítsa a termést.

http://vecseshirek.hu/wp-content/uploads/2016/10/k%C3%A1posztaf%C3%B6ld.jpg
A kecske és a káposzta meséje - Alsónémedi nem kér az idegen napszámosokból

Az ellentmondás kettőssége abban rejlik, hogy a drága eszközökkel és jó anyagi haszonnal kecsegtető mezőgazdaságban a napszámos az, aki a legkevesebbet keresi. A méregdrága felszereléssel, traktorokkal, kombájnnal rendelkező és jó módban élő gazdák azonban nem hajlandók normálisan megfizetni a hazai munkavállalót. Inkább a Balkánról beáramló alulképzett, be nem jelentett alkalmi- és idénymunkások hadának adnak szállást és éhbért a foglalkoztatásáért. Ezek az elszegényedett emberek tartják fent a mai kulákoknak számító pipec gazdákat, miközben ezzel a hazai mezőgazdasági munkásokat lehetetlenítik el. 

Az éhbéres, adóelkerülő foglalkoztatáshoz ma már nem nagyon találni magyar embert. Így lassan nincs aki betakarítsa a termést. A törvényes, és drágább foglakoztatás, állítólag meg a gazdálkodónak nem éri meg. A látszat azonban mást mutat.


Nem véletlen, hogy Ócsa, Bugyi és Alsónémedi is a maga módján próbál küzdeni a jövevény feketézőkkel szemben. Ócsa polgármestere ezek visszaszorítására együttműködést ígért a rendőrséggel, akik ellenőrzésekkel, felderítéssel, járőrözéssel próbálják segíteni az önkormányzatot.

Az ócsai rendőrőrs parancsnokával, a körzeti megbízottakkal, a polgárőrség vezetőjével és jegyző úrral folytattam megbeszélést ma délután. A téma a külföldi idénymunkások megjelenése, a jelenség megállítása, visszaszorítása volt. Megállapodtunk, hogy mindenki a saját eszközeivel, de összehangoltan, közösen lépünk.
Akció indul!




Anikó Fucskóné
Anikó Fucskóné Tessék már mondani, hogyan van ez az összehangoltság? Kaszát, kapát, kutyát ragadjunk, vagy esetleg hívni kell segítséget? Milyen számon kit? ? ? :)
Erzsébet Ladák
Erzsébet Ladák Igen! Lécci, lécci!
Wellmann Ferenc
Wellmann Ferenc Van nálam egy dokumentum , hogy mi szükséges a mezőőrség felállításához . Ha van rá igény beviszem a hivatalba és át lehet olvasni és gondolni. A környező településeken mindenütt van, intézkedési joggal rendelkező külterületi őrszolgálatról van szó nem csak puszta és káposztavigyázásról.
Csilla Gyenei
Csilla Gyenei Ha támogató aláírásra van szükség, lesz....
Katalin Garai
Turbucz Ferencné
Turbucz Ferencné Sok sikert kívánok! Segíteni csak annyit tudok, hogy nem adok idegennek munkát sem, lakhelyet sem, és körültekintően figyelem a környezetet.
Tibor Boros
Julianna Ruska
Julianna Ruska Sok sikert mert már ez elviselhetetlen !
Zellei László
Zellei László Ha szukseges onkentessre ram szamíthattok
Zellei László
Zellei László Hol vannak a kemeny legenyek? Vergodjunk mar osze aztan hajra.... termeszetessen nem mint a birkak kiket a kuya terelget jo paran ismerjuk a torvenyt. Am biztos vagyok abba is hogy a polgarorseg is segitene ebbe / torvenyek idevalo jogszabalyok, idoint...Bővebben



Diószeginé Szőcs Erzsébet
Diószeginé Szőcs Erzsébet Engem végtelenül elszomorít, amit itt olvastam.
Katalin Garai
Katalin Garai Van jobb ötleted várjuk!! :-)
Zellei László
Zellei László Kedves Diószeginé Szőcs Erzsébet nem ertem mi szomoritotta el a torvenyes kereteken beluli varos vedelem es redfentartoi segitseg hogy esetleg ne az on hazat dobaljak be kovel vagy kart okozzanak a szomszednak esetleg ranalirozzanak termeszetessen varom tisztelettel ha van jobb otlete.
Fosztó Zsolt
Fosztó Zsolt Ki az aki foglalkoztatja őket? Talán őt kellene felkeresni,hogy intézkedjen ez ügyben!!! Miért mi tegyünk ez ellen és mit? Talán történt valami incidens a városunkban? Szemetelni látok ócsai lakost is! Na meg a tesco parkolóban a rokkant helyre szeretettel állnak meg olyan emberek is akikről nem is feltételezné az ember!! Ilyenkor hol van a hatóság? Ez úgy lenne jó ha mindenki szólna annak aki szemetel vagy éppen rossz helyre parkol!! A lejárt műszakis kocsikat meg meg kell állítani és tenni amit tenni kell!

http://mno.hu/data/cikk/1/36/9/21/cikk_1360921/VL20160829_0565_896_504_1473429828.jpg
Valóban megszállták Alsónémedit az idegenek ? - kiűzetés a paradicsomból

Alsónémedi pedig nem csak az ismert mezőőri szolgálattal próbál védekezni, hanem rendelet útján is. Ezért megalkották az egyik lehető legjobb olyan önkormányzati határozatot, amivel a törvénytelen munkavállalókat próbálták visszaszorítani.

Mária Mészáros
Mária Mészáros Bugyin is szét lehetne nézni,lassan vége a betakarításnak,ne csellengjenek az utcán a nyári napszámosok !
Kozma Miklós
Kozma Miklós
Nagyon sokat küzdünk az áldatlan állapottal Alsónémedin.
Először is tegyük tisztába: semmiféle pénzbírságról nincs szó. Legalább te ne nehezíts a helyzetünk, mert a balliberális sajtó már igen komoly hadjáratot indított
ellenünk, hogy „munkanélküli adót” vezettünk be, „bírságoljuk a szegényeket” címmel. Mi is küzdünk, legalább annyira, mint Ásotthalom, csak nem a nyilvánosság előtt.
Küzdünk a helyi gazdákkal, akik alkalmazzák őket, és aggódnak, hogy nem tudják betakarítani a termést, hogy „tönkremennek” (pénteken ez ügyben –immár második alkalommal- fórumot tartunk a gazdáknak 17 órától a Fő út 73. szám alatt, melyre szeretettel meghívlak, lásd micsoda ellenállással kell helyben is megbirkóznunk). Küzdünk a szállásoltatókkal, akik komoly hasznot húznak a bérbeadásból. Küzdünk a kormányhivatallal, aki visszadobta a rendeletet, amit meg is szüntettünk, de azon nyomban újat alkottunk. Küzdünk az ombudsmannal, aki rasszizmussal, szegregációval vádolja településünket. A ballib sajtót már említettem.
Két hete jártunk a polgármesterrel azon a székelyföldi településen, ahonnan a legtöbb „Kárpát-medencei migráns” jött. Tárgyaltunk az ottani polgármesterrel, iskolaigazgatóval a helyzetről. Azt hiszem, nem haszontalanul. A közelmúltban a Románia Magyarországi Nagykövetségének magas rangú tisztviselői jártak Alsónémedi a helyzet tisztázása érdekében.

Alsónémedin és szerintem Ócsán sem a „rabszolgatartás” a jellemző, a legfőbb probléma.
Nálunk a legtöbb romániai cigány bejelentett albérletben lakik. Legtöbbjük lakcímkártyával, egyesek magyar állampolgársággal rendelkeznek.
A mi legnagyobb problémánk, hogy jogilag nem kifogásolható az itt tartózkodásuk.
Éppen ezért az állami szervektől, hatóságoktól semmiféle segítséget nem kapunk az áldatlan állapot felszámolására.
Sajnos, a környékbeli települések vezetői nem csatlakoztak hozzánk, pedig, így könnyebb lenne „felfelé” és „lefelé” elfogadtatni a rendezést.
Ettől még folytatjuk a küzdelmet, nem adjuk fel a harcot, mindent megteszünk, hogy falunkat megóvjuk egy közbiztonsági, demográfiai katasztrófától.
Hazánk legnyugatibb részétől a keleti végekig számtalan önkormányzat megkeresett bennünket, hogy megismerje az „Alsónémedi modellt”.
Ezek után úgy érzem, Alsónémedi polgármestere, alpolgármestere tisztában van az adott problémával, és úttörő szerepet vállalva fellép annak kezelése érdekében.

Dömötör GergelyDömötör Gergely Na most az a gond, hogy mind ócsán mind alsónémedin helyiek hozatják és alkalmazzák a rabszolgákat. Nem olyan egyszerű szembemenni a város gazdagjaival.


A bátor kezdeményezés azonban számos olyan sajtóvisszhangot kapott, mely valójában a hazai munkavállalók tisztességes megfizetése ellenében a jövevény fekete munkások mellett állt ki, mondván ez a számukra hátrányos lehet.  Az  alsónémedi eset sok vitát váltott ki. A közösségi oldalakon és a Kormányhivatalban is foglalkoztak vele. 

http://www.monor.hu/uploads/images/logok/pmi_kormanyhivatal_Logo.png
Sokan persze nem értik a dolog lényegét. Mások meg nem is akarják azt megérteni. A Kormányhivatal, pedig mintha nem is a polgárság oldalán állna. Ott mintha csupa olyan vízfejű bürokrata tevékenykedne, aki nem a lakosság boldogulását, jobb létét kívánná elősegíteni, hanem csupán a maga eszementségeit terjesztené.  Erre jó példa az ócsai környezetszennyezés, és az alsónémedi rendelkezés. Az első esetben a Pest Megyei Kormányhivatal képtelen a városi önkormányzattal szemben hathatósan fellépni, míg a másikban kötelezték Alsónémedi Önkormányzatát az illegális munkavállalókat sújtó rendeletének visszavonására.  

Az egyszerű ember meg csak forgatja a fejét és nem érti, hogy hol terem ennyi hülye? Mert mintha a Kormányhivatal is csupa káposztafejűvel lenne tele.

A földeken meg lassan nincs aki learassa, vagy leszedje a termést. Ezeket meg nem lehet már kivezényelni a földekre, mint régen,  pedig rájuk férne pár nap munka.

http://valasz.hu/data/cikk/11/9790/cikk_119790/Morahalom_vendegmunkasok850.jpg
Negyven százalékkal több vendégmunkást foglalkoztattak tavaly hazánkban - főként képzetleneket ( - romániai cigányok települnek át erre)

A káposztafélék termelésének kézimunkaerő-igénye magas, és ez egyre inkább megoldhatatlanná kezd válni. Az olcsó munkaerőt az illegálisan munkát vállaló, feketézők biztosítják. Azonban amíg a termelőnek ebből haszna származik,. addig a településeknek kára. Nem csak a kieső adókban, hanem a velük járó környezeti hátrányok által.  Egyes vélekedések szerint a jelenlétükkel csökken a közbiztonság érzete, és növekszenek a bűncselekmények eshetősége. Több boltos és vásárló panaszkodott már a jelenlétükre. Akár a koldulásra, vagy a kifizetetlen számlákra. Mások a velük járó koszra és ápolatlanságra tettek említést.

De egyes vélekedések szerint a gazdák nagyban felelősek mindezért, hiszen nem akarják a hazai munkavállalót tisztességgel megfizetni.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése