2016. október 9., vasárnap

Halálra gázolt két embert egy mozdony - Ócsán is bármikor előfordulhat egy ehhez hasonló ( - vasúti baleset)

Halálra gázolt két embert egy mozdony tolatás közben pénteken kora délután a kapuvári vasútállomáson, harmadik társukat könnyebb sérülésekkel a mentők kórházba vitték.

http://www.origo.hu/i/1108/20110810ocsadeviz18.jpg

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ19Ja-bnulo9EMsd8GpiS3GX_3U6rQmm3ooYossjIyT6EU9PFeCA
Rázó László, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. szóvivője elmondta, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint a Budapestről Kapuvárig közlekedő InterCity vonatról három utas rossz oldalon szállt le. Ők a vonat kocsijait és a mozdonyt megkerülve, a vágányokon keresztül indultak vissza az állomás épülete felé. Ekkor a második vágánynál már elindult az InterCity-vagonokról lecsatolt mozdony, amely elütött két embert, harmadik társukat pedig elsodorta.

Egy ilyen baleset Ócsán is szinte bármikor előfordulhat, mert a vasúti alúljáró nem köti össze a peronokat és a helyi utasok nagy szeretettel a vágányokon keresztül közlekednek, ami bizony roppant balesetveszélyes, ahogy az a fenti híradásból is kiszűrhető.

A MÁV Ócsán nem különíti el biztonsági hálóval a forgalmi vágány és a tartalék (külső) vágányok közti részt. Sőt, a nem egész egy éve épült MÁV parkoló és a vasút elválasztására szolgáló kerítés kiépítését is félbehagyták a felhalmozott vasbeton aljatok sarkánál, aminek következtében a szabálytalankodóknak adott volt a lehetőség a szélső kerítéselem ledöntésére és a vágányokon át történő közlekedésre.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJZGd9EPDUc0Sz_cqPJTJUC17eYGpnmXPHNoaWSKQRRTD3eeuBlpyulUqNmgqNEhDt8hihj05G13PEW44ErUB7kNk4nYGjLWalO2KC9xjOgHsItY8e-o0r6LpgR_0xCUtWKb9s8IOVSoc/s640/DSCF1230.JPG

Ócsa állomásfőneke nemigen foglalkozik az egésszel, mert a vasúttársaság hosszú évek óta nem rendezi a helyzetet, és a legutóbb megrongált új létesítmény csonkolt elemével, valamint a síneken át történő közlekedéssel sem törődik.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése