2016. október 21., péntek

Már az ócsai közösségi oldalakon is a veszélyes hulladék eltakarítását szorgalmazzák - Zöld Ócsáért ( - józanul)

Már az ócsai közösségi oldalakon is a veszélyes hulladék eltakarítását szorgalmazzák, igaz politikai nézetek és megfontolások alapján.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/l/t1.0-9/14708388_1804328963176180_6907656110310025636_n.jpg?oh=5d5c2b17880e83b59dd7ed1c3a66abdb&oe=589913F4

Nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem egy elfogult és ideológiailag megmagyarázhatatlan követeléssel állna elő az a józan ember, aki ezt terjeszti, hiszen 20 évvel a rendszerváltást követően nem a felhívásban közzétettek, hanem maga a Fidesz adta városvezetés szennyezi be a várost.


Mint ismert, Ócsa városvezetése (a képviselőtestület mögöttes döntéshozatala, és határozata ellenére)adott engedélyt az önkormányzat egyik ingatlanának hasznosításra oly formán, hogy ott lerakást végezhessen egy Ócsán dolgozó, de más helyhez kötött alvállalkozó. Ebben nem is az a bosszantó, hogy Ócsa városvezetése nem egy helyi vállalkozóval állapodott meg a jól jövedelmező hulladék elszállítására, és egy nem helybélivel intézték a piszkos ügyletet, hanem az, hogy ezt az egészet így és itt nyélbe üthették. 


Azzal, hogy a Bukodi-Horváth alkotta páros felhatalmazás nélkül engedélyezte az önkormányzati ingatlan megnyitását és az ottani lerakást, azzal vélhetőleg olyan hivatali visszaélést követet el, aminek során az illegális hulladéklerakás és az ezzel járó környezett szennyezés fizikálisan megvalósulhatott.

Mindezért nem a baloldali pártok, az ellenzék, vagy más hibáztatható, hanem a Fidesz biztosította ócsai városvezetés.  


Ezért, amikor egy helyi ember a szemét eltakarítását szorgalmazza a Facebook oldalán, akkor elsősorban erre, a helyi, vagyis ócsai szemétre kell gondolnunk, mint kitakarítandó mocsokra. Mert a helyi hulladéklerakás mocska ma is itt lakozik változatlanul.  És ez bizony nem csak a környezetre veszélyes, hanem a vonatkozó jogszabályok szerint is veszélyes hulladék kategóriájába tartozik. 


Szóval egyetértek azon helybelivel, aki megosztotta a fentebb látható tacepaót és ezzel a szemét kitakarítására szólít fel. Egyetértek vele, mert Ócsa környezetszennyezését fel kell számolni, a szemetet ki kell takarítani.  Ezt pedig az önkormányzatban kell kezdeni, mert a Bukodi-Horváth alkotta városvezetés volt az, aki az engedélyezésével a veszélyes hulladék elhelyezésére Ócsa területén lehetőséget teremtett.


A szemételtakarítás és a felelősség ezért Őket terheli.

*

1 megjegyzés: