2016. április 20., szerda

Buksi után szabadon: "úton jövet-menet", avagy így látjuk azt, amit az erre hivatottak nem - szemétség Ócsán

Kedvenc polgármesterünk osztotta meg közösségi oldalán az úton, jövet-menet címen azt a képet, amit Ő lát Ócsából.  

Ennek apropóján a blog is újrakelt és a polgármester által nem látott közterületet, ahol - az önkormányzati beszámolójukból kiderültek szerint, - a fizetett felügyelők sem járnak, ott ebbe a szépségbe botlottunk.

Gaz és szemét egy helyen, és városszerte.  Úgy tűnik a közterület-felügyelők csak a lakosság magasra nőtt fűszálait veszi észre, a városi szemétlerakókat meg nem látja meg.  Ezért lehet ilyen a belterület.

Mértéktelen kosz, vágatlan gaz és hátrahagyott törmelék - mindez a Bolyai menza és a Vasútállomás mellett a központban

Aki nem ismerné fel, annak eláruljuk, hogy ez nem egy városon kívüli külterület, hanem pont egy forgalmas csomópont, ahol napjában több százan megfordulnak a napi munkába menet, vagy egyéb közlekedésük során, illetve éppen a vasúti átszállás alkalmával. A szombati piaci napokon pedig olyan nagy nyüzsgés a város ezen oldalán, hogy a hátrahagyott lócitromtól talán nem látni az éppen itt feltornyosuló betontörmeléket.  (Mi bezzeg észrevesszük és hónapok óta ebbe botlunk.)

Ugyanaz a látlelet némi lócitrommal a városi piac-vasútállomás-menza kiszögelésben - nem elrejtve az itt megfordulók elől

Mindez a nagy szemétszedési akció után maradt hátra, akkor amikor már sokakkal azt akarják elhitetni, hogy Ócsa felvirágoztatásán munkálkodnak. Egyedül a lóürülék friss, köszönhető a lovasaink trágyázási szokásainak.

Minden tévhitben élőnek ezekkel az úton, útszélén felbukkanó "táj"-képekkel csak úgy napjában, keltében szembesülünk. Elvégre nem köthet minden ócsait a munkája a Bajcsyn található hivatalhoz.
 
Út menti elhagyott szemétkupac, közvetlenül a város mentén - ide úgy tűnik nem járnak a szolgálatosok

A polgármester invitálta Föld órája szemétszedése után továbbra is az elszórt és hátrahagyott hulladék domborítja az ócsai tájat. Úgy látszik ez nem tűnik senki szemébe. Mintha errefelé nem fordítanának úgy figyelmet, mint a nőni nem akaró Oxyfára. Pedig erre is járőrözhetnének a kis huszárok, hogy ők is dokumentálhassák (megerősíthessék) azt, amit a blog lát.

Ócsa városüzemeltetésével valami nagyon nincs rendben, hogy ezt is a lakosságra hagyják.

Ez a kupac már nem fért bele, és fel sem a nyergesre ebédig - ezért hagyták ott rohadni az egészet ( - csak erről nem szólnak)

Mint korábban felvetettük, nem hisszük, hogy egy jól működő  közterület-felügyelet és egy szervezett polgárőség esetén ezeknek a szemeteknek ne lenne felelős gazdája.

A városüzemeltetés nem foglalkozik ilyen alantas dolgokkal, de az is lehet, hogy a különböző szolgalatok közt nincs megfelelő kommunikáció és összhang. Olyasmi lehet mint a három majom esetében, amikor az egyik nem lát, a másik nem beszél, a harmadik pedig nem hall.  Látni az eredményt.
 
A felvirágoztatás a hulladék eltávolítással kéne kezdeni - nem elég az ablaknyi kirakat ( - a fénylő almahéj, miközben rothad a belső)

Hiába a tilalom, ha az önkormányzat saját maga engedélyezi a lerakást. A szemétdomb építése ezzel kezdetét vette. A lakosok csak folytatják, az illegális tevékenységet, az egyik zsák vonzza a másikat.
Folt a foltját.

Ez pedig az önkormányzat hozadéka tavalyról - Eu-s MÁV parkoló beruházásról engedményezett lerakás ( -  B2 Trans Kft )

A felvételeket tekintve inkább vélhetjük, hogy  egy nem törődöm, hányaveti és csak a színpadias szereplésre törekedő bábalakulat járhatja a várost, ha Ócsán még mindig előfordulhat, hogy nem sikerült megszabadítani a várost mindettől a szeméttől. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése