2016. október 24., hétfő

Mond, Te mit tettél a városért a tiszta és rendezett környezetért - Zöld Ócsáért (- a mindennapi hősök emlékére)

Egyes közösségi oldalakon  és más nyílt fórumokon zajló disputák során mindig akad valaki aki érvtelenségében felteszi a nagy kérdést: - Te mit tettél Ócsáért?!?


A sületlen zöldségek  és az érvtelen vitaindítás helyett, most mi is megismételve feltennénk ezt a népi bölcseletet: "Te mit tettél a Zöld Ócsáért"

http://ocsa.hu/userfiles/image/zold_ocsaert/zold_ocsaert_fold_oraja_01.jpg
Mozgósított Önkéntes aktivisták csoportképe az önkormányzat honlapján - Föld Órája Ócsán (- a kihívás napja: 2016. március 19.-én) 

http://ocsa.hu/userfiles/image/zold_ocsaert/zold_ocsaert_fold_oraja_04.jpg
Itt nem a szakácskodással van gond
Mert az, hogy az önkormányzati szervezésében egy évben egyszer csoportos virágültetésben veszel részt, vagy látszat szemétszedést hajtasz végre, aminek a déli bográcsozás vett végett, az kevés, még akkor is, ha ezt propaganda célokra használja fel az önkormányzat, mert a város ettől még nem tisztul meg, és Ócsa nem lesz zöldebb.

Főleg nem úgy, hogy a nagyja koszt ott hagyják az ingyen ebédért érdekében, meg azért, mert a polgármester ezt csak az ócsai propagandaként a föld egy órájáért hozatta össze. Az akkori szemét ma is ott rohad a földeken és az út mentén.

A több száz tonnányi illegális lerakásért sem reklamál senki
Sőt, nem csak az, hanem az a több száz tonnányi is, amit maga a városvezetés a suttyomban  engedélyezett telekspekulációval (használatba adással) és lerakással engedélyezett. 

Így aztán teljesen jogos és mondhatni aktuális a kérdés, hogy Te mit tettél Ócsáért? 

Valaha is szóltál ezért a hulladékért? Hangot adtál a valaha is ezért a szemétért? Vagy csak annyit tettél, hogy részt vettél a polgármesteri buliban és ettél a bográcsból? Vagy ott vagy minden fordulón az önkormányzati gyep mellett a pályán és szurkolsz a csapatért? 

Mond, Te akkor mit tettél Ócsáért? Azért, hogy ez a sok szemét ne minket és mást terheljen? Szóltál Te valaha is azért, hogy más miként küzd, tesz azért, amiért magad sem? 

Vagy Te is úgy gondolod, hogy mindez így van rendjén?

Ez a kupac a Föld Órája előtt és az idő lejárta után, ma is Ócsa vasútállomása mentén található - itt nincs erre hatóság, és ember (- szerinted szólt ezért valaki)

Csak lesz egy hülye, aki mindezt megteszi. Csak akad majd egy parkőr, aki a szemetet összesöpri, kiszelektálja és helyére teszi. Egy fizetetlen kertész aki a gyomot kiszedi és ártalmatlanítja.

De, Te! - mit vállalsz fel mindebből?

Ezt a kupacot is hátrahagyták a Föld Órája alkalmából szervezett önkormányzati hulladékgyűjtők - a Zöld Ócsáért már nem jut pénz ( - Te szóltál ezért)
 
http://65.media.tumblr.com/74e43c4ae0d0198fb077e99a02728ca7/tumblr_nt0mjf4f0T1tme1buo1_500.png
Műfüves pálya - nem jó megoldás
Mert a sok lüke Facebookos kommentelő közt nagyon kevés olyat találni, aki képes értelmes és előrevivő gondolatokat, valós ténykedést megosztani. 

Sajnos a helyi önvédelmi osztag, a polgárőrség tagjait egyre inkább a közösségi megosztók között lelni, a valós, és tényleges polgári szolgálat helyett. De a helyi közterület-felügyelet sem állja meg a helyét, mert hol volt ez az alakulat is akkor, amikor a sok szemét Ócsa földjén elhelyezésre került?  Mind Ti (mind) hol voltatok ekkor?  Ti mit tettek ez ügyben Ócsáért? Te valójában mit tettél Ócsáért? Hol és mikor emeltél valaha is szót a zöld környezetért? A tiszta és rendezett városért? 


Kérlek oszd meg, hogy Te miként véded a várost, a lakókörnyezeted és mit tettél annak érdekében? - a Zöld és tiszta Ócsáért?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése