2016. október 2., vasárnap

Ma a jogainkkal élhetünk, a demokráciát gyakorolhatjuk - szavaz az ország ( - létkérdés a választás)

Ma azon kevés demokratikus megnyilatkozásunknak adhatunk nyomatékot, amire amúgy kevés esélyünk van.

http://img1.hvg.hu/image.aspx?id=e460bc49-3cb3-4e4e-bc53-723136cf927f&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30

A mai nap kérdése, hogy az ország automatikusan elfogadja brüsszeli diktátumként ránk sózni kívánt kvóta-rendszert - és lássuk be ezek után minden más hasonló kitalációt, - vagy pedig a nemzeti szuverenitásunkat megőrizve a demokratikusan választott parlamenti döntéshozókon keresztül kívánjuk az ország belügyeit továbbvinni.

A mostani referendum elsősorban nem a Fideszről szól, hanem hazánk függetlenségéről. Arról, hogy mi döntsük el, hogy ki éljen velünk és mi kivel közösködjünk mindennapi életünkben. Arról, hogy ha már befogadni vagyunk kénytelenek - bár a mostani menekültek kiűzetéseben, hazájuk szétrombolásában nem vettünk részt, - akkor legalább jogunk legyen dönteni és beleszólni abba, hogy kit részesítünk előnyben -  jogokban, ellátásban, és elhelyezésben - a saját földünkön. 

Ez a nap, és ez a választás erről szól.  

http://propeller.hu/images/cikk/2016_10/kvota_reszvetel.jpg 

Bár lehet nem szeretni és utálni a Fideszt és a mögöttes politikát, lehet elítélni a helyi polgármestert - lásd Gyömrő, és más esetek, - de ezen a napon nem őket erősítjük, hanem magunkat, még akkor is ha egyesek azt hiszik, ez a párt és a Fidesz, vagy a helyi erők győzelme.  

Sajnálatos, hogy az ellenzék a tökéletes Fidesz-ellenességében képes odáig elmenni, hogy a hazáját is el-, és kiárulja a nemzetközi politikai színterén, csakhogy gyöngítse a kormánypártot, a saját hatalomra jutása érdekében.

Ez azonban rosszabb, mint az, amit maga a Fidesz, és a párt adta túlzott hatalom, a helyi kiskirályi vezetés adta visszaélések jelentenek. Ezzel a hazaárulással szemben csak a tagadás lehet a válasz, még akkor is, ha egyesek (akár fideszes körökben is) azt hiszik, hogy mindez a kormánypártiság megerősítése. 

Szó sincs erről. A Fidesz nagyon rossz irányt vett. A korrupció már nem csak országosan, hanem helyi szinten is hétköznapi vált. A remélt jólét egyre távolabb kerül tőlünk és helyébe az adóemelések mellett a mérhetetlen zsákmányszerzés lépett.  Ez van akkor, amikor az üzemanyagok adóját emeli a kormány, és ez jelenik meg akkor is, amikor a hús áfáját csökkentették. Mindkét esetben a lakosság fizeti meg a különbséget. Az üzemanyag-áremelkedésre a válasz csak a jövőhetet követően fog megjelenni a boltokban, míg az áfacsökkentés hatása máris nyoma veszett a sertéshúsárakban.  Persze egyik sem jó dolog, de ez csak a kezdett.

Mégis azt vallom, hogy a jelen választás nem erről, hanem arról szól, hogy akarunk-e több idegent, ingyenélőt, vagy ismeretlen tényezőt a migrációnak nevezett emberhullámmal.

Az én válaszom, hogy nem. És ez nem a Fidesz megerősítése, hanem sokkalta több annál. A párton és a párt érdekein való túlmutatás, a hazánk védelme és értékeinek megőrzése érdekében tett válasz ez.

http://www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/c/e2/51000.jpg

Én, L.Z, a blogger, ezért megyek el szavazni és utasítom el az Eu-s elosztási törekvéseket. Ezért választom a nemet a szavazólapon, és nem azért, mert a Fidesz jelen nem tetsző térnyerését akarom. 

Szerintem tudni kell választani. Tudni kell különbséget tenni a pártpolitika az ország érdeke, és benne a saját sorsunk, illetve kiszolgáltatásunk közt.  Ez a nap, ez a választás erről és arról szól, hogy beavatkozhassunk és dönthessünk a jelen életünkről.  Ezért kell elmenni és választani. 

Igen, vagy nem? 
Létkérdés

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése